Sent ska syndarna på DN vakna

MEDIA. ”Journalister som skräms av konsekvensneutralitetens principer och som är rädda för fakta, ska inte ägna sig åt journalistik. Politiker som tycks angelägna om vad olika fokusgrupper kommer att tycka om deras utspel ska inte ägna sig åt politik” så inleder GP:s politiske redaktör Alice Teodorescu sin ledarkrönika när hon går till attack mot Dagens Nyheters ledarredaktion. 

Teodorescu säger att DN har svängt i frågan om brottsstatistik när hon under rubriken ”Sent ska syndarna vakna” kritiserar Dagens Nyheters ledarredaktion. Hon menar att de varit ”snabba med att brunstämpla de vars åsikter de ogillat”, men att ledarredaktionen verkar ha svängt i frågan om att kartlägga invandrares representation i brottsstatistiken. Detta efter att DN gjort en egen granskning som visar att en stor majoritet av de inblandade i den senaste tidens skottlossningar är unga män med utländsk bakgrund.

Nu vill Teodorescu ha svar på varför DN:s ledarsida ändrat åsikt. ”Man måste också kunna svara på om det saknades fakta, alltså om man inte hade kunnat landat i en annan slutsats, eller om fakta förelåg, varför man i sådant fall ignorerade den?”

Avslutningsvis skriver hon att journalister som ”skräms av konsekvensneutralitetens principer” inte ska vara journalister, precis som politiker som bryr sig om vad olika fokusgrupper tycker om deras utspel ska inte ägna sig åt politik.

-Pettersson tror att Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski snart får leta efter ett nytt arbete. Det är ingen tvekan om att fakta om invandrarnas brottslighet funnits men att DN och de andra drakarna ignorerat dessa fakta…

6 thoughts on “Sent ska syndarna på DN vakna

  1. Ord och inga visor! P.W han fortsätter med mer eller mindre halvkvädna visor men naturligtvis kommer han snart att kungöra ”DN var först med … whatever.

  2. Som jag skrev i går, jag är övertygad att Wolodarski kan få ett toppjobb hos den polska regeringen, dom verkar inte heller så noga med sanningen. Kan vi sedan få bort en del andra journalistiska dödgrävarare, ingen nämnd, ingen glömd, Heder åt Alice T.

Kommentera