Stäng

Inget terrordåd i NewYork-denna gång!

Det var en krigsveteran från den amerikanska marinen, 26-årige Richard Rojas som plöjde genom folkmassan på Times Square i New York. Han togs på plats och fördes snabbt till häktet. Eftersom detta påminde om andra terroristattacker så var det många som trodde att detta var ytterligare en i raden. Vad som fått Rojas att använda sin bil som mordvapen vet vi inte ännu men det kommer säkerligen fram snart.

800

Enligt CBS news  var han inte påverkad av alkohol. Däremot sägs det att han har flera domar mot sig för att köra bil narkotikapåverkad vilket han påstår att han var nu vid detta tillfälle.

Rojas blev arresterad så sent som förra veckan för att ha dragit en kniv mot en besökare i hans hem i Bronx, New York. Han har även ett flertal misshandelsdomar på sig. Allt detta visar att USA borde ta itu med sina krigsveteraner. Många av dem har stora problem med anpassning tillbaka till samhället.

Enligt polisen har Rojas en psykisk störning och ett motiv till denna händelse kan ha varit ”suicide by cop” – att han ville att polisen skulle skjuta honom. Som sagt, det kommer fram så småningom.

Richard-Rojas-mughshot

Nyhetsbyrån AP

9 reaktioner på “Inget terrordåd i NewYork-denna gång!

 1. Eller gå in på sidan snaphanen.dk och titta på filmen ..
  . du sätter groggen i halsen

 2. Det finns en fruktansvärd film på facebook och det ser mer ut som en terrorist brott han är nog inte full …….leta …..människor flyger i luften som popcorn

 3. Högst troligen kommer det att komma fram att denna person hade sympatier med en viss mördarreligion som han kommit i kontakt med under antingen militärtjänst eller i fängelse.

  Hur många andra fall finns dokumenterade där en person i hög hastighet mejar ner fotgängare pga genuin icke-islam relaterad psykisk störning och kanske självmordssyfte?!

  Hur många andra attacker finns dokumenterade som har visat sig vara jihadattacker grundat på is och islam?!

  Borgmästaren i NY är DeBlasio demokrat som fortsätter att ha NY som en ”sanctionary city” som har lagt locket på! Hur skulle det se ut om det kommer att visa sig vara en jihadattack i NY igen?!

  Time will tell…

  1. En psykiskt sjuk man gjorde en vansinnesfärd i Gamla Stan i Stockholm för 10 – 15 år sedan. Han fick för sig att någon ville döda honom.
   Två personer dog och flera skadades vid det tillfället..

 4. Nu kommer vi få höra hur stor andel ”bilmord” det är som begås av icke-muslimer med hänvisning till denna händelse….

 5. Det var ju ingen olycka heller. Han ville döda och är nu anklagad för mord. M.a.o. man kan beteckna detta som ett terrordåd, med en annan motivering än den vanliga.

  1. Eller så framkommer det att den importerade latinamerikanen,precis som vid skjutningarna på flygplatsen i Ft.Lauderdale,visst hade IS-sympatier.

 6. Detta kommer snart att presenteras i gammelmedia att ha orsakats av Trumps politik….

 7. Vem som helst vilken försvarat USA’s färger i krig skulle väl känna sig förolämpad om en vid hemkomsten till det stora landet i väst, blev kallad dagos.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: