Forskning visar: Journalisters hjärnor sämre än vanligt folks


HJÄRNFORSKNING. Ny forskning från hjärnexperter Journalister är sämre på att tänka än andra yrkesgrupper, men samtidigt mer fanatiska och är därför mer stresståliga. Den låga intellektuella förmågan gör dock att journalister är dåliga på att vara objektiva och kan inte skilja på sina egna känslor och objektiv fakta.

I förrgår släppte den kända hjärnforskaren Dr Tara Swart sin djupgående forskning om journalisters hjärnor. Tara Swart är neuroforskare och läkare och har även skrivit bästsäljande böcker om ämnet.

Resultatet av forskningen är skrämmande, journalisters hjärnor fungerar på en mycket lägre nivå än vanligt folks hjärnor. Journalister är sämre än vanligt folk på att skilja känslor från fakta, göra objektiva bedömningar, tänka kreativt och arbeta självständigt med flera saker.

Sammanfattat är det journalisternas så kallade kognitiva förmåga som är sämre än andras. Kognition betyder tankeverksamhet, och brukar skiljas från känslor och viljor.

Att det är så här beror så klart på att journalisternas arbetsgivare medvetet anställer dumma men lydiga tjänare som inte ifrågsätter regimens politik.

Dr Tara Swart påpekar dock i sin forskning att journalisterna kan göra saker själva för att få sina hjärnor att fungera bättre. Råden är bland annat att dricka mindre alkohol, inta mindre koffein och socker, och att sova mer på nätterna.

Forskningen visar också att journalisterna mer än andra grupper drivs av en ideologi. Även om deras hjärnor är dumma, innebär den politiska kamp journalisterna anser sig föra att de är mindre benägna än andra grupper att ge upp och exempelvis bli utbrända. Detta eftersom de anser sig tjäna ett högre syfte, ungefär som religiösa extremister.

Från Fjällsjö Nyheter

Rapporten av Dr Tara Swart

-Pettersson antar att den är rapporten inte blir någon stor nyhet i PK-pressen, kanske med viss rätt för det är knappast en nyhet att den intellektuella kapaciteten hos många journalister är begränsad…


32 responses to “Forskning visar: Journalisters hjärnor sämre än vanligt folks

 • Nobelpriset nästa? | Petterssons gör skillnad!

  […] Att journalisternas har sämre än andra människors är klarlagt genom forskning men det finns undantag. Inte bara i Härjedalen utan även på Expressen, […]

  Gilla

 • Misstron mot medier är inte så konstig | Petterssons gör skillnad!

  […] Medierna och journalisterna erkänner alltså öppet att de vinklar, filtrerar och ljuger för att påverka och sedan är de förvånade över att människor inte litar på dem, inte så konstigt att Forskning visar: Journalisters hjärnor sämre än vanligt folks… […]

  Gilla

 • Manchestermördaren var ingen invandrare enligt herr Arnstad | Petterssons gör skillnad!

  […] journalist på Aftonbladet, Dagens Nyheter, Expressen och det förvånar mig inte när man läser att journalisternas hjärnor är sämre än vanligt […]

  Gilla

 • Anton

  Det behöver man inte vara hjärnforskare för att upptäcka eftersom det så tydligt framgår i deras egna texter. Det är förvånansvärt att de överhuvudtaget kan hantera språket.

  Gilla

 • Truthfighter

  Ha ha ha! Psykfall alltså! Som man anat! 🙂

  Gilla

 • Mia

  Det går inte att bedöma folks intelligens efter yrke.
  Man föds med en viss intelligens och blir vaken smartare eller dummare av att gå igenom en journalistutbildning.

  Gilla

  • Mia

   varken skulle det vara.

   Gilla

   • Truthfighter

    Och du fattar som vanligt nada. Det är inte journalistyrket som gör dem dumma. Det är de redan dumma, som söker sig till journalistyrket, för att de vill genomdriva sin enkelspåriga ideologiska fanatismpropaganda. ”Jamen, söker inga andra normala kritiskt tänkande till journalistyrket också?” Jo visst! Men de får inga jobb inom PK-pressen. För där tar man bara emot dumma, fogliga, som inte ifrågasätter. Står i inlägget ovan om du läser mer noggrannt. De intelligenta ifrågasättande, hamnar här och i den övriga fria alternativa fria pressen. 🙂

    Gilla

  • Dumstruten

   Det finns utomordentlig forskning som stöder att träning med korrekta metoder ger just resultat i form av skickligare utförande av t ex författande av texter.

   Det är vad som skiljer de sämre från de bättre. Det handlar sällan om en viss talang utan det kräver hårt arbete. Vilket alltså visar att de riktigt dåliga inte har tränat sig i den omfattning som behövs. De stannar helt enkelt på en nivå som är högst otillfredsställande för en alltmer välutbildad omgivning.

   Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  En mycket uppfriskande bekräftelse på vad vi alla sedan en lång tid tillbaka rätteligen misstänkt! Så varde ock dessa pikanta fakta offentliggjorda och man bugar sig djupt, pro primo inför den vederhäftiga Dr Swart och pro secundo inför den ständigt lika förträfflige, föredömlige och redan under sin livstid legendariske Pettersson.
  Andreas 🙂

  Gilla

 • Jogge

  Det behövs ingen forskning för att fastställa det. Det är bara att läsa Anders Lindberg.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Till journalistutbildningar na i Sverige är intagningspoängen dessutom inte imponerande höga. HP kring mediokra 1.0. Liktydigt med att de förstår hälften av det de läser/skriver?
  De med höga betyg som är berättigade till står inte direkt och väger mellan hjärnforskning och journalistik?

  Det är inte heller ett legitimationsyrke, har inte skyddat titel och vem som helst kan kalla sig journalist.
  http://www.mediemanniskan.se/special/kan-vem-som-helst-kalla-sig-journalist

  Det är med andra ord lika lite kontrollerat som id på ensamkommande? Samma andas barn?

  Gilla

 • Tony

  Ser att här har varit en journalist inne och läst
  (tummen ned) ja dom hänger väl är varje dag.

  Gilla

 • gamgubben

  En ska inte tro allt som skrivs, naturligtvis finns det alla sorter bland journalistkåren. Att de följer minsta motståndets lag och skriver som de gör är djupt olyckligt, men tidstypiskt.
  Har hört allt för många gånger ”vem bryr sig” och ”pengar är allt”.
  Det ska vara vi väljare som har makten och vi kan inte tvinga någon att tro på ett visst vis, men genom att sprida fakta kan vi möjligtvis förändra.

  Gilla

 • Albert

  Det var bättre förr när man hade dem i tryggt förvar på idiotanstalter!
  (innan ädelreformen på 90-talet). Och socialdemokraterna såg ju då till att de inte kunde föröka sig heller…

  Gilla

 • Tony

  Det är därför som fria medier är så bra, vi kan ju alltid
  lära gammelmedias journalister om hur verkligheten
  ser ut, och inte hur dom tror den ser ut!? Fast jag tror
  inte att dom tar till sig jag undrar om dom ens tror sina
  egna ögon.

  Gilla

 • Tony

  Det har jag visst länge, det räcker med att läsa en artikel
  av Anders Lindberg, så förstår man att alla hästarna inte
  är i stallet!

  Gilla

  • Adolf Nilsson

   Det var väl ingen nyhet,det har vi fattat .Frågan är om dom har någon hjärna alls,vill inte nämna några för att det finns alldeles för många exempel på det.Mvh Adolf

   Gilla

 • Trynbald

  Sen finns det riktigt patologiskt sinnesslöa journalister.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Då är det bekräftat vad en del av folket har förstått sen minst 40 år tillbaka.

  Gilla

 • Grune

  Detta var ingen nyhet. Det har varit känt sedan länge av oss normalbegåvade att vi har bra mycket högre IQ än våra s.k. journalister.

  Gilla

 • Sven-Erik

  Tilläggas bör att de är ideologiskt skolade att tänka som högskolan lär ut.

  Det skrivna ordet, att författa kan vi alla. Några blir stora författare, Selma, Per, Wilhelm alla de stora, andra mindre med underhållningsvärde. T.o.m Jan skriver även jag inte gillar hans tankar. Jag skiver sämre, men låt oss alla äga det skrivna ordet och aldrig tystas av den elit som anser sig vara förmer än du och jag.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Efter att ha följt Kevin-fallet vill jag påstå att det är tvärtom. Jag har i alla fall inte Dan Josefssons begåvning. Samhället löser ingenting snart då får våra duktiga journalister ta vid. Varför tiger Rolf Sandberg o Sven-Åke Christiansson nu? Utan goda journalister stannar Sverige.

  Gilla

 • jan

  Journalists’ brains show a lower-than-average level of executive functioning, according to a new study, which means they have a below-average ability to regulate their emotions, suppress biases, solve complex problems, switch between tasks, and show creative and flexible thinking. – – Businessinsider
  https://www.businessinsider.nl/journalists-brains-function-at-a-lower-level-than-average-2017-5/?international=true&r=US

  Gilla

 • ossie

  Behövs väl ingen forskning för att kpnstatera detta faktum. Det bara att läsa deras sinnessjuka alster.

  Gilla

 • Fidel

  Citat:
  Vi kan inte kritisera islam för då röstar ”svennenassarna” på SD.

  Med andra ord dessa PK feminster har blod på sina händer, blod från trasiga underliv.

  Undrar hur dom kan se sig själva i spegeln.

  Gilla

 • Falken

  Ja stämmer har en barndomskamrat på Corren han stämmer väldigt väl in på denna beskrivning. Ljög om att hans mormor hade avlidet men det var för att komma ur en knipa o få sympati hon avled 15 år senare, tragiskt med den typen av människotyp, tror Ni att hag tror på det han skriver?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: