Stäng

WHO Flyger Flott

Världshälsoorganisationen spenderar rutinmässigt ca $ 200 miljoner per år på resor – långt mer än vad de använder för att bekämpa några av de största problemen i folkhälsa, inklusive aids, tuberkulos och malaria.

Förra året, som tillbringade ca $ 71 miljoner på att bekämpa aids och hepatit. På malaria, botande spenderade man $ 61 miljoner. Och för att bromsa tuberkulos, $ 59 miljoner.

På en senare resa till Guinea, där WHO: s generaldirektör Margaret Chan berömde vårdpersonal i Västafrika för att de ”triumferat” över Ebola, bodde Chan i den största presidentsviten på Palm Camayenne hotell i Conakry. Sviten har en annonserade priset på € 900 (1008 $) per natt.

En talesman säger att: ”Trots WHO: s många regler för resor, kan det ibland manipulera lite med resorna.” Han sade byrån inte kunde vara säker på att de alltid boka billigaste biljetten eller att resa ens var motiverad.”.

Under Ebola katastrofen i Västafrika, Steg WHO: s resekostnader till $ 234 miljoner.

Dr. Bruce Aylward, som var chef för Ebola kampanjen  använde nästan $ 400.000 i resekostnader . De tre drabbade länder hade ine ens råd med grundläggande saker, skyddande stövlar, handskar och tvål för hotade sjukvårdare eller liksäckar för de tusentals som dog.

Andra internationella hjälporganisationer, däribland Läkare Utan Gränser, förbjuder uttryckligen personal från att resa i business class. Även högsta chefen flyger ekonomiklass.  Med en personalstyrka på ca 37.000 biståndsarbetare mot WHO: s 7000, så spenderar Läkare Utan Gränser  $ 43 miljoner på resor per år.

 

 

LÄNK

13 reaktioner på “WHO Flyger Flott

 1. Nu förstår man bättre varför det heter Läkare utan gränser.
  Dom Saknar tydligen också anständighet .
  Inte konstigt att här växer upp nya så kallade hjälporganisationer!

 2. Jag har alltid varit misstänksam mot dessa organisationer.Har aldrig haft råd att ge bidrag och hade fullt upp att försörja min familj.Varför jobbar dom inte frivilligt? Vi har hjälpt Afrika över 100 år ,men det har inte blivit bättre.Dags att byta taktik,eller dom själva börja utvecklas.Vi har internet,mobiler kunskapen finns där bara ta.Mvh Adolf

 3. lönerna i FN-organ är perverst höga. FaN att vi ska behöva finansiera >100 000kr i lön/mån när sosse ”låtsasjobbar” i Afrika.

 4. Efter Dagens Nyheters omvändelse (?) så kan ni nu börja skriva fakta om missförhållanden inom så kallade goda organisationer.

 5. Nytt terrordåd i Manchester
  Är det Jehovas vittnen som är i farten igen, månntro?

 6. FN, EU, WHO är bara självändamåls inrättningar som borde läggas ner. De har ju inte lyckats med något annat än att skapa splittring av länder och människor!!!
  SÅ LÄGG NER ELÄNDENA!!!!

  1. Socialistorganisationer som skor sig själva på socialistiskt maner.

  2. Instämmer helt, vidrigt slöseri av nationerna bidrag! Lägg ner FN,
   WHO och alla andra egennyttiga organisationer som jobbar för
   mänsklighetens katastrof.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: