Läkare häktad för drogrecept

Läkaren Khalid Hasouna, 47 häktades i lördags på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och grovt narkotikabrott. Detta står att läsa i Expressen.  Vad som är mest anmärkningsvärt är att han inte är dömd men Expressen har inte pixlat ansiktet och gått ut med namn!? Även om andra gjort det så brukar inte Expressen m.fl. ha opixlade bilder på icke dömda invandrare.

680

Detta bedrägeri med recept har kostat staten runt 11 miljoner och upptäcktes redan förra sommaren. Dock fortsatte Hasouna´s receptutskrifter trots konfrontation. Först i Januari tog det stopp. Han har blivit av med sin läkarlegitimation.  Efter en lång utredning slås det nu fast att de droger som skrivits ut troligtvis har koppling till kriminella gäng i Rinkeby och Tensta som sålt drogerna vidare.

Nu har åklagare Jonas Paterson bestämt att han skall vara häktad en månad och att det skall vara lyckta dörrar – ingen information skall ges ut.

Den före detta läkaren Hasouna har varit både hyrläkare och haft egen praktik. Detta skrev Pettersson om redan den 17 december och det är först nu som det rättsliga efterspelet kommer.  Petterssons

 

5 thoughts on “Läkare häktad för drogrecept

 1. Ja jag vet …..”man ska inte döma hunden efter håren”, vid akut behov så är det svårt att ställa krav……men……….annars så blir det NEJ från min sida.

 2. Tillhör väl dom om har papper men ingen utbildning vimlar ju av dessa i Sverige nu därför väljer jag svenskt

 3. Vad som inte framgår är vilket land som bekostat hans utbildning till läkare? Är det Sverige? Eller är han en av de många högt rosade som mot alla odds sluppit köra taxi och kunnat gå direkt in i svensk skattefinansierad sjukvård och finna en lukrativ nisch? Fylla ett gap som den svenska välfärden underlåtit att tjäna?

  Hur många fler av hans kvalitet har vi i vårt land? En läkare som bidrar till människors lidande i stället för att lindra det? Han kanske inte kunde tillgodogöra sig läkaretiska riktlinjer eftersom de inte finns på hans modersmål?

  Bra jobbat av de som uppdagat hans samhällsskadande inställning? Hur många sjukskrivningar ligger han bakom som kan ifrågasättas? Vilka läkare är det som skriver intyg till alla assistansfusken?

  Det måste till nya asylbestämmelser. De måste ta ansvar för de samhällen de skapar. Och vi ska ta ansvar för de samhällen vi skapar genom att låta dem reda ut sin skit själv.

  • När de inte klarar ett korsord i Metro hur f-n klarar de proven till läkarlegitimation ?!
   De har en gräddfil till våra myndigheter som favoriserar invandrare, se exempelvis bland taxichaufförer bara SVARTA och kriminella får taxi-legitimation av Länsstyrelsen.
   Socialstyrelsen delar ut läkarlegitimation i frukostflingpaketet så snart bara ”brunt” där också….
   Det är som om Sveriges politiker hatar sin egen befolkning och favoriserar detta pack – TRAGISKT!

Kommentera