Att missionera i moskén

Vi skildes i lite ”vänligt” ”samförstånd”, då vi tre var ense om att riktiga malmöbor som jag (dom var från Borås) flyttar ut från staden då folk med vidrig människosyn i stor skara och skala flyttar in.

De två kvinnliga Jehovas vittnen missionerade i mitt område och var glada över att jag öppnade dörren. Jag gjorde klart för dessa att jag inte tror på övernaturliga krafter eller väsen, ska man få nåt gjort måste man göra det själv, att nöta knän är meninglöst.

Såklart ifrågasatte jag varför dom missionerade i mitt lugna villaområde och inte i Rosengård eller jämförbart område som det. En av de troende framför mig hade tillhört en arabisk församling i ett antal år, en kristen församling fick hon förtydliga. Sedär, och då kom vi in på islam, och jag hävdade att det inte är lönt eller ens att rekomendera att missionera mot muslimer då det blir döden för en muslim som lämnar ”The religion of peace”.

Den yngsta av dom två hade föreläst i moské………och jag sa att då har du varit på kvinnoavdelningen. ”Ja så var det, det var där jag var och pratade med kvinnorna” och hon trodde på allvar att dom var intresserade av vad hon hade att säga, jag tipsade om att titta på en av många”under coverfilmer” som finns på YouTube där man ser och hör vad dom(muslimerna) anser om oss kristna och ateister, vad dom säger bakom våra ryggar.

Hur många från moskéns kvinnoavdelning omvandlade du till din tro? ”Noll”

Vad lär vi då oss av detta:

 • Svenska kristna sektmedlemmar föredrar att först gå till sig själv som person för att göra en bättre värld
 • Svenska krista sektmedlemmar tror att man kan omvända mohammedaner, fast det inte gick
 • När man ringer på min dörr då är det dom som lyssnar på mig
 • Svenska kristna sektmedlemmar väljer att lägga benen på ryggen vid fråga om vad de gör när man blir attackerad av främlingar från våldsamma kulturer
 • Svenska kristna sektmedlemmar vänder inte andra kinden till när man blir rasistiskt misshandlad, kan man inte fly slåss man för sitt liv
 • Svenska kristna sektmedlemmar blev glada över att jag sa att dom var goda/snälla och att det fanns hopp om dom ifall dom hjälper till och kämpar emot dödskulten islam
 • Jag som ateist är i mellanösternfrämlingarnas ögon sämre än en Jehova, kvinnorna framför mig såg då lite ledsna ut
 • Vi svenskar måste hålla ihop, alla kan bidra med något, men att be till högre makter är helt meningslöst och bortkastad tid.

7 thoughts on “Att missionera i moskén

 1. De länderna där kommunismen härjade och härskade och med det så förtrycktes kristendomen, där finns det numera hopp inför framtiden.

 2. Inser debattinläggets sensmoral och konvojerar ståndpunkten avseende de i samtliga avseenden kontroversiella och egocentriskt impregnerade Jehovas vittnen och deras självutnämnda förträfflighet.
  Emellertid vill jag i egenskap av övertygad kristen protestera mot attityden att det gagnar föga till att be – tvärtom! Gud hör vår bön och bedömer den efter vårt sinnelag och ärliga hjärta, oaktat han icke sällan väljer att besvara den på ett sätt vi kanske inte förväntat oss.
  För övrigt dristar sig undertecknad kämpe att på förekommen anledning tillägga:
  Fan tag ärkebiskopen!
  Tack för ordet.
  Andreas.

  • God kväll Andrea, jag saknar Löfven avgå! 🙂
   Han var som en Ipomoea tricolor, kortlivad som bara den.

   • Men, se där har vi ju vår kärkomne Assad, lagom till midnattsmässan! Var hälsad i fröjd och endräkt, Du fagre frände.
    Han befinns således alltjämt vid liv och godaste hälsa? Nå, utmärkt!
    Emellertid ställer sig undertecknad kastellan och kyrkvaktmästare aningen undrande till Din traktan efter Löfvén – denne notoriske nationalnarr och skamstämpel i pannan på den svårligen ansatta Moder Svea. Vad mig anbelangar kan vederbörande packa kappsäcken och emigrera till något annat kalifat och därstädes fortsätta med att kurtisera korankonkubinerna, ty här har vi näppeligen någon gagn av densamme.
    Farbror Andreas 🙂

 3. Eva-Marie
  Ja, jag för min del börjar nog tro på Gud…
  Jag postade en länk med liknande bild på Youtube och sa att ”-Detta är nog bilden multiCULTi-vurmarna har för sin inre syn…
  Lejon, sköldpaddor, harar & vita tigrar i en salig blandning med alla jordens folk i ett köckenmöcken-utopia”
  Jag kan inte sluta skratta….
  Mvh. Tussilago

 4. TACK Eva-Marie att du finns !!!
  Har varit aktiv i kyrkorådet hemma och där är prästen orolig för att kyrkan ska omvandlas ”moskee” alla i rådet höll på ramla av stolen men jag vet att han menade allvar !!!
  Säger bara att ”Gud bevare oss för detta intrång i kyrkan”.
  Amen och tack för din röst den hörs över hela landet …….

Kommentera