Musik till fredagsölen

Fredagen när många ungdomar firar sin sista dag i skolan, gratulerar vi dem med två nya och fräscha band från vårt avlånga land.

JD Miller och Diztord Vol 15, är de lite ovanliga namnen. Lovar gott i mina öron.

JD Miller inleder med sin “Journey Through The Past”.

Följt av Diztord Vol 15 och “Slay” där sångaren kanske känns igen. Thomas Vikström (Talk Of The Town, Therion, Candlemass) och son till f.d. operasångaren Sven-Erik Vikström.

4 thoughts on “Musik till fredagsölen

 1. Kvällen har nästan lidit mot sitt slut, här kommer mitt bidrag, jag kör en sång med Babbar.

 2. Två mycket bra svenska band. Bra val, Stefan K.

  Själv kör jag en vinylare av årgång 77.

  “Satin Peacock” med Legs Diamond. Från deras underbara debut-album.

  Lite av “Judas Priest-touch” i denna låt.

  Dessutom med en typisk skön tempoväxling, som var lite av ett signum och tillhörde hårdrocken på 70-talet. Black Sabbath var ju mästarna på det.

  Så vid 2.50 in i låten, kommer en “ståpälsare”. Trevlig helg.

 3. Hej vänner,

  Satt igår på ett waffle house och torkade smulorna runt flabben. “Wienerbröd” heter det ju. Här heter samma kaka “Danish”. Och varje gång jag ser en Danish så tänker jag på – Danmark. Jag känner röken av cigarr… De senaste åren jag bodde i Skåne var jag på jobb i Sjælland nästan dagligen, och mitt ex har en stor släkt där, så man har tillbringat många hundra dagar i Sjælland, på Fyn och i Jylland. Det man älskar med Danmark är

  1) flæskesteg med rødkål
  2) bacon med løg og kartoffler + svisker …… för att inte nämna
  3) svinepølse med rødvin og hvitløk.

  Och hygge sig med glada människor som inte är så jävla PC…. Hmm… saliven flödar. Måste testa alla tre rätterna när jag kommer på ferier i Skåne två veckor från nu.

  Danmark – jag uppmanar alla att ta en utflykt till Danmark… Kör mot “Helsingborg”, tag färjan över till Helsingør (färjan kör var 20 minut dygnet runt, tar 20 minuter och det är romantiskt om än något gammalmodigt, njut av en kvik rød pølse med brød och gammeldansk ombord) ät godt och sup dansk øl och Bommelunder i Sjælland och fortsätt sen (i nyktert tillstånd) via Rødby med færgen till tyska Fehmarn och fyll trunken hem med sprit och öl till rätt pris i Burg am Fehmarn. Googla “Calles bordershop ” . Resan betalar sig och det blir över… Sätt en dekal på bilen med “Jag vägrar betala skatt på sprit – och moms på spritskatten.” Det ingår i FNs deklaration om mänskliga rättigheter att inte betala skatt på alkohol. Eller borde ingå…

  Dansk country är alltid bra, det danska språket och danskt kynne passar bra med de äkta känslorna i musiken. Till och med bättre än skånska…. Här kommer några gamla godingar med bl a Mr. President. Den sista låten är en riktigt ***** bra cover på en typiskt känslolös svensk schlager, förlåt Christer, du gör så gott du kan. Dock inte på tyska… förlåt Stenbock, men det finns en gräns för hur mycket Christer Sjögren und Wikinger en tös som jag kan tåla på RTL, WDR och ZDF Schlagerparade…..

  Cheers

  https://www.youtube.com/watch?v=z61ENchItnk&index=10&list=PLD72E5EAB23745BBA
  https://www.youtube.com/watch?v=E8dnvFd6Wx0

Kommentera