Släpp flickorna fria

Igår värmde solen så där härligt som den kan göra när vintern på allvar släppt greppet om Sverige. Sommaren är äntligen här.

På väg till jobbet för att tjäna in pengar till mig och alla som inte jobbar, köpte jag årets första glass. Den intogs på en bänk alldeles intill en av stadens stora turistattraktioner där jag också fick förmånen att se något som gör de flesta människor glada.

På den stora gräsytan framför turistattraktionen hade några skolklasser med barn i 5 till 7-års åldern samlats med sina lärare. Flickor och pojkar i olika storlekar, med hudfärger som gick från vitt till svart.

Det finns definitivt något glädjande med barn som skrattar, stimmar, stojar och man minns sin egen barndom där orden bekymmer och problem inte fanns i tankarna. Det inger förhoppningar och man blir glad i sinnet.

Försommaren till ära var barnen iklädda shorts, klänningar, kortärmade skjortor, t-shirts, linnen och bara några fåtal av dem hade långbyxor på sig. Alla utom två.

Lite vid sidan av de stojande barnen stod två mörkhyade flickor och deltog inte inte i den ystra glädjen som uppvisades så här veckorna innan sommarlovet. De var klädda i traditionell muslimsk mundering, där kroppen var täckt från topp till tå, förutom händerna och ansiktena som kunde skönjas mellan tygen. Det är en syn jag inte vill se i Sverige och en syn som säkerligen får reaktioner bland såväl lärare, klasskamrater, som barnens föräldrar. Givetvis skulle ingen våga säga det högt, då det skulle få konsekvenser.

Att vuxna människor klär sig från topp till tå i denna patetiska klädsel är en sak, även om man inte behöver gilla det. Att små barn påtvingas det är en helt annan sak och borde få samhället att reagera.

Jag tror nämligen inte för en sekund att de här två flickorna hade valt ut sin klädsel själva. De var tvingade av föräldrarna att skyla sina kroppar i sommarvärmen, med orden att ”så här ska vi klä oss i profetens och religionens namn”. En religion som så uppenbart har svårt att synkronisera med ett modernt västerländsk samhälle.

En annan aspekt än att heltäckande klädsel inte hör hemma hos små barn, är hälsofaktorn. D-vitamin är nödvändigt för både barn och vuxna, i synnerhet barn. På en webbsida för vårdpersonal kan bl.a. följande läsas.

”D-vitamin ökar kalciumupptaget i tunntarmen och är bland annat nödvändigt för att skelettet och tänderna hos det växande barnet ska utvecklas normalt…//…Personer med mörkt hudpigment behöver 5-10 gånger längre tid i solen för att uppnå samma kutana D-vitaminproduktion som en ljushyad person…//…Bland många invandrargrupper i Sverige är det vanligt att såväl kvinnor som tonårsflickor av kulturella eller religiösa skäl bär helt eller delvis täckande kläder året runt, vilket kraftigt minskar möjligheten till bildning av D-vitamin från solen. D-vitaminbrist är därför vanligare bland dessa grupper, samt bland ammande barn till kvinnor som bär heltäckande kläder”

Jag skrev tidigare att samhället borde reagera när småflickor påtvingas denna religiösa och löjliga utstyrsel. Rädslan för orden ”rasism” och ”islamofobi” är dock större än barnens hälsa. Av den anledningen lär vi inte få se någon regering, riksdag eller myndighet som vågar ta skeden ur munnen.

Från Petterssons säger vi dock: Släpp flickorna fria för guds skull!!! 

Av en ren slump fick jag tipset om denna ledartext av Sakine Madon.

 

10 thoughts on “Släpp flickorna fria

 1. Jag tror aldrig att Mena-folket har hört talas om D-vitaminer.
  Det är faktiskt rätt mycket annat också, som de inte har hört talas om.

 2. Dessa för normala aktiviteter, levnadsglädje och sund livsföring oavvisligt hämmande och bakteriebefrämjande emballage måste i mänsklighetens namn i lag förbjudas inom våra inhemska jurisdiktioner, med hänvisning till bl.a Barnkonventionen och det arbete för att tillvarata det uppväxande släktets rättigheter i samhället som Rädda Barnen bedriver.
  I sedvanlig ordning har vi icke kunnat notera några protester från de feministiska hönsgårdarna, vilka konstant fokuserar sig på att hävda alla minoriteters rättigheter att utöva förtryck, samt att attackera det vita patriarkatet.
  Andreas.

 3. Var det inte Anna Kinberg Batra som såg bristande integration som ett stort problem som måste åtgärdas? Hon kan börja här med att hjälpa dessa barn anpassa sig till svenska normer.

  Varför lyckades integrationen tidigare men inte med muslimerna som kommit nu? Därför att de vägrar anpassa sig till det land de valt att bo i. Integration måste även vara en skyldighet från den inflyttade.

 4. Det vore inte fel att förbjuda täckande klädsel på dagis och grundskola.
  För barnens egen skull.

  Som vuxna får de klä sig som de vill.

 5. Burka hijab etc skall förbjudas för alla under arton år, omskärelse likaså, man kan göra detta som vuxen.

 6. Det är kanske därför socialen ”tar” barnen ”helt utan anledning….” Hm……????
  (se tidigare inlägg här hos Pettersson)

 7. Jag håller med.Jag blir okså upprörd när jag ser små barn klädda på det sättet.Egentligen skiter jag i hur folk är klädda,men jag mår illa när jag vet att vad kläderna står för.Varför tillåter man det 2017 att medeltiden segrar i vårt land.Varför kommer man hit och förstör vårt land?Varför stannar man inte hemma när man inte kan anpassa sig.?Landsföredare avgå steffe.Avgå MVH Adolf

 8. I Eskilstuna, som är somaliernas och socialbidragens förlovade stad, dräller av dessa vandrande tält.

  Jag kan bara instämma i inlägget, varför tvinga barnen att utsättas för denna förtryckande religion?
  Man kan förvänta sig mobbing, bristsjukdomar och utanförskap.

  Men, vad gör FI och MP åt detta?
  Höjer de rösterna?

  Inte ett ljud har jag hört. Men, öppna gränser vill de ha?!

Kommentera