De hemlösas värdegrund krockar med Stadsmissionen


INRIKES. Häromdagen nekade Stockholms Stadsmission att ta emot en gåva på 85000 kronor från Sverigedemokraterna. Stadsmissionens direktor Marika Markovits nekade utsatta människor en rejäl måltid och valde att inte ta emot pengarna med motiveringen ”värdegrund”.

”Som vi tidigare meddelat väljer vi, Stockholms Stadsmission, att avstå från gåvor/sponsring från företag och organisationer vars verksamhet eller målsättning strider mot Stockholms Stadsmissions människosyn”

Så låt oss titta på Stadsmissionens människosyn.

När Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein tog kontakt med Stadsmissionen för att donera 85 000 kronor för hjälp till fattigpensionärer, tackade direktorn helt sonika nej med hänvisning till partiets värdegrund. Direktor Markovits vill eller kan dock inte på vilket sätt SD:s värdegrund är förkastlig.

Tittar man i Stadsmissionens årsredovisning för 2015 hittas en lista på stödjande företag och stiftelser. Bland dessa återfinns exempelvis Stiftelsen Al-Azhar, som drev islamiska friskolor där eleverna könssegregerades och i sin tur tar emot finansiering från Saudiarabien. Stadsmissionen tycker med andra ord att Sverigedemokraternas värdegrund är värre än Saudiarabiens.

Det finns många andra exempel.

På stadsmissionen.se står ”Det gör vi genom att hävda alla människors lika värde och rättigheter”

Vi kan snabbt konstatera att lika värde tydligen inte är kopplat tillinkomster eller hur man finasierar sitt liv. Stadsmissionen är helt beroende av frivilliga gåvor för sin finansiering. Gåvorna ska även räcka till direktor Marika Markovits lön och ersättningar, som år 2015 uppgick till 1 022 000 kronor vilket ger en månadslön på 85 167 kronor.

En svensk fattigpensionär – det vill säga just de som skulle fått ta del av de pengar Markovits tackade nej till – får nöja sig med mindre än en tiondel av den summan, 7 952 kronor. Före skatt.

…och nu ska vi veta att ovanpå Markovits lön tillkommer arbetsgivaravgifter och andra ersättningar så räkna med att gåvorna ska räcka till minst 130000 i månaden. Bara för direktor Marika Markovits, just en snygg värdegrund. Markovits är i grunden präst i Svenska kyrkan.


29 responses to “De hemlösas värdegrund krockar med Stadsmissionen

 • RäddSomFan

  Vad är likheten mellan Stadsmissionen och Röda korset

  Jo, båda tar död på folk!.

  Gilla

 • martainkeillor@gmail.com

  Fordomar finns fortfarande i svenska kyrkan,så som ”dubbelmoralen”.

  Gilla

 • introvert

  De stora hjälporganisationerna i Sverige förenar sig med makten. De är
  också omhuldade och socialistiskt håller dom sig med en värdegrund
  som inte någon hitintills har kunnat förklara. De vet inget om värden överhuvudtaget . De sitter på sina höga hästar och intar en position p g v
  ett arbete de har en viss period. Människoföraktet lyser igenom, de sår
  socialism och skördar fascism!

  Gilla

 • Suzie

  Den marxistiska ”värdegrunden” har inga problem att ta islamistiska organisationer och deras medlemmar som vänner,dessa som också bekänner sig till en politisk totalitär ideologi känner man sig lierad med såklart.
  Al -Azharskolan blir Stockholms stadsmissions vänföretag 2016.

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=109857479617593&id=100017800236220

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Vem är det som kom på idén med kvinnliga präster.Jag minns när Jesus sa att kvinnan skall tiga i församlingen.Kvinliga präster ställer till djävulskap.Titta Jakalen eller vad hon heter hon nästan konverterar till islam i sin värdegrunds iver.Islam har inga kvinnliga präster vad skall hon göra när hon blir Muslim? MVH Adolf

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Så här fin om näsan och chef för Stadsmissionen.
  Stadsmissionen som skall hjälpa de fattigaste –
  snacka om en person som är anställd på fel plats.

  Gilla

 • Jhonsson

  Ledarna av hjälporganisationer har ingen önskan att avskaffa folks fattigdom och elände. Om de gjort detta hade deras eget jobb varit hotat och deras parasiterande jade fått ett tvärt slut!
  De är en skock hycklare, som endast jobbar för sin egen vinnings skull.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Blir då hemlösa,fattigpensionärer,missbrukare,ungdomar och äldre som röstar på Sverigedemokraterna automatiskt portade från Stockholms Stadsmission?

  Stockholms Stadsmission antog namnet den 21 januari 1856.
  Den förste ordförande i Stockholms Stadsmission var läkare A F Melander.Han avgick 1865 och Stockholms Stadsmission fick sin förste föreståndare,prästen Gustaf Emanuel Beskow (farbror till teologen Natanael Beskow).

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Ny bevis att det sitter fel människor på olika befattningar.Jag har låg pension jag ger sällan pengar till välgörenhet.Jag tror att den som är fattig och behöver mat han struntar i vem är det som ger pengarna.Har aldrig hört att en tiggare inte tog emot pengar på grund av värdegrund käbbel. Jag vet inte vad är det fel på SD .En demokratisk vald parti vill hjälpa stadsmissionen. Dom svamlar om värdegrund,jag uppmanar alla att ignorera dom.# intemin stadsmission.. Ha det så gott er tillgivne Adolf

  Gilla

 • Sofie

  Jag gillar att fynda på loppisar. Nu går Stadsmissionen, som ligger närmast, bort. Är det någon som vet hur det är med Läkarmissionen (näst längst bort ) och Erikshjälpen ( en bit att åka buss till)?

  Gilla

  • Tomas

   Hej Sofie !
   Jag har varit i kontakt med och kollat fler än 25 ”godhetsorganisationer”. Samtliga är rasistiska, aggressiva, hycklare. Rasistiska i den meningen att de är antivita.
   Samtliga stöder brott mot svenska vita barn. Erikshjälpen har väl samband med pingstvännerna.
   Aggressiva? Ja, du behöver endast konfrontera verbalt lite försiktigt så blommar den aggressiva ondskan fram. De säljer en modern form av avlatsbrev.
   Med vänlig hälsning
   Tomas.

   Gilla

 • Fredde

  Stadsmissionen stöttade det olagliga zigenarlägret i Kalmar genom att köpa husvagnar och ställa dit.

  Ja, sen blev ju husvagnarna sönderslagna i vanlig ordning, och kommunen fick frakta bort dem plus ett 20-tal husvagnar till (bl.a. stulna) plus lika många bilar som låg sönderslagna.
  Det enda som var någon ordning på där var zigenartjuvarna som stal maskiner och verktyg i trakten till ett värde på bortåt millionen.

  Detta medan stadsmissionens företrädare stod och ljög i lokaltidningen om att ”EU-migranterna” var skickliga hantverkare som kunde laga det som andra inte ville ha….

  Sökord: Salve Kalmar tiggare stadsmissionen

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Sverige behöver ett nytt politiskt parti. Fick ett sms om det i morse. Hans förslag på namn var: Vänliga Partiet.

  Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   God afton!
   Hade det inte varit mer på sin plats att förmedla ett handfast och stabilt intryck och kalla denna nyetablerade politiska konstellation för Resoluta partiet? Vänlighet i all ära, men i dessa tider kan denna egenskap lätt förväxlas med undfallenhet och omdömeslöshet, varför en mer beslutsam framtoning erfordras för att nå framgång och differentiera i förhållande till den fatala feministiska flexibiliteten.
   Bara en reflektion.
   Andreas 🙂

   Gilla

 • Ulli

  Enligt Stadsmissionen är väl detta den (enda) rätta värdegrunden:

  Klicka för att komma åt Sharia_Non-Muslim_look_inside.pdf

  Gilla

 • Jhonsson

  Vill minnas att Stockholms stadsmission för ett antal år sedan hade den värdegrunden, att dess toppfigurer fifflade till sig och sina sina familjer fina lägenheter i attraktiva Stockholmsområden.
  Men de hade väl alla den rätta ”värdegrunden”, dvs allt ditt är mitt!
  Godhetsapostlarnas skitprat om värdegrund och allas lika värde inget annat än hyckleri.
  I verkligheten är de inget annat än skitstövlar!

  Gilla

 • Argus

  Skickligt iscensatt PR-kupp av SD. De var högst troligt övertygade att Stockholms stadsmission skull vägra ta emot pengarna och lyckades samtidigt att schavottera SS och säkerställa att denna oikofoba organisation blir paria bland vanligt folk samtidigt som de själva får uppmärksamhet. Detta om något skulle få pris på reklamfolkets galor då det nästan är i Trump-klass.

  Gilla

 • Lena

  ”Pengar luktar inte”………….. men hycklare ”stinker”.
  https://detgodasamhallet.com/2017/06/09/pengar-luktar-inte/#more-7675

  Gilla

 • introvert

  Helt fel att ge pengar till dessa stora ineffektiva, kostnadsslukande
  organisationer, med en direktör som också slukar massa pengar. Tänk alla
  frivilliga som jobbar gratis! När det sedan går politik i vilka som ska få mat
  eller inte, vilken farisé hon är!

  Gilla

 • ossie

  Totalbojkotta s k ”hjälporganisationer” där parasiter sitter i toppen och tillskansar sig generaldirektörslöner. Röda Korset, Rädda Barnen, Stadsmissionen är några av dessa. Oftast Sossar som kräker ur sig sina inlärda floskler.

  Gilla

 • Mm

  Stadsmissionen kommer inte att få ett öre av mig, vilken batikhäxa. Jag har arbetat för att hon skall få studera till präst i 5 år. Har hon glömt bort det. Gör hon det, nä. Förutsättning för att ha präster i svenska kyrkan o annat som inte behövs, krävs det att vi andra jobbar så att de kan gå och dra benen efter sig under studietiden. Nu sätter sig administratören med fel utbildning sig på höga hästar och tycker… att lönen knappt räcker. Nä alldeles riktigt, sänk lönen till nivå sjuksköterskor, poliser 30.000 + 40% sociala avgifter. Då räcker 85.000 mer än väl.

  Gilla

 • tikamax

  Har hon GLÖMT att hon är PRÄST? Nu är hon bara en JUDAS som räknar sina egna SILVERPENNINGAR!!

  Gilla

 • tikamax

  SD: Dela ut pengarna vid KLARA kyrka tvärs över Åhlens och BJÖRNS trädgård på söder till alla fattiga svenskar där, 1000 kronor/person och då räcker det till 85 st. hemlösa, istället för att kärri_ gen på bilden ska inte få ett ÖRE av dessa!

  Gilla

 • Rosenholm

  Inte i helvete har SD en skyldighet att donera ett jävla öre.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: