En miljöpartist i slöja


Det lilla extrema Miljöpartiet som just nu ligger under riksdagsspärren, har under sin kongress presenterat en ny partistyrelse.

Namnen kan ni läsa här och bland dessa återfinns en 40-årig kvinna vid namn Malin Hagerström.

Malin Hagerström är ointressant som människa och politiker, men har tidigare förekommit i en kampanj som sedan visade sig vara ”fake news”.

Foto: Sandra Nordin, SN

I augusti 2013 hävdade en kvinna att hon överfallits av en okänd man som slet av henne slöjan, misshandlade henne och skrek rasistiska glåpord. Denna händelse fick uppmärksamhet i media, men tydligen inte tillräckligt. En vecka senare hävdade samma kvinna att hon attackerats igen, den här gången av flera män.

Det fick flera organisationer att reagera och initiativet till det s.k. ”Hijabupproret” inleddes med att initiativtagarna initierade ett möte med dåvarande justitieministern, Beatrice Ask. Syftet var att lyfta fokus till muslimer som man menar utsätts för trakasserier och hot, i synnerhet då kvinnor. Flertalet socialistiska politiker ville visa sina sympatier för dessa hijabbärande kvinnor och tog på sig denna medeltida huvudbonad av just den anledningen.

En av dessa var Malin Hagerström, miljöpartist från Nyköping.

Händelsen som föranledde ”Hijabupproret” visade sig vara ett påhittat sådant. Polisen lade ned utredningen efter några månader. Det fanns inga signalement att gå på, inga bildbevis från övervakningskameror i området, inga vittnen hörde av sig och det enda DNA-spår som kunde spåras var från kvinnan själv.

Fast sådana trivialiteter struntar förstås en miljöpartist i. Så här formulerade sig Hagerström på sin Facebooksida och lokaltidningen var behjälpliga med att framföra dem:

”Bär slöja i dag för visa stöd till utsatta muslimska kvinnor samt påminna om att alla kvinnor är fria att klä sig precis som de vill utan att bli påhoppade, kränkta och misshandlade”

”…alla kvinnor är fria att klä sig precis som de vill…” Notera de orden och fråga er, eller egentligen Hagerström själv, om de synkar med den verklighet som just muslimska kvinnor upplever i sin vardag?

Redan 2006 kom de första varningarna om att flickor i förorterna utsätts för repressalier om de inte följer Koranens strikta klädkoder. 2015 skrev Sakine Madon, själv från ett muslimskt land, att Sveriges feminister måste våga stå upp för muslimska kvinnors rätt att slippa bära slöja. Tidigare i år skrev den förre socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Hägg, en artikel om att muslimska kvinnor i Sverige tvingas bära slöja och att förtrycket bara ökar. Vänsterpartiets riksdagskvinna, Amineh Kakabaveh, tog förra året vid efter den debatt om kvinnoförtrycket i förorterna som flertalet muslimska kvinnor vittnade om.

Det är inte bara i Sverige kampen mot att slippa slöjan förs. Det iranska initiativet My Stealthy Freedom känner vi till. Lite mindre känd är initiativet We Will Wear Dresses som arrangerades i Egypten 2013 och som uppmanade landets kvinnor att klä sig som de själva vill.

Fast inget biter på en miljöpartist som Malin Hagerström som nu röstat fram att Sverige ska återinföra samma generösa asylregler som skapade kaoset 2015 och som kommer att påverka landet i decennier framåt.

Hagerströms twitter

Hagerström har tidigare figurerat på Petterssons


28 responses to “En miljöpartist i slöja

 • Jhonsson

  Jag höll på att säga att självklart är det en miljöpartist.
  Men hon kunde ju faktiskt lika gärna varit ceenterpartist.

  Gilla

 • kvinnoförnedrande kultur

  Jag blir så förbannad på såna här människor.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Spärra in henne på dårhus, nu!

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Epitetet miljöpartist har för länge sedan antagit samma låga status som skymfordet hora, och har på förekommen anledning blivit det verkliga invektivet att begagna sig av då man med vett och vilje önskar förnedra någon som enligt eget förmenande gjort sig förtjänt därav.
  Vidare kan vi med rent samvete sätta likhetstecken mellan begreppen miljöpartistisk politiker och yrkeskriminell, dock i vissheten om att dessa uttalat nationsfientliga socialekvilibrister befinns i gott sällskap av övriga etablerade partiers rabulister, i kampen för att störta det land vi kände som Sverige.
  Andreas.

  Gilla

  • naimlap

   Tack för ett bra inlägg! Jag skulle vilja gå ännu längre än att, kalla dem horor. Horor kan de vara av olika orsaker, som tvingar dem till att prostituera sig. De har, som regel både etik, empati och moral. Jag personligen föraktar ingen hora men, denna swinga är ingen hora utan ett äckligt luder. Varför vette fan? Antagligen en felprogrammering i sin stympade hjärna. Att släppa fram luder, som för en idiots talan visar klart och tydligt på Svenstians katastrofala tillbakagång inom snart allt. Svenstian är så ruttet att, det stinker lång väg 87> orna tillhör detta ruttna kadaver, som förpestar miljön

   Gilla

 • Lite

  Dessa ”Vidriga gröna varelser” beskrevs redan 1978 i manuset till en radiopjäs på BBC.
  Deras partiprogram, som i deras egna ögon är som poesi, räknades redan då (1978) som ”den 3:e värsta sortens poesi någon i universum kan råka ut för.”
  Förhoppningsvis är vi dock inte så influerade av utomjordingar att personen i grön sjal ovan på något vis har någon anknytning till Jopp-Hej-Di, men hur det ligger till kommer framtiden att visa.

  Mer om VOGONER:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Vogoner

  Mer om Jopp-Hej-Di:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Liftarens_guide_till_galaxen#Figurer

  Gilla

 • Tony

  Att stollarna i Miljöpartiet rasar i opinionen förstår jag,
  men förstår inte hur rödhättan i centerpartiet ökar i opinionen,
  hon besitter ju för fan ännu stolligare ideer än MP,
  vi kan idag inte få ordning på dom två miljoner invandrare
  som är i landet idag, men rödhättan förordar att vi kan ta
  emot 30 miljoner till, och slipper givetvis några frågor från
  dom menlösa journalistkåren hur det ska finansieras , hur det
  ska ordnas bostäder o.s.v ? Vi har idag en polis som inte
  fungerar, en sjukvård som går på knäna, och många andra
  samhällsfunktioner som brister gentemot sina åtagande, men
  fjollan bara gafflar om att ta emot ännu fler lycksökare?

  Gilla

  • naimlap

   Rödluvan, vet hur hen (hönset) skall dupera jordens dummaste folk, svenskingarna. Genom att, gynna deras storhetsvansinne, inbilla dem att, de är det goda folket till sist men. inte minst be dem göra det de allra mest tycker om. Slicka asylanterna i sin kletiga röv, ty det finns inget i denna världen, som går upp mot en rejäl röv slickning för en billig svensking.

   Gilla

  • Billy Boy

   Om de muslimer som nu finns i vårt land + de 30 miljoner muslimer rödluvan vill importera alla får reda på vilka hon umgås med …

   … Ja, då skulle jag tro att de kommer att reagera starkt och vägra ge henne något fortsatt stöd.

   Gilla

   • Tony

    Att ha en käft som som kan babbla på älskas tydligen av en del Svenskar, att innehållet i vad hon babblar om är fullständigt tokigt gör nog inget, dom bara älskar slagordsmaskiner?

    Gilla

 • Tony

  Attackerats av flera män??? Var alla männen blinda???

  Gilla

 • compulsoryunion

  Sverige styrs felaktigt av ett under spärren parti på grund av det felaktiga i Regeringsformen att statsministern får välja vem som helst till sina statsråd. samt att Batra Bali & Co röstar för DÖ i Riksdaghen (liknar ett flyktingläger för vänster kurder)

  Gilla

 • Blodsven

  Varför inte gå hela vägen och sätt på dig en burka. Då slipper vi åtminstone se din fula nuna…

  Gilla

 • age

  De deklarerar tydligt vilka landsförrädare de är!
  Med slöja visar de att deras lag är koranen;
  Alltså: De behöver inte följa svensk lag = mycket allvarligt!

  Vi kan inte ha individer i vårt fosterland, som deklarerar att de inte har för avsikt att följa svensk lag!
  Vi måste först få bort dem från alla officiella uppdrag!
  Vi, sverigevänner, måste inse att de är landsförrädare!

  Vi, sverigevänner måste hjälpas åt att göra Sverige svenskt igen!
  Vi, sverigevänner måste hjälpas åt att omhänderta landsförrädarna!

  Gilla

 • Fredde

  Självklart vill MP släppa invandringen fri, de försöker därmed att få islamisterna att rösta på dem och därmed inte ramla ur riksdagen.

  För ingen normalt funtad person skulle ju annars slösa sin röst på MP….

  Finns dock en risk att det lyckas, det finns ju allt fler islamister i Sverige.

  Gilla

 • Kattsand

  När tidningarna skriver om någon som fått slöjan avsliten låter det som om det skulle vara värre än en våldtäkt.
  Vi har alldeles för mycket sharia i Sverige, och ännu värre i MP.

  Gilla

 • ossie

  Dessa Quislingar är en stor skam. Internera allihop i ett arbetsläger så de får göra lite nytta-

  Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Miljöpartisanen tycks uppvisa samma symptom som byråkraten med slipsknuten. Dras den åt för hårt så minskas blodflödet till den sörja som kallas för hjärna.

  Gilla

 • Karin Svensson

  Är det inte så att hon är på väg till Blåkulla, därav hucklet?

  Gilla

 • Jag

  Svenska Nationens Förrädare!
  Folk som ogillar sitt eget folk och föredrar ”hudingar”

  Gilla

  • Bosse

   Attackera inte miljöpartister! TA INTE I DOM. Du kan få en massa obotliga sjukdomar.Dom är ju galna allihopa.Kan ha fått Galna kosjukan genom sitt miljötjat som vi vet är obotlig.

   Gilla

 • Galten

  Att människor som gudrun schyman, åsa romson, veronica palm och malin hagerström gör billiga politiska poäng för egen vinnings skull, genom att spöka ut sig i huckle säger allt om deras egen personlighet.

  Gilla

  • naimlap

   Dessa, som du nämner här har en sak gemensamt de är en samling ”china cuchi ” – grisa suggor. Både till utseende och sina grymtningar.

   Gilla

 • OPete

  Fy fan alltså ! Man blir rädd när det går omkring sådana galningar i det fria !!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: