”Bäst effekt om vi hjälper flyktingarna på plats”


INVANDRING. Det är kris i den svenska flyktingpolitiken och det krävs därför exceptionella insatser. Det skriver Thord Palmlund, tidigare generaldirektör för Invandrarverket. ”Hjälp till flyktingar i deras närområden är med all sannolikhet det bästa sättet att ­använda våra resurser effektivt.”

Flyktinginvandring till Sverige kan hjälpa ett antal utsatta individer och deras familjer, men det är inte lösningen på världens flyktingproblem, enligt Palmlund. Han skriver att olika FN- och EU-program och svenska utvecklings­insatser har större chans att nå många utsatta.

”Flyktingpolitiken bör inte vara baserad på ett öppet hjärta utan på ett gott hjärta och sunt förnuft.”

-Pettersson tycker det är synd att Thord Palmlund måst bli 86 år innan han tordes säga det. Han borde ha sagt till redan 1975 då Sveriges väg utför började.

När det gäller sakfrågan så är det så att de pengar Sverige lägger på asylinvandrare skulle täcka hela UNHCR:s budget för 60 miljoner flyktingar. Självklart är det mer effektivt att hjälpa i närområdet.


7 responses to “”Bäst effekt om vi hjälper flyktingarna på plats”

 • jockfall

  De flesta parasiter i regeringen fattar nog inte detta förslag från Lite. Stefan Röfven siktar på att sossarna skall växa och rösta S för de analfabeter som kommer fattar inte nåt ändå.

  Gilla

 • Lite

  Ja ja, en ny kappvändare… Gäsp, gäsp…

  Hmm…”Bäst effekt om vi hjälper flyktingarna på plats”

  OK! Då gör vi så här:

  1. Vi stänger temporärt gränserna för all – ALL – invandring.

  2. Vi avslutar med omedelbar verkan alla myndigheters etc. utbetalningar till personer som kommit hit efter Kulturpropositionen 1974 och då inte varit EU-medborgare

  3. Icke EU-medborgare som kommit hit efter Kulturpropositionen 1974 eller barn till sådana erhåller fri enkel resa till sitt respektive hemland. Giftermål med svensk make/maka ger möjlighet för den svenske att följa med. Fast anställning kan ge dispens med avresa för att i Sverige ansöka om handlingar enligt punkt 8, m.fl. handlingar.

  4. Fram till avresedatum gäller: Boende i fastigheter tillhörande det allmänna ska omgående lämna dessa. Matkuponger till av staten tillhandahållna utspisningsställen erbjuds de återvändande. Även tillfälliga sovplatser kommer att finnas. Privat ägda boenden säljs av svenska staten, eventuell vinst överförs till konto enligt punkt 6. Jfr även punkt 7.

  5. Berörda (hem-) länder informeras om att ett antal medborgare i deras land av misstag bott i Sverige och att dessa nu kommer att återvända.

  6. Alla svenska myndigheters etc. utbetalningar som i Sverige gjorts personligen till de återvändande kommer efter resp. återvändares bekräftade ankomst till sitt hemland, att under en övergångsperiod månadsvis utbetalas till lämplig statlig myndighet i hemlandet. En nedtrappning av beloppet med 10 procent per månad kommer att göras.

  7. Den/de återvändande medborgarna ska ges möjlighet att i sitt hemland ansöka om utbetalning av från Sverige överfört belopp. Hemlandet ansvarar för denna hantering.

  8. Från dag ett efter ankomsten till hemlandet ges den tidigare i Sverige boende möjlighet att på närmaste svenska beskickning ansöka om inresehandlingar. För övriga inresande från hela världen kommer inom kort tidigare regler att gälla med vissa restriktioner.

  9. Ett år efter återresandets start kommer en nyinrättad svensk myndighet att bedöma landets eventuella behov av bistånd.

  10. Med åberopande av force major: Pga grundlagsstridiga och därför ogiltiga beslut av regering och riksdag, kommer kontrakt som tecknats av svenska myndigheter med entreprenörer eller privatpersoner för att på något sätt ta hand om dessa återvä….?!!!

  Oj! Fasen åxå, jag måste ha slumrat till. Det här funkar ju inte med de mähän som styr Sverige idag…!

  Men det var en schysst dröm 🙂

  Gillad av 1 person

 • Kattsand

  Det har man nog vetat hela tiden, den flyktingpolitik vi haft har antagligen inte gått ut på att hjälpa flyktingar i första hand utan att få hit så många som möjligt.
  Och nu kliar det i fingrarna på MP att få hit ännu fler (hjälp på plats tror jag inte MP är så intresserad av)….

  Gillad av 1 person

 • Jhonsson

  För en del tar det oändligt lång tid att fatta även de enklaste sammanhang. Av riksdagens 349 ledamöter har 302 ännu inte fattat detta enkla faktum, att hjälp i närområdet är bättre än att flytta hit hela Mellanösterns och Afrikas befolkning.
  Därför brakar det käpprätt åt h-e för Sverige, om vi inte får till en sverigevänlig regering senast vid valet 2018!
  Sveriges kostnader för flyktingarna är större än FN:s hela u-landshjälp.

  Gilla

 • Mm

  Nya roddare varje dag, har han blivit SD

  Gilla

 • naimlap

  Det bästa vore om svenskingen den fege höll käften!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: