Hör Gud bön?

-Pettersson tycker det verkar som Gud är döv, stendöv. Han svarar i varje fall inte och det behövs nog andra metoder än böner…

#PrayforParis – 7 januari 2015

#PrayforParis – 13 november 2015

#PrayforSanBernardino – 2 december 2015

#PrayforBryssels – 22 Mars 2016

#PrayforOrlando – 12 juni 2016

#PrayforNice – 14 juli 2016

#PrayforGermany

#PrayforWurzbrg – 18 juli 2016

#PrayforAnsbach – 24 juli 2016

#PrayforReutlingen – 24 juli 2016

#PrayforFrance – 26 juli 2016

#PrayforOhio – 28 november 2016

#PrayforBerlin – 19 december 2016

#PrayforIstanbul – 1 januari 2017

#PrayforLondon – 22 mars 2017

#PrayforStPetersburg – 3 april 2017

#PrayforStockholm – 7 april 2017

#PrayforDortmund – 11 april 2017

#PrayforParis – 20 april 2017

#PrayforManchester – 22 maj 2017

Någon som har fått svar? En viskning eller något tecken? Hos mig är det helt tyst och det verkar som den andra gubben, Allah, eller om det nu är samma, är lika döv för i hans del av världen är det ännu värre…

27 thoughts on “Hör Gud bön?

 1. Undertecknad troende kristen och frälst – ja, som seriös vuxen skojar man inte om sådana angelägenheter – förstår vart Pettersson vill komma med sin berättigade fråga. Har själv för länge sedan tröttnat på förnumstiga fromhetsivrare som alltid passar på tillfället att agera i enlighet med alla dessa i grunden förrädiska sympatiaktioner, vilka som amen i körkan följer efter varje terrorattentat.

  Vi har all anledning att vara förbannat bekymrade över den katastrofala utvecklingen och får under inga omständigheter låta oss påverkas av några effeminerade floskler, vars egentliga syfte är att invagga allmänheten i en mycket falsk och farlig trygghet.
  Ljusmanifestationer, blomstergärder, allsång, recitationer, hemsnickrade versifikationer på post-it-lappar och dylikt joller är definitivt inte en fungerande rättsstats sunda reaktion på den terrorvåg som drar fram genom Europa, utan indikerar tvärtom vårt förvekligade samhälles hela arsenal av den feminina blomsterhattsfilosofi som ersatt handlingskraft och massiva polisiära och militära motåtgärder.

  Frågan är hur långt etablissemangen är beredda att gå för att offra nationernas befolkningar genom en impotent, undfallande och försvarslös konsensuspolitik. Vi har all anledning att misstänka att svaret på den frågan är att de är villiga att gå hur långt som helst för att tillmötesgå de sekteristiska islamisternas kontinuerliga krav samt göda vanföreställningen om den multikulturalistiska utopin.
  Gud hör alla böner, oaktat han icke alltid svarar som vi förväntar oss. Den som i ödmjukhet och ärlighet ber om vägledning, skall ock erhålla den.
  Andreas.

 2. Gud behöver inte höra böner, han ser allt och straffar de kriminella även när han måste tillämpa talionprincipen (öga för öga, tand för tand …)
  Minst 34 människor, de flesta barn, drunknade i Medelhavet idag enligt Italiens kustbevakning, vilket betyder 1,54 migranter för varje barn/tonåring/vuxen som omkommit i terrordådet på Manchester arena.
  Tro på Guds straffsystem.

 3. Kära vänner,
  Både Gud och Allah hör bön.

  Vad gäller Gud, så lärde Jesus:
  ”Vad ni ber om i mitt namn, det skall han ge er”
  (Joh 16:23)
  Ordet som används för ”namn” i de grekiska skrifterna betyder också
  ”egenskap, karaktär, makt”.
  Bönen måste ske i egenskap och karaktär precis som Jesus bad.
  Hur bad Jesus då? Han bad inte som de böner jag ser ovan i detta inlägg.
  Här är ett exempel när Jesus ber:
  ”Det är inte för världen jag ber utan för dem som du har gett mig.”
  (Joh 17:9)
  Här tillrättavisar Jesus lärjungarna hur man ska be:
  ”Menar du att jag inte kan be min Fader att han nu sänder till min tjänst mer än tolv legioner änglar? Men hur skulle då Skrifterna uppfyllas, som säger att detta måste ske?”
  Värt att notera är att det är en stor mängd skrifter som ännu inte är uppfyllda.
  Kanske ett skäl att studera skrifterna?

  Vad gäller Allah så är det ganska klart för de som studerar skrifterna att
  den Allah som beskrivs i koranen är väldigt lik den som kallas Satan och Djävulen i Bibeln.
  (referens: sök Youtube ”Allah is Satan”)
  Allah ger till den han vill men han håller inga löften.
  Ett exempel när Djävulen frestar Jesus:
  ”Dessa rikens hela makt och härlighet vill jag be dig, ty åt mig har den överlämnats och jag ger den åt vem jag vill. Därför skall allt vara ditt om du tillber mig.”
  (Luk 4:6-7)
  Jesus om Djävulen:
  ”När han talar lögn, talar han av sitt eget, ty han är en lögnare, ja, lögnens fader.”
  (Joh 4:44)
  Johannes om Djävulen:
  ”Hela världen är i den ondes våld.” (1 Joh 5:19)
  Jesus till sina lärjungar:
  ”Den tid kommer då var och en som dödar er skall tro sig tjäna Gud.”
  (Joh 16:2)

  Ett exempel på en skrift som väntar på att uppfyllas:
  ”När Lammet bröt det femte sigillet, såg jag under altaret deras själar som hade blivit slaktade för Guds ords skull och för det vittnesbörd som de hade. De ropade med hög röst: Herre, du som är helig och sannfärdig, hur länge skall det dröja, innan du dömer jordens invånare och utkräver hämnd för vårt blod?”
  (Upp 6:9-10

  • Glädjande för den/de som författat hela sagoboken,att det finns några som du !
   Själv önskade jag som barn,vara en pirat som seglade runt på vida haven, prejade o. rövade guld och ädelstenar från de välbärgade köpmännens skepp…
   Vi båda lär inte få våra drömmar uppfyllda !
   Sedan skiljer förstås också oss båda,att jag som vuxen insett att det hela var en saga !

  • Stenbock
   ”Lika barn leka bäst”, ”Kaka söker maka”, vedervärdiga båda två !

 4. Han har inte hört bön på mer än 3000 år ..och inte i framtiden heller..i alla fall skiter han i oss..kanske han hör judars o muslimer böner eftersom de är på frammarsch!

 5. Jag tror att Gud är skapad av människor eftersom man alltid haft och har ett behov av en sådan. Något som står över oss,
  Själv tror jag inte på någon högre makt så det känns inte konstigt att han inte hör av sig.

  • Självklart är det människor som skapat all religion.
   Bibeln och andra religiösa skrifter är av samma slag som t.ex Pippi Långstrump, alltså sagor. Jag grundar detta på att det är totalt omöjligt att bevisa att det som står däri är med sanningen överensstämmande. Det finns inga vittnen till att Jesus (eller Muhammed ) har funnits i verkligheten.
   Vad gäller kristendomen så verkar den idag ganska komplicerad.
   Tänk modernt när ni hör historien.
   Jesus är guds enfödde son. Märkligt heller hur. Maria och Josef var Jesus föräldrar, Maria gick till sängs med en vilt främmande karl som kallade sig för Gud. När Maria blev gravid och födde Jesus så försvann Gud ur deras liv och Josef fick ta hand om familjen.
   Jag tycker att det luktar vänsterprassel lång väg.
   Nu undrar jag? Ven är farsa till Muhammed?????

   • Mia
    Eftersom jag aldrig har känt ett behov av en som försöker att stå över mig…..så klarar jag mig utan ”mia”, nu blir jag nästan religiös !

 6. Det finns ett uttryck som säger att det man sänder ut får man tillbaka eller högmod går före fall. Som jag kan se det så är det en godtycklig slump om karma existerar. En utstuderad mobbare under min grundskoletid såg jag på miljonlotteriets reklam att hon hade vunnit en högvinst och blivit ekonomiskt oberoende medan mobbningsoffer har blivit så skadade av psykisk ohälsa så de har aldrig kunnat etablera sig med arbete, utbildning och bra ekonomi.

  Men en annan person som jag känner led av hybris och skröt ofta om hur smart hon var. Och på grund av sin höga begåvning var det naturen rätt att blåsa personer som var korkade. Idag så lever hon på sjukpension och efter sin storhetsvansinnes-tid så blev hon missbrukare av tunga droger och för att få ihop till dessa var hon tvungen att prostituera sig.

 7. Nej Pettersson, det verkar inte som att Gud skulle bry sig om oss människor. Minns när jag var liten och bad till Gud ibland. Jag vände mig också till Tomten och önskade mig saker. Det var bara Tomten, som lyssnad och gav mig det jag önskat.
  Så jag tyckte faktiskt att Tomten var bäst.

 8. Jo då, måste bara kolla om ni är vakna o inser medias festrus. Dom blir helt till sej i ”trasorna” efter varje terrorattentat med vid hängande kärleksbombare. En reporter som sände från England under gårdagen hade minsann hört applåder också. VART FAN VILLE HON KOMMA??????????
  Det står inte länge på förrän festprissarna ska” fira” alla gasade i nazisternas läger. Dessa är fler än många. Lägg då till alla troligt kommande terrorattentat, ja som jag se det räcker inte årets dagar långt, nada. Julafton varje dag för varje PK:it o så en liten julotta bakefter. Högtryck i våra kyrkor. Prästerna ställer upp, Jesus får vänta. Någon forskare hade uttryckt sej om mediafolket, visar på ” Problem med tänket” Jo Jo det märker vi.

 9. Jag tror vi alla har ett uppdrag att genomföra. Och Gud har gett oss vår fria vilja. Vi kan gå Guds väg, eller allah-djävulens väg. Valet är vårt. Och Gud HÖR bön. Men tänk på en sak: GUD ÄR EN TOTAL DEMOKRATI. D v s han hör ALLA böner, vilka de än är. ALLA viljor! Och sen måste han VÄGA hur han ska besvara alla dessa miljarder böner. Och då kanske det blir utvattnat till slut, om många motstridiga böner finns.

  • Dessutom kanske Gud har en total plan, som är bäst för ALLA. Som inte motsvarar enskilda personliga önskemål alltid så bra.

   • Sen, om Gud besvarar en bön, måste Han ju rubba den naturliga givna ordningen. Och det kanske inte låter sig göras så lätt, eftersom den är i jämvikt som den är. På gott och ont.

    För att ta ett simpelt exempel: Om en person ber om EN MILJON kr, och Gud ska besvara denna bön, måste Han ju omfördela den totala mängden pengar, för att tillgodose dett önskemål. Han måste alltså TA FRÅN ANDRA, som har dem givet och naturligt. Hur då? Genom stöld, att aktier sjunker i värde, tappande av plånbok. Ja, nåt måste ju ske, SOM SER SLUMPMÄSSIGT NATURLIGT UT, men inte är det. I världen. För att bönen ska besvaras. Och en som ber om en miljon ska få det. SÅ TÄNK PÅ DET! DET ÄR INTE SÅ LÄTT FÖR GUD, att tillgodose en bön.

   • Och Gud och allah, har HELA världen till sitt verksamhetsfält. För det finns ju kopter, assyrier, och armenier också, som är kristna. Men som sagt, när de är för få, får ondskans makt större genomslag i det avgränsade område där det gemensamt bes. Så tror i alla fall jag. Därför är vi mycket farligt ute här i väst, när Gudstron blir allt svagare och svagare, p g a att Gudstroende minskar alltmer till förmån för djävulstroende islamister och sekulära ateister. På det viset minskar det godas makt alltmer i vår del av världen. Och det ondas makt tar över alltmer. MULTIPELT! D v s, den ökar med det ökade, snabbare och snabbare hela tiden, om inget görs för att motverka denna negativa kraft.

 10. ”Vår Gud” kanske ligger i framkant i islamiseringen?
  Se bara på hans ”lärjungar”.. präster o annat. Hur dom föraktar sina herdar.
  Se bara på hur moskéer växer fram i snart sagt vart ända hyresområde i Sverige. Lokaler som tidigare var små bingohallar och festlokaler för skötsamma Svenskar.

  Jag är numera stolt att jag missade konfirmationen.

  • Ärkebiskopan från Sthlm är ett bra exempel på,hur man sviker sina egna,och vänder sig istället åt djävulen själv,i en av hans Moskèer !

 11. ..och majoriteten ser inget mönster.Shockade,förtvivlade och ledsna efter varje muslimskt illdåd.Nästa dag hälsar de sin nyinflyttade muslimska granne välkommen.Så fortsätter det.

Kommentera