Gammelsverige ler mot pinsamma Expressen i sitt vithetshav

INVANDRING. Debatten om mångfalden på SVT fortsätter. Per Wirtén skriver i en text hos Expressen Kultur att det Sverige han ser på torget är ett annat än det som visas i rutan. ”Varje gång jag slår på tv-nyheterna ler gammelsverige mot mig. När jag sedan går ut på torget omsluts jag av det moderna”, skriver Wirtén som tycker SVT är pinsamma. 

Wirtén skriver: ”I snart 20 år har medierna fått upprepad kritik för att vara ett vithetshav. Besvärade chefer har alltid lovat förändring. Men motståndet fortsätter – och är alltid undanglidande”.

-Pettersson ser några felaktigheter i Expressens artikel ”När jag sedan går ut på torget omsluts jag av det moderna” , det Wirtén omsluts av är inte det moderna, det är medeltiden. Gammelsverige var bra mycket bättre än det Expressen kallar modernt och för det tredje ska Expressen inte kritisera andra för att sakna mångfald och mörkhyade. SVT och Expressen är båda lika enfaldiga, de hatar mångfald när det gäller åsikter vilket är betydligt viktigare än hudfärg…

23 thoughts on “Gammelsverige ler mot pinsamma Expressen i sitt vithetshav

 1. VARFÖR MAN TAR IN FLER INVANDRARE, ÄN MAN KAN TA HAND OM:

  För att vänsterpacksinterationalisterna vill förgöra vårt folk, liksom de vill i ALLA våra västländer. VÄRST är Merklianen! Kanske, för hon kanske är ett våldtäktsbarn av den sovjetiska invasionen av öst-tyskland, och nu vill hämnas oss västbor, som klarat sig undan den sovjetiska fasan. Som Reinfeldt ville hämnas sin negerfarfarsfarfaranfaders utanförskap och cirkusliv i Sverige kanske, på oss äktsvenskar. Men VAD HADE HAN HÄR ATT GÖRA!!! OCH VAD HAR MERKEL I VÄSTRA TYSKLAND ATT GÖRA!!!

 2. Tittar man på TV blir man korkad, ordet dumburken är väl etablerat. Passiviserande, missvisande, tidstjuv, osv osv, många år sedan nu jag tittade på propagandan. Man får numera kväljningar efter ett par minuter.

 3. Ja, det vet nog ALLA äktsvenska tjejer om, att de på gator och torg våldtäktsomsluts av det äckliga moderna. Liksom ALLA vi äktsvenska män, som under terror och hot omslutpåtvingas av det intolleranta islamtotalitäramoderna. DET MODERNA = DET VÄNSTERDJURISKA. JU RÅARE, DESTO BÄTTRE OCH MODERNARE, ENLIGT VÄNSTERMAFFIAN. För, för dem är råhet = modernitet.

  Och vad vill de simpla journalistsvinen då. Istället för gammel-Sverige som ler, vill de väl ha muhammedan-sverige, som skriker koranhot med ilsken uppsyn. ÄR DET SÅ, DE DÅRARNA VILL HA DET, OCH TYCKER ÄR BRA, SUNT OCH GOTT VA VA VA?????

 4. SVT har så mycket mångfald så det räcker,serbiska flickan på vädret som har inte gått sfi färdig.Sen har vi Hiba Daniel,början kunde inte prata,men hon har faktiskt lärt sig med tiden,sen finns någon kommentator som kommenterar nyhets reportage som pratar mycket dåligt svenska.Sedan har vi på lördagar romani lovari varianten som är väldigt få pratar i Sverige och överhuvudtaget i Europa.Då kunde man ha thailändska nyhets uppläsare för jag ger mig katten på det finns fler thailändare i Sverige.Men dom kanske inte intressanta för att dom sköter sig bättre än vissa andra grupper.Ja vad är det som händer i vårt land?Vi måste höjja våra röster för att det får vara slut med att idiotisk ledning förstör landet mer och mer.Mvh Adolf

 5. Det moderna?
  Etniska svenskar är på jobbet medan andra etniciteter fyller gator och torg med den andel av dem som är bidragsberoende och har tid att vara på de gator och torg som etn-Sw ej hinner eller orkar pga i arbete.

  Att gå på gator och torg i Sw idag är att inte förstå det språk majoriteten av de lediga pratar. De olika etniska grupperna förstår ju inte heller varandras språk. Mer korkat än modernt.

 6. Det är ju förskräckligt att alla nyhetsuppläsare och dylika är vita och pratar svenska utan brytning.

  • ossie
   Ja det är man inte bortskämd med, redan på tidigt 80-tal så var P 1 radion ett sammelsurium av utländskt talomål och då menar jag svenska på ”gud vet var” men helt omöjligt att förstå !

 7. När man ser andelen vita på Expressen börjar man undra om vita kanske ändå är dummare än färgade.
  Men då kommer ex.v. Kawesa upp i tankebanorna.

 8. Det finns olika sätt att skaffa sig ett eftermäle.
  De sista 25 årens politiker har valt ett udda sätt för att vi skall minnas dem.
  Det kommer att bli ihågkomna som ”de som ödelade landet Sverige”!

 9. Åker aldrig in till centrum om jag inte måste, varken dag- el kvällstid det är så svart så svart och resten är sopsäckar. Åkte förra söndagen genom ett litet samhälle på landsbygden det var bara (somalier) svartingar med hucklen och andra skynken på sig. Det satt en äldre man utanför ett hus han kan möjligtvis varit svensk annars långa rader med blattar. Ev EN svensk och ca 100 blattar. För mycket vitt den beskrivningen förstår jag inte riktigt vi är väl trots allt ett VITT land?

 10. SVT har väl inte några enkla jobb att erbjuda. Kan det vara så att de har fullt upp med att kvotera in V och MP anhängare?

   • Dom största skadedjuren i den Svenska politiken
    heter Miljöpartiet, det är rent ut sagt för jävligt
    att detta lilla extremistparti ska vara med att fatta
    viktiga beslut, att SVT/ SR sympatiserar med dessa
    figurer ser och hör man på deras kommentarer, och en annan sak som är för djävlig är att dessa kanaler
    marknadsför sig som oberoende och neutrala.,
    när dom i själva verket är ensidiga och enkelriktade.

    Ni har väl aldrig hört någon från SVT/SR ställa en
    fråga till MP hur alla dom tiotusentals bränder i
    bilar påverkar miljön? Nej trodde just det.
    Trots att är det otroliga mängder skit som helt i onödan
    far rätt ut i luften så uttalar sig ingen i
    Extremistpartiet MP om det, dom som vill begränsa
    det jobbande folket att ta sig till jobbet med bil genom
    att straffbeskatta deras fordon, och många är så
    korkade att dom tror att tunnelbanan går överallt i Landet.

 11. Sverige har tagit emot massor med invandrare sen 1992. Jag undrar varför? Folk säger att det är för att lönedumpa. Men jag undrar ändå varför? Sverige har ramlat ihop när det gäller skola, polis och socialtjänst. Varför tar man hit fler invandrare än man kan ta hand om? Varför?

  • Allt för många svenska opålästa väljare har röstat in fel folk i vår Riksdag, därav följer att vi öppnat gränserna på vid gavel bara för att politikerna tror att vi få fler unga som arbetar då.
   Verkligheten blev att vi har massor av outbildat folk som inte klarar de få arbeten vi kan erbjuda samt att anslutande släktingar betyder ökande kostnader för alla sektorer i samhället.

 12. Köper man inte Expressen och andra PK blaskor kan det snabbt gå som det har gjort för PK blaskan Trelleborgs Allehanda som har tvingats gå från att vara en 6 dagars blaska till att bli en 3 dagars pga dålig lönsamhet. När ALLA PK blaskor har tvingats upphöra kan vi andas ut en smula.

 13. Där Expressen ser det Moderna , där ser jag medeltiden
  utbreda sig, sen borde nog Expressen sopa rent framför
  egen dörr först, dock har han rätt i att SVT är pinsamma,
  precis som Expressen, sen borde han kanske besöka
  Specsavers och få en synundersökning, för i min TV finns
  det inte ett program snart utan att där dyker upp en importerad,
  dom utgör väl ändå inte merparten av folket ännu?

  Men jag kan förstå att när han tittar ut över Expressens
  helvita redaktionspersonal så blir det som att få en
  strålkastare riktad i synen!

 14. Många svenskar har fått flytta utomlands för att de inte har fått jobb i Sverige. Många svenskar är arbetslösa i Sverige. Är meningen med invandringen att invandrare ska jobba i Sverige och svenskarna ska flytta utomlands? Invandrarna ska kvoteras in på jobb? Svenskarna ska bli arbetslösa och tvingas söks lycka i något annat land?

 15. Är ju asmycket invandrare i SVT. Skall ju vara kvoterat där och som samhället och det känns väl i linje med vad siffrorna kanske säger.

  Men ja, jag tycker verkligen också att ”torgen” / ute på stan är något helt annat, antingen är det en jävla massa invandrare i Sverige ytterligare eller så är det bara det att väldigt många invandrare är sysslolösa och drar runt på stan medan svenskarna sitter inne på något arbete någonstans och därför inte syns.

  För den som arbetar kanske det framstår som att det inte är så många invandrare, för där är det ju mest svenskar.
  För den som är på stan under arbetstid som att det nästan bara är invandrare, för där är de.

Kommentera