Nationaldagshälsning från Kungafamiljen

Nationaldagshälsning från Kungafamiljen, genom Prinsessan Estelle och Prins Oscar. Kungahuset.se.

-Pettersson vill till er som tycker att kungahuset är omodernt, vilket är helt rätt, fråga vad som är alternativet? President Löfven? 

Nationaldagshälsning från Kungafamiljen via Prinsessan Estelle och Prins Oscar den 6 juni 2017.
Nationaldagshälsning från Kungafamiljen via Prinsessan Estelle den 6 juni 2017.

18 thoughts on “Nationaldagshälsning från Kungafamiljen

 1. Alternativet är: P1 tar en av sina nyanlända SFI underkända Mohammed och läser upp något halal certifierat i nationell radio på skum brytning.

 2. Namnet felstavat. Han heter Röfven för han är en liten röv och kommer inom kort avsättas som landets sämsta s k statasminister. Har landet tur är det någon som skjuter honom snart. För landets bästa!

 3. När jag var och handlade idag såg en en alldeles egen och speciell firning av nationaldagen – synd att min kamera inte fungerade.

  På parkeringen stod en knallorange 242 Volvo från 70-talet. Dagen till ära var den nyvaxad och kromet blänkte. På varje sida vajade en rejäl svensk flagga. Jag passerade med ett stort leende.

 4. Mina vänner!
  Såsom varande rojalist av princip och ohejdad vana samt av en inre övertygelse om det kulturhistoriska, konstitutionella och representativa värde vårt kungahus symboliserar, ber jag att få framföra en eloge för detta vackra inslag.
  Andreas, frimodig undersåte 🙂

 5. Tänk president Sahlin som efterträds av president Reinfeldt, då hade armageddon varit nära förestående.

 6. Jag vet inte…jag har inte lust att betala för andras lyxliv. Speciellt inte för sk prinsessan Sofias lyx. Fd sambo med porrproducent, skrytit om sitt hånglande med Jenna Jameson, hånat sin handikappade lärare i skolan, hånat våldtagna flickor för att de inte lärt sig säga nej. En sån kvinna vill inte jag ska representera mitt land, man skäms ju för sitt kungahus. En kung som är en horbock dessutom.

 7. Om nu kungafamiljen tycker Sverige och dess folk är bra, varför då bura ut dem?

 8. Vi får göra allt som står i vår makt för att behålla Monarkin i Sverige. Vi får INTE glömma vad Landsförrädaren Palme sa Kungahuset är ett pennstreck bort.

 9. Fina barn och tänk vilket fint land Sverige hade varit utan vänstern och dito vänstermedia !

 10. Underbara bilder. T.o.m. en kommunist måste uppskatta detta? Nähä – fel hudfärg, fel hårfärg…

 11. Så länge vi inte har nåt bättre så kan vi ha kvar kungen. Han inbjuder ju t ex Jimmie Åkesson till hovets evenemang till skillnad från Svetsarn, Nobelkommitten m fl det ska kungen ha en ära för.

 12. Jag tycker nästan synd om republikanerna, i och med att Estelle föddes var de rökta.

 13. Globalisterna som sitter i EU.kommissionen och deras svans i Sverige vill enligt kommunistisk ide förstöra allt kulturellt som vad Sverige och Europa är-så även kungahuset.
  Hovstaten

  Anslaget till Hovstaten uppgår till ca 65 mnkr (år 2015). Vilket motsvarar ca 65 st gruppkommande årskostnad från Afghanistan.
  Hellre de pengarna på Hovstaten än till 65 gruppkommande flicktafsande bedragare

  • Från Svensk damtidning:

   Det kungliga apanaget är titt som tätt uppe till diskussion. I SVT:s tv-program ”Året med kungafamiljen” gav Carl XVI Gustaf en kommentar till öppenheten kring hovets finanser. Vad många inte vet är att en del av apanaget är en återbetalning av de utlägg som Karl XIV Johan haft för den svenska statsskulden.

   Vår kung Carl Gustaf skulle ju kunna ta hjälp av författaren Herman Lindqvist för att berätta om Guadeloupfonden och de 900 miljoner kronorna i dagens penningvärde som Karl XIV Johan fick av de allierade som tack för att han var med och besegrade Napoleon.

   Jean Baptist Bernadotte (Karl XVI Johan) har sett till att Sveriges kom på fötter. Vad var det för statsskuld och hur hade den uppstått? Denna fråga har Herman Lindqvist svarat på i ”Hermans Hörna”.

   – Guadeloupfonden var de ca 900 miljoner kronorna i dagens penningvärde som Karl XIV Johan fick av de allierade som tack för att han var med och besegrade Napoleon. Först fick han hela ögruppen Guadeloupe i Västindien, men då den franske kungen kom tillbaka till makten fick han tillbaka sin koloni- istället fick Karl XIV Johan pengarna. Utlandsskulden var den summa skulder som svenska staten hade dragit på sig under krigsåren mot Ryssland och åren efteråt.

   Enligt Herman Lindqvist uppstod skulderna på grund av Sveriges usla ekonomi och den svenska valutans låga värde. Karl Johan betalade hela den svenska skulden. Som tack för detta bestämdes att han och hans arvingar skulle få en ”årlig livränta” på 200 000 svenska riksdaler banco (ca 24 miljoner i dag).

   – Karl XIV Johan glömde att värdesäkra livränta, så vartefter åren gick sjönk summans värde ända till 1983 då de 24 miljonerna hade blivit 300 000 kronor. Från det året avstod kungen från denna livränta. 24 miljoner kan låta mycket men det är en liten procent av 900 miljoner!

Kommentera