Ulf Kristersson, M, säger att moderaterna gjort två stora misstag


INRIKES. Pettersson lyssnade på P1 Studio ett i går kväll. Där intervjuades Ulf Kristersson angående kraven på moderatledaren Anna Kinberg Batras avgång. 

Herr Kristersson, som är ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna och var Sveriges socialförsäkringsminister från 2010 till 2014, och således en av de tyngsta namnen i Moderaterna sa att Moderaterna främst hade gjort två stora misstag. 

 • Dels migrationsuppgörelsen med Miljöpartiet år 2011 som i princip lämnade Sveriges gränser öppna för asylinvandring.
 • Dels Decemberöverenskommelsen, DÖ, i december 2014. Decemberöverenskommelsen var en uppgörelse mellan sex av åtta riksdagspartier (SD och V stod utanför) med avsikten att hålla Sverigedemokraterna utanför allt politiskt inflytande och undvika nyval. Trots att DÖ formellt upplöstes efter ett år har den i praktiken fortsatt att råda.

Det är märkligt, i varje fall hörde inte jag, att Ulf Kristersson inte protesterade när uppgörelserna träffades trots att han tillhörde partitoppen. Det är så dags att klaga nu…

Studio ett 


60 responses to “Ulf Kristersson, M, säger att moderaterna gjort två stora misstag

 • Lagro

  Skall man skylla på någon, den vansinniga politiken som Reinfeldt kom med, är det svenska folket som inte förstod sig bättre, det menas de som inte sympatiserade med SD.
  SD var det enda parti som inte accepterade den politiken som den regeringen med moderaterna och miljöpartiet stod för.

  Gilla

 • Jhonsson

  Långt efter det att alla andra fattat att M:s politik varit en katastrof för landet vaknar Ulf Kristensson upp. Men det är för sent, katastrofen drabbade oss för länge sedan och M har bara låtit eländet fortsätta.
  För övrigt glömde Kristensson det största misstaget av alla. Nämligen att man en gång valde Reinfeldt till partiledare!

  Gilla

 • Nils Dacke

  Det finns i alla fall ytterligare ett stort misstag och det är att Reinfeldt regeringen fortsatte och ökade nedmonteringen av det svenska försvaret. Under dessa år försvann militär infrastruktur för ofantliga belopp såsom flygbaser, hamnar, mininstallationer, kustartilleri, bergrum,
  Stridsledningscentraler osv osv. Att bygga upp detta igen kommer att kosta 100 tals miljarder om det ens är ekonomiskt möjligt. Detta misstag som moderater och sossar ” tog ansvar” för kommer att en gång stå vårt land dyrt.

  Gilla

 • jan

  Ett misstag till. Moderaterna hade en ”ond” partiledare som senare blev statsminister och förstörde Sverige. Han avslutade sitt värv med det sarkastiska ”Öppna Era Hjärtan”. Hans maniska hat mot Sd-väljare går till historien…

  Gilla

 • Mm

  Ulf Kristensson är väl inget att lyssna på NU, satt vid husse Reinfeldts sida och var med vid grytorna. Moderaterna hoppas jag blir utplånade från jordens yta, behövs inte. De har samarbetat med MP och det borde räcka för att inte lita på Moderaterna. MP det mest tokiga parti vi haft och har. Deras ledare står o riksdagen i en debatt och hävdar att om du åker t-bana i Stockholm är du svensk… Ja då har man inte mycket sågspån i skallen, ups det blev visst feltänkt där. Moderater o MP är de som ställt till den senaste röran. Den tidigare röran från 1970 tal som smögs på dess medborgare var sossarna med stöd av folkpartiet och centern i olika konstellationer.
  Att de kan se sig själva i spegeln utan att kräkas.

  Gilla

 • Albert

  Ulf Kristersson skall vara tyst då han själv tycks ha ungefär samma trovärdighet som ett ensamkommande flyktingbarn!
  I ett rättvist och välfungerande samhälle skulle han just nu sitta på Kumla tillsammans med Reinfeldt.

  Detta då han tydligt visat sig vara en självupptagen skurk och bedragare som bl.a. för egen räkning lade beslag på en bostad i centrala Stockholm avsedd för sjuka och utsatta kvinnor… https://sv.wikipedia.org/wiki/Ulf_Kristersson

  Som kommunalråd (socialborgarråd) i Stockholm var han även inblandad i utförsäljningen av kommunbefolkningens gemensamma tillgångar, den s.k. Stockholmsrean. Där skolor och vårdinrättningar såldes för struntsummor till kompisar och partikollegor, som sedan ofta sålde dem vidare med mångmiljonvinster.

  I googles minne finns även uppgifter om privata utlandsresor för hundratusentals kronor, helt bekostade av svenska skattebetalare.

  Hela han tycks vara ett stort misstag!

  Gilla

 • Jhonsson

  Det Sverige vi ser i dag, kan vi tacka Reinfeldt och hans kompanjoner i Mp för. De var de, som startade Sveriges färd i utförsbacken..Detta får vi inte glömma. Vi får heller inte glömma att partierna inom 7-klövern har fortsatt på den vägen. De bär alla en gemensam skuld till vårt lands sönderfall.

  Gilla

  • Bosse

   Jag kan bara se att dom gjort ett stort misstag. Det var att dom och dom andra i 7-klövern överhuvudtaget bildades.

   Gilla

 • gamgubben

  Två misstag? De har tillsammans med Alliansen gjort massor av misstag,
  inte hållit sina vallöften, inte sparkat Reinfeldt efter de två första åren vid makten, låtit drömmaren uttala ”öppna era hjärtan” när han menade ”öppna era plånböcker”. Ej att förglömma decemberöverenskommelsen eller det värsta totalt ignorerat SD istället för att samarbeta speciellt nu när C vill ta makten med S och KD eller L kan åka ur Riksdagen.

  Gilla

 • larsson

  Det börjar gå dåligt för ”nya moderaterna”.

  Inom partiet är man bekymrad och börjar fundera på att byta ut Batra.
  Alla inom moderaterna vet vad de gjort svenska folket, när de hyllade Reinfeldts öppna hjärtan.
  Nu är de skamsna, liksom hunden som skitit på nya mattan.
  De vet precis var skon klämmer och vill helst glömma.
  Det finns ett parti till, som det går dåligt för, ”Miljökomunisterna”.
  Under Reinfeldts tid applåderade hela flocken när han agerade tvärt emot Svenska folkviljan.
  Nu går det dåligt för de båda inblandade partierna, de har nästan halverats, är det så konstigt.
  De har ju tillsammans kört Sverige rakt in i bergväggen.
  När folket röstade bort Reinfeldt 2014 inför han bakvägen ”December-Överenskommelsen”, och slår undan benen på vår demokrati.
  Och nya moderaterna tillåter Sossarna att i minoritet styra Sverige, rakt ner i diket.
  Nu har Batra suttit mandatperioden och pladdrat och skrivit ledare i DN och SvD, men inte gjort något för att förändra politiken. Hon har försuttit möjligheten att ta över det Svenska rodret.
  Nu närmar sig valet och Batra vågar ingenting, reser helst bort eller sjukskriver sig.

  Jag anser att de båda partierna visste att det blir måndag igen, när festen är slut och valet närmar sig.
  För väljarna som blivit blåsta, är det naturligt att inte vilja ha med förrädare att göra.

  Svenska folket vet att om Moderaterna kommer till makten, kan vad som helst inträffa, när vi sitter med bakbundna händer.
  Plötsligt kan de liera sig med vilka kommunister som helst, för att tvinga igenom vidriga beslut, och det kommer de att göra.
  Reinfeldt finns fortfarande i kulisserna men visas inte upp.

  Det är nog inget att göra åt att, det går dåligt för Nya Moderaterna och Miljökommunisterna, som tillsammans sänkte Sverige.
  Det är inte Batras fel, det är Moderaternas, de är opålitliga.
  Nya ledare förändrar inte historien.

  Kristersson tycks vara den ende som vågar erkänna, men de är väl medvetna allihopa.
  Nu blir förmodligen Kristersson deporterad, för han vågar säga sanningen.

  Nu finns ett annat borgerligt parti att rösta på, med nya, friska krafter som i motsats till Reinfeldt värnar om Svenska folket.

  Gilla

 • introvert

  Både O Palme och F Reinfeldt klev tidigt in på globalismens väg. De gick
  båda med i Bilderberggruppen. Palme i Saltsjöbaden 1974 och som vi vet
  fick Reinfeldt jobbet som statsminister efter att ha deltagit tillsammans med
  C Bildt i Bilderbergmötet samma år. Den enorma högfärd som dessa har
  visat Sveriges folk gjorde de med överstatlig prestige. En nation betyder
  ingenting för dess högdjur längre. Därav att Reinfeldt var uppbackad av
  allehanda storspelare inom globala sfären, som skulle rädda honom hur
  som helst. Nu blev det Anne Lööfs tur att möta Bilderbergarna i USA. Kanhända blir hon nästa statsminister. Sverige som nationsland är ett
  mycket omfattande experiment, globalisternas gullegris. Så här vill dom ha det, ett folk utan en gemensam vilja. Sverige ett land i experimentens tjänst. Se din framtid!

  Gilla

  • naimlap

   Jag, vet inte om ni, som är observanta noterat att, Palme och Reinfeldt var stockholmare. Nu har vi en likadan stolle på statsminister posten Lövén, som också lär vara en sådan av födsel och ohejdad vana. Ingen nation skulle klara av tre sådana olyckor på så kort tid. Så teen and out för Svenstia.

   Gilla

   • Nog Nu

    Framförallt var både Palme(av släkten von Knieriem) och Reinfeldt från baltikum!
    Stockholm råkade bara vara den plats dessa globalister utplacerats för att utföra sitt smutsiga värv!

    Gilla

 • Adolf Nilsson

  M har stor skuld att Sverige är okuperad av hemska människor,Svetsarn och M har definitivt svenskt blod på sina händer.Hoppas att dom får sitt straff i framtiden .Ha det så gott.Adolf

  Gilla

 • Peter Kostin

  Sent skola syndaren vakna.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Att tänka efter före när man skall fatta viktiga beslut skall alltid vara regel och inte tillhöra undantagen. Men som politiker får det allt som oftast inte några konsekvenser av dåligt fattade beslut. Blir man satt åt sidan har man oftast ett ännu bättre uppdrag inte minst ekonomiskt att se fram emot. Jag bor mitt emot färjeläget i Trelleborg så jag skulle med stor glädje se ALLA politiker, tjänstemän och sk politiskt sakkunniga bli kölhalade i färjeläget när de fattat beslut som är ekonomiskt förödande för landet och har en negativ inverkan på det Svenska folket.

  Gilla

 • Tony

  Sen har jag svårt att smälta att avdankade politiker inte
  söker jobb efter att dom lämnat riksdagen utan fortsätter
  att snylta på skattebetalarna LARS OHLY är en bland
  många andra, fast det säger en del om deras kvalitet
  när ingen privat vill anställa dem, just kommunister Sossar
  och Miljöpartister är värst i den samlingen? Konstigt för
  det är just dessa som predikar hög Moral? men det gäller
  tydligen inte dem själva?

  Gilla

  • odalkvinnan

   Att kommunisterna pratar om inga vinster i välfärden är tragikomiskt. De har egna privata sjukförsäkringar som de utnyttjar, då får de operera knäna på Sofiahemmet. Det är undersåtarna som ska köa och få taskig vård trots att de betalar kalaset

   Gilla

 • Trynbald

  Palme hade en brokig stamtavla. Reinfeldt ännu värre med loppcirkusdirektör /kaffer och resande i generna. Deras lojalitet mot Sverige var lika med noll. Sen Bilderbergmöte och lovade toppjobb. Den ena tvingade på folket mångkulturen den andre genomförde det med patologisk iver. Allt medan partifolket var mol tysta.

  Gilla

  • Tony

   Ja ni vet väl vem som just besökt Bilderberg möte?
   Jo Annie Lööf, hon förväntas väl bli nästa kvinna
   som ska fortsätta förstörelsen av Sverige som ett
   homogent land.

   Nej ni har väl inte läst om det i den menlösa Svenska
   MEDIAN? NEJ TÄNKTE JUST DET!

   Gilla

   • Billy Boy

    Är det på Bilderberg-samkvämen som vissa utvalda politiker på uppgång, typ Annie Lööf (C) …

    … blir så svårt radikaliserade att de därmed vid hemkomsten utgör ett mångdubbelt större och farligare hot mot alla medborgare i Sverige än de skador som några hundra radikaliserade islamistiska ISIS-krigare och terrorister någonsin förmår orsaka?

    Gilla

   • Tony

    Javisst, även Stefan Löfven var inbjuden till Bilderbergarna innan han tillträdde som statsminister, och han har jobbat frenetiskt för globaliseringen?

    Gilla

 • Jenny

  Man undrar vart Sverige är på väg. L och M har interna uppgörelse, kommer inte överens inom partierna. Partierna kan inte samarbeta, en del politiker lyssnar inte på folket. Mycket bråk och våld i samhället. Invandrare och svenskar slåss om jobben. En del invandrare tycker svenskar får jobben. En del svenskar tycker invandrare får jobben. Vård, skola och socialtjänsten fungerar. Polisen – man är förundrad att det fortfarande finns poliser som orkar. Vad det 90-tals krisen som skapade de Nya Sverige?

  Gilla

 • Tony

  Reinfeldt är fortsatt det värsta skadedjur som drabbat
  landet. Hur fan kan en sådan figur, som baktalat folket
  grovt, och närmast beskrivit Svenska folket som en
  samling idioter bli dess ledare, och verkligen leva ut sitt
  hat mot folket? Idag går han omkring i landet som
  en samhällstjuv och plockar ut 150.000 i månaden?
  belöning för att han gett landet oreparerbara skador
  för decennier framåt med sin sinnessjuka politik?

  Att vi sedan fått en efterträdare som fortsatt hans skadliga
  hantering av landet får delvis skyllas på att han inte har
  bättre förstånd än så, och att ledarbristen hos Sossarna är katastrofal !

  Gilla

  • Jenny

   Borg och Reinfeldt är jämt med i Media. Varför? Reinfeldt klagar jämt på etniska svenskar och hyllar invandrare. När det gick bra för Sverige och Sverige var ett fint land var det mest etniska svenskar som bodde i Sverige.

   Gilla

   • gamgubben

    Ett gammalt svenskt ordspråk är ”Lika barn, leka bäst”. Om politiker kunde lite ordspråk skulle de regera vårt land bättre än att tro att medeltida importerad kultur ska gynna vårt land!

    Gilla

   • Joy

    Jag tror att Reinfeldt är riktigt rädd nu. Han måste vara medveten om det uppriktiga hat som finns mot honom, som han själv skapat utan hjälp från någon annan eftersom han styrde med järnhand. Han vill synas överallt och liksom försvara sig, men om han har det minsta lilla samvete och insikt borde han vara vettskrämd.

    Men om inte så är han en psykopat av monumentala mått!

    Gilla

 • Galten

  Två misstag!!?? Det var väl ändå ett stort jävla understatement av den myglande lilla strebern.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Här ser man hur stor väljarnas makt är!

  2018 gäller det! Var rädd om din röst, den avgör!

  Gilla

 • Nosferatu

  Tre misstag. Man valde Reinfeldt till partiledare

  Gilla

  • Joy

   Men jag tycker det verkar ibland som folk underskattar massinvandringen. De som kommer i massor hit är fullt medvetna om moderaternas politik, reinfeldt-eran. Har hört åtskilliga, även från de som ljugit sig in i Sverige enligt egen utsago, för att få ett bättre liv, hur viktiga moderaterna är. Så det är inte sossevalboskap som importerats, det är moderaternas!

   Gilla

   • Jenny

    Det känns mest som om Moderaterna är ute efter att få makten till varje pris. Sen när de har makten då ska de ändra om i landet och gynna vissa som ska få våra skattepengar och få billig arbetskraft som arbetar med dumpade löner. De verkar inte bry sig om att landet Sverige ska fungera.

    Gilla

  • odalkvinnan

   R. är en produkt. Han skapades för de nya moderaterna, han kläddes, sattes på gym och stylades. Han är en nickedocka helt enkelt

   Gilla

   • Jenny

    Det känns som moderaterna och de som kan påverka moderaterna valde ut Reinfeldt för att han passade deras syften. Han var deras marionett. Om Moderaterna hade velat ha en annan politik då hade man valt en annan marionett.

    Det känns som hela samhället är fullt av marionetter… Jonas Gardell, Alexandra pascalidou, Malena Ernman etc.

    Man får jobb om man passar makteliten syften……

    Gilla

 • BBäver

  Sent skall syndaren vakna, Reinfeldts hjärnsläpp med Mp är nog det sämsta en svensk politiker kommit på. Så jag hoppas att deras kräftgång fortsätter tills någon i ledningen för M erkänner att R var en politisk katastrof, ännu hör man inget om deras eget ansvar

  Gilla

 • Hönsmamman

  Vi väntar på 3:e gången gillt?

  Gilla

 • Sven-Erik

  Petterssons slutkläm; ”Det är så dags att klaga nu…” kommenteras bäst med att klippa de vackert litterära orden i SEGER UTAN SÖTMA på länken
  http://iotakt.se/seger-utan-sotma-jessica-stegrud/

  Gilla

 • Carl edström

  Fegis.gnälla nu.än vanlig nickedocka i regeringen.

  Gilla

 • Jenny

  Alliansen införde Fas3 och hade det mellan 2007-2014 fram till de förlorade valet 2014 september. Det var så redan från början att folk mådde dåligt på Fas3. Men de tog inte bort det. Sossarna hade det som valfråga att de ville ha bort Fas3. I juni 2014 sa Borg och Littorin att det inte var så bra med Fas-3. Var det för att fiska röster inför valet?

  Det känns som Moderaterna inte bestämmer själva över sitt parti? Att de är marionetter åt någon. Moderaterna förlorade sin skäl redan 2006 när de införde hög invandring, 2007 Fas3 och 2008 nya sjukreglerna. Det verkar som de vill att alla etniska svenskar ska emigrera, men då blir Sverige ett annat land.

  Gilla

 • Argus

  Köttgrytorna har en svåremotståndlig dragningskraft. Mikael Odenberg är väl den enda ärliga moderaten under Reinfeldts tid. Han tog sitt pick och pack när Borg drog ner på försvaret.

  Gilla

  • huginomunin

   Iofs blev han GD på direkten, så köttgrytorna hamnade inte alltför långt bort…..

   Gilla

   • Blodsven

    Dessutom över en myndighet han inte hade en jävla susning om…

    Gilla

   • dave

    Armslängds avstånd.

    Gilla

   • Tony

    Nej precis som alla andra Generaldirektörer,
    en titel som bara är en lönegrad, så saknar
    många av dessa herrar och damer kunskaper i
    dom ämnen som dom blir högsta chefer över,
    en dålig chef i näringslivet blir snabbt avpolleterad
    och ersatt av en duglig, men i statens tjänst kan det
    mycket väl betyda befordran? (läs Rikspolischefen) !

    Gilla

   • gamgubben

    GD för vad då? Just nu har han deltidsjobb på Bank of America Merrill Lynch.
    Jag anser dock att han var en olycka för Sverige, han och Göran Person sög ut så mycket det var möjligt enligt gällande regler.

    Gilla

  • Bo Fomalsi

   Det är lätt att ta sitt pick och pack när det hela tiden väntar en reträttpost. Nu har Birgitta Ohlsson hotat med att lämna liberalerna om hon inte blir partiledare. Ska bli intressant och se vilken reträttpost som är klippt och skuren för henne. Detta kallar jag korruption när ledande statliga befattningar inte utannonseras på vanligt sätt utan tillsätts med avdankade politiker.

   Gilla

   • Tony

    Dom tillgjorda liberalerna ha en förmåga att locka
    till sig uppblåsta typer, såsom nu Birgitta Ohlsson
    Jan Björklund, och den störste skitstöveln av alla
    Bengt Vet bäst Westerberg, ett helt onödigt parti!

    Gilla

   • odalkvinnan

    jag ser det inte som ett hot utan som ett löfte

    Gilla

  • Billy Boy

   Mikael Odenbergs efterträdare … Sten ”Tomhylsan” Tolgfors fick ju också ta sitt pick och pack och avgå som försvarsminister.

   Det uppmärksammades vid hans tillträde som försvarsminister att han vägrat bära vapen och i stället fullgjort vapenfri tjänst. När han ansökte om vapenfri tjänst hänvisade han till sin religiösa övertygelse och att han var aktiv i Svenska Missionskyrkan. Han uppgav dock vid tillträdet som försvarsminister att han ändrat inställning till väpnat försvar vid ett tillfälle då han fått se några foton på massakrerade lik i Irak.

   Tolgfors var sannolikt inblandad i planerna på en vapenfabrik i Saudiarabien. I media uppmärksammades att Försvarets Forskningsinstitut (FOI) låtit bilda ett aktiebolag för att bedriva samarbete med Saudiarabien. Tolgfors förnekade att han kände till detta, men ifrågasättandet och kritiken ledde till att Tolgfors avgick som försvarsminister den 29 mars 2012. Vid presskonferensen samma dag uppgav han att han inte längre kände samma energi och glädje i arbetet och att hans familj var utsatt för påfrestningar.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Sten_Tolgfors

   Gilla

   • Galten

    Även Peter Hultqvist hör till de ”samvetsömma”.
    Hultqvist gjorde sin värnplikt på Dalregementet och var där i 57 dagar. Därefter sökte han vapenfri tjänst, vilket beviljades ett halvår senare. Han slutförde sin värnplikt genom expeditionstjänst inom Kriminalvården.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: