Medeltida byggnad brinner

Den har stått på sitt berg i hundratals år. Den klarade sig från ryssarnas härjningar under 1700-talets första hälft.

Nu finns den inte mer. Borta för alltid i vad polisen benämner som grov mordbrand.

Bild: Privat av en nära vän

Östra Klockstapeln i Nyköping har stått som ett landmärke och lockat såväl stadsbor som turister som alla klättrat upp för de smala trapporna för att njuta av den magnifika utsikten över stan. Nu tyckte någon/några att det var nog och gjorde sig mödan att anlägga en brand som ödelade hela byggnaden.

Läs mer i lokaltidningen där man glädjande nog kan läsa att kommunalrådet beslutat att byggnaden ska återuppbyggas igen. Det blir givetvis en dyr affär, det blir aldrig detsamma igen, men fan så bra att inte skitstövlarna ges möjligheten att avgå med seger.

Det händer mycket i en liten stad som vill bli en mycket större. Vi har skrivit om en del händelser på Petterssons, men här är ett axplock.

Bara ett litet axplock av det som skett i år. Jag är säker på att det inte är sista gången kommuninvånarna får läsa om våldtäkter, anlagda bränder, rån och annat skit vi vill slippa. Nu råkar jag veta att det finns en gemensam nämnare till merparten av de brott som nämns ovan och andra på orten. Jag skriver inte vad, men naturligtvis vet också polisen och medierna.

Dags att ta av skygglapparna nu och det gäller såväl politiker, myndighetsutövare, rättsväsende och journalistkår. Problem löser man bäst genom att gå till botten med de problem som finns och varför de uppstår. Att klia sig i huvudet och skylla på socioekonomiska orsaker håller inte längre. Hederliga medborgare har fått nog nu….

31 thoughts on “Medeltida byggnad brinner

 1. Klockstapeln var inte medeltida och den klarade sig inte från ryssarnas härjningar år 1719,den var byggd år 1725.

 2. Det är sju partier i riksdagen, som är ansvariga för det kaotiska tillstånd vårt land befinner sig i.
  Märkligt nog har dessa partier (enligt opinionsinstituten) stöd av ca 80 % av väljarkåren.
  Är svenskarna så korkade, att de inte begriper, att dessa partier för Sverige rakt ner i avgrunden? Har folk helt tappat sin överlevnadsinstinkt?
  Hur kan man ge sina sympatier till dessa sju, som uppenbart har landets undergång som sitt yttersta mål?
  Det är hög tid att förpassa Löfven & Co till historieboken!
  Vi måste få en sverigevänlig regering senast valet 2018!

 3. Kanske en konkret demonstration efter regimens nya beslut om att helt utplåna det svenska kulturarvet, (som ju fattades med den nya “kulturarvspropositionens” antagande häromdagen).
  – All “rasistisk” svensk kultur skall nu sopas bort ur folkets medvetande! https://samtiden.nu/2017/05/en-kulturarvsproposition-utan-kulturarv/

  Detta är något som har stora likheter med det som IS gjorde i Palmyra eller Al-Qaida i Afghanistan, där man ju utplånade oersättliga minnen från den mänskliga civilisationens förhistoria.
  Eller Maos kulturrevolution, eller Chi-Huang-Ti. (som lät bränna alla böckerna i Kina, för historien skall börja med mig. -Taube)

  Att förstöra värdefulla kulturmiljöer som funnits i århundraden och generationer är ett brott värre än något annat!
  Är annars starkt emot dödsstraff, med undantag för just dylika tilltag! (+ landsförrädiska politiker, asylbaroner, pensionsfondsplundrare m.fl.)

  Kan ju även vara oklyftiga zigenare som ville komma åt koppartaket på ett “enkelt” sätt. http://www.politism.se/content/uploads/2016/05/Skarmavbild-2016-05-10-kl.-08.53.48.jpg

 4. om inte det får va ifred har man en spade att bygga sig en tjusig trerummare under mark – knäcker dom spaden så får man gräva sig en liten jordkula och flytta ner som granne med rävlyan

  • Har du vapen så har du en chans att överleva annars är du körd med din husvagn och tält.

   • eller så skär jag av mig kukskinnet och låter bli att tvätta mig på ett par år samt lär mig halva koranen utantill 😉 samt låter skägget växa till en jävla fittbuske runt hela skallen!

   • Å Eddie meduza lär jag får lyssna på i smyg i skogen

    vem klarar sig en vecka utan att få lyssna på “NEGERJÄVEL” med Eddie?

 5. Klart det inte får stå ifred – dom som brände ner klockstapeln fick nog en ganska stor slant för att dom gjort det av IS sympatisörer,
  va så säker,
  å i landets fängelser pågår en enorm rekrytering till extremistklubben , så som också sker i Danmark men där man låser in dom värsta hjärntvättarna i speciella fängelser för att slippa få fler anhängare till dödskulten.

  bara att gilla läget med den nya spännande mångkulturen

  so far so good – hälsar Löfven å Alice bah kunke, kapplan ler lite diskret med tigrarna

 6. nu kallar vi in Birgit Friggebo och sjunger “We shall overcome” och om alla formar hjärtan med sina händer så är våra kulturskatter och saken biff eller? klart IS sympatisörernas hjärtan smälter då!
  Eller?

 7. Förjävligt om branden är anlagt av några svin Svenska ungdomar eller Babbar det spelar ingen roll kunde den inte få stå i fred.
  Jävla as.

 8. Ja, Pettersson, vi är nog väldigt många som håller med dig – hela tiden.

  Vi hoppas och tror att du kommer att ha
  en stor del i att Sverige blir svenskt igen.

 9. Ska väl efter lämplig sorge-tid ersättas med något mer “exotiskt” som en j-a minaret!!!
  😠😠😠

 10. Det är inte så länge sedan klocktornet i Sigtuna brann om jag minns rätt så var det förra året. Har klocktornen blivit mer eldfängda numera ?
  Eller finns det annan förklaring ?

  • Har länge funderat,om det inte ligger någon islamsk terrorliga,bak alla våra bränder…Något som engagerar småmuslimer i väntan på att de kan utrustas med vapen.
   Nog verkar det hela vara väl organiserat ! ;(

 11. Ja Sverige har förändrats under mina 40 år här.
  I takt med den ökade “mångfalden” ändrades Sverige i en rasande takt. Men tyvärr inte till det bättre. När jag kom till Sverige under Träsko tiden (70 talet)och när man kunde fortfarande höra på Systemet en kund säga “en ½ böj”
  och så fick han sin kvarting Explorer (70 talet) va jag som Tysk en nästan exotisk varelse här i Sverige. Men inte nu längre, jag tro inte ens en marsmänniska skulle få Svensken idag att höja på Ögonbryn.

Kommentera