Ett villkor för en muslim att bo i de otrognas länder är att han hyser fientlighet och hat mot de otrogna


ISLAM. På kort tid har två shiamuslimska bönelokaler utsatts för brandattentat. Den ena i Malmö i oktober 2016 och den andra, mot Sveriges största shiamoské, i Järfälla den 30 april i år. Svenska shiamuslimer upplever en allt större otrygghet. Hoten kommer främst från personer med kopplingar till den wahhabistiska tolkningen av salafism, en utgångspunkt för den ideologi som terrorgruppen IS står för.

De senaste åren har hundratals ”svenska” muslimer stridit för sunnimuslimska terrororganisationer i Syrien och Irak, där striden till stora delar står mellan sunnimuslimer och shiamuslimer. Många som återvänder förespråkar hat mot främst shiamuslimer. Men det är inte bara återvändare som sprider hatet.

Imamen Abu al-Hareth ingår i de kretsar i Sverige där det propageras för islamistisk extremism och där rekrytering till terrorgrupper sker. Han är svåger till en imam i Gävle som i en sluten Facebookgrupp beskrivs som den militanta islamismens ledare i Sverige.

Journalisten Magnus Sandelin, som skrivit reportageboken ”Svenska IS-krigare – Från al-Qaida till Jihadi cool”, har rapporterat om hur Gävleimamen under IS offensiv i Irak skrev ”Allah, injaga skräck i Dina fienders hjärtan”.

Under 2014 flyttade Abu al-Hareth till Arlöv utanför Malmö där han samarbetat med Ahmad Qadan, en man född 1982 som i februari dömdes för att ha uppmanat till finansiering av al-Qaida och IS.

I Arlöv och i mellanskånska Eslöv ska imamen ha försökt infiltrera moskéer och på ett mycket aggressivt sätt försökt pracka på andra muslimer sina åsikter.

En av Ljusets moskés Facebooksidor hjälpte Ahmad Qadan i Arlöv att samla in pengar till hans välgörenhetsorganisation Solidaritetscenter som visade sig skicka pengarna till IS bland annat, något som Qadan nyligen dömdes för.

Försöket att ta kontroll över moskéerna misslyckas. I stället startar avhoppare sin egen moské i Arlöv. Där ansvarar imam Abu al-Hareth för en lång serie lektioner om troslära, medan Ahmad Qadan föreläser om kalifatet och hur en kalif kan utses.

I Arlöv har imamen undervisat utifrån en text som säger att ett av villkoren för att en muslim skall kunna vistas i ”otrons länder” är ”att han hyser fientlighet och hat mot de otrogna, och absolut inte samhörighet eller kärlek till dem. Sannerligen är samhörighet och kärlek till dem något som upphäver tron.” Både i Arlöv och Hässleholm har Abu al-Hareth också varit ansvarig för barnverksamhet.

Läs gärna hela artikeln i Kvällsposten…

-Pettersson noterar att med sådana människor som ovan kan vi tjafsa hur länge som helst om socioekonomiska effekter, assimilering, integration, arbetslöshet, bostäder, skolor och allt annat. Det hjälper inte, för dessa muslimer vill inte integreras och ännu mindre assimileras. De utgör ett hot…


8 responses to “Ett villkor för en muslim att bo i de otrognas länder är att han hyser fientlighet och hat mot de otrogna

 • ”Skåning” döms till sex månader för terrorbrott | Petterssons gör skillnad!

  […] Tingsrättens straff på sex månaders fängelse fastställdes även i andra instans. SÄPO tycks ha gjort ett gott utredningsarbete i detta terrorärende och förtjänar en eloge. Även domstolarna tycks på väg att befrias från den beröringsångest de tycks ha haft inför  terror- fall. De finns ju tyvärr en lång lista på terrordåd, som åtalats men där terroristerna kommit undan p g a domstolarnas inkompetens. T ex Al Aqsas terrorfinansiering, mordförsöket på Vilks i Göteborg och nu senast mordbranden på shiamoskéen i Malmö. Nu tycks det som att den nya terroristlagstiftningen gett rättsväsendet råg i ryggen… SkD skriver: Den 34-årige Arlövsbo som samlade in pengar till IS döms nu även av hovrätten för terrorbrott. Läs mer på Jihad i Malmö… – Petterssons har tidigare skrivit om ”Arlövsbon”…Ett villkor för en muslim att bo i de otrognas länder är att han hyser fientlighet och hat mot de… […]

  Gilla

 • martainkeillor@gmail.com

  En muslim skal inte söka refuge i ett ikke -muslimskt land och enligt quaran är denne då en fiende till Gud/allah,alla sanktioner och bekvämligheter är fråm propheten mohammad och är enbart en bekvämlighet valgt gjenom själviskhet.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Sverige la ner Beckomberga psyksjukhus och skänker bort fastigheter till moskéer istället (borde kallas terrorbrott).

  Gilla

 • age

  Hur länge har vi råd att jaga en skugga, att jaga symptomen, islams och muslimernas systematiska arbete för att ta över vårt land?

  Om vi vill behålla vårt fosterland måste vi angripa orsaken, islam som system.
  Vi måste förbjuda islam!
  Vi måste förbjuda sekter som har som mål att invadera och ta vårt land!
  Vi måste ge alla muslimer en möjlighet att friskriva sig helt från islam!
  Vi måste göra en full husrannsakan i alla moskéer!
  Vi måste stänga alla moskéer i Sverige!
  Vi måste stänga alla muslimska skolor i Sverige!
  Vi måste rensa alla bostadsområden som är ockuperade av muslimer!

  Först när detta är klart kan vi göra Sverige svenskt igen.
  Först när detta är klart kan vi börja känna oss trygga i Sverige igen.

  Åtgärda orsaken, inte symptomen!

  Alla muslimer är muslimer!

  Liked by 1 person

 • gamgubben

  Och vad gör SÄPO? Samma sak som Regering och Riksdag d.v.s ingenting.
  Undrar om riksdagsledamöterna förstår vad de är satta att uträtta, de ska vara folkets representanter och gemensamt med regeringen styra vårt land till både väl och ve för folket.
  Det är inte ett uppdrag de ska överlåta till partistyrelser utan de skall representera sina väljare.

  Gilla

 • Amen to that

  Människor som börjar tro på sagofigurer är hjärntvättade, katoliker, muslimer…you name it.Det är ju trots allt de som har sjuka fantasier om verkligheten.
  Inge människa med sunt förnuft och fungerande känsloliv anammar Muhammeds sjuka läror.
  Personligen så anser jag att islam ska förbjudas för samhället islam förespråkar bygger på slaveri.
  Man behöver bara skumma igenom koranen för att se att den inte är något anat än en föregångare till Mein Kampf byt bara ut arier till arab så har man en ganska bra bild av vad islam står för.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: