Stäng

Dansk flicka skyldig till terrorförberedelser i Danmark

ISLAM. En 17-årig kvinna från Kundby i östra Danmark förklaras skyldig till att ha planerat terrorhandlingar och för våld mot häktespersonal. Det meddelar rätten i Holbæk i sitt skuldbesked i dag. Alla jurymedlemmar och domare står bakom beskedet.

Redan som 15-åring hade kvinnan planer på att spränga sin skola Sydskolen i Fårvejle och den judiska Carolinaskolan i Köpenhamn. Kvinnan blev radikaliserad under en semesterresa i Turkiet, enligt åklagaren Kristian Kirk Petersen. Väl hemma i Danmark konverterade hon till islam. Tre månader senare, i januari 2016, anhölls hon misstänkt för terrorförberedelser.

Ingredienser för framställning av sprängmedel, kvitton på inköpta kemikalier och flygblad om möjliga angrepp var några av de bevis som domaren läser upp när skuldbeskedet presenteras. Till grund ligger även information hittad i 17-åringens mobiltelefon, som meddelanden på Twitter till personer hon uppfattade hade kontakt till IS och sökningar på halshuggningar, bombrecept och Carolinaskolan. Även ett hemligt inspelat samtal mellan den tilltalade och hennes tidigare lärare ligger till grund för beskedet.

Flickan erkänner själv att hon sökte spänning och en gemenskap, eftersom hon kände sig mobbad i skolan.

– Vad var det du saknade? frågade åklagaren.

– En gemenskap, en plats som jag tillhörde, sade 17-åringen.

– Alla pratade om Islamiska staten. Jag fick en spänning i min vardag.

Påföljden i målet presenteras på torsdag eftermiddag.

-Pettersson noterar att flickan är den första danska som döms för terrorförberedelser och att hon är psykiskt störd.

Det får mig att undra om det är islam som gör människor sjuka eller om sjuka människor blir muslimer…

Jyllands-Posten

12 reaktioner på “Dansk flicka skyldig till terrorförberedelser i Danmark

 1. Islamisterna är väl rädda för att det skall bli brist på jungfrur i himmeln och därför måste de rekrytera nya.

 2. ’Det får mig att undra om det är islam som gör människor sjuka eller om sjuka människor blir muslimer’?

  – Båda teserna är rätt. Islam är en sjuk lära som passar mentalt sjuka personer som hand i handske.

 3. Unga människor och i synnerhet flickor har av olika orsaker, inte minst brist på livserfarenhet, en viss disposition för att vara lättpåverkade och faller behändigt offer för manipulativa krafter. Den som dessutom belastats med en psykisk instabilitet i det mentala bagaget är nu ett tacksamt rov för den nya islamistpest som sprider sig över Europa.
  Vi skall hålla i minnet att det finns en uppsjö av människoöden vars uppväxt vittnar om allt annat än en fördelaktig grogrund, men som ändå lyckats navigera sig igenom dessa vådliga farvatten utan att hemfalla åt terrorism. Hos många individer är kriminaliteten medfödd och under vissa omständigheter omsätts den i handling och tar sig extrema uttryck.
  Andreas.

 4. Alla överlöpare skall bli de första, som måste bli de eliminerade och förintas på det mest effektiva sätt, både ekonomiskt, etiskt och moraliskt. Absolut inga nackskott s.s. kamraterna förordar och praktiserade (praktiserar) ej heller halshuggning eller brännas levande m.m. som de själva praktiserar.

 5. Svar till Lena. Jag har haft en totalt kvaddad självkänsla under min uppväxt-tid. Men av utrymmesskäl och att jag besitter en viss integritet kan och vill jag inte ta upp det. Har varit fruktansvärd självdestruktiv. Jag har visserligen inte gjort så vanvettiga grejer som denna danska flicka. Men på något sätt kan jag försöka att gissa mig till vilka mekanismer som ligger bakom. Visserligen hade jag en fysiskt närvarande pappa men inte känslomässigt och han i stort sett bara öppnade sin mun när han skulle kritisera och förminska en. Men jag tackar dig så mycket för uppmärksamheten. Med vänlig hälsning Monica

  1. Monica
   När jag skrev min kommentar så tänkte jag givetvis på en bra och klok pappa, inget annat.
   Ha det så bra som möjligt varje dag är en en dag närmare …………….. !
   MVH Lena

 6. Är man en tonårsflicka så är det mycket lätt hänt att man kan bli tokkär i en exotisk man som kan driva en till detta vansinne. Har man dessutom en dålig självkänsla så kan vederbörande få en till vad som helst.

  1. Monica
   Med risk för att bli galet påhoppad av vänsterns lakejer,
   så hävdar jag att det är kolossalt viktigt inte endast för pojkar utan även för flickor att en pappa finns närvarande under deras uppväxt!
   Om inte så tror jag att det blir galet !

 7. Just det hon är muslim när skall 7klövern inse att dom människorna satsar endast på att ställa till jävulskap i västvärlden………..

 8. Vi kommer att läsa om många fler liknande fall, muslimska kvinnor / flickor är stridbara och därmed lika stor risk som sina manliga bröder, de har alla fostrats med koranens galna budskap.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: