Eurovisionen – en politisk arena

Ni som eventuellt har ett så tråkigt liv att ni fortsätter att titta på Eurovision Contest, kanske märkt att tillställningen blivit en politisk arena. I synnerhet gäller detta migrationsfrågor.

Jag har inte sett eländet sedan mina tjejkompisar tvingade oss grabbar att titta under våra yngre tonår. Däremot läser jag vad som skrivs i media och tydligen var inte årets trams något undantag.

Vinnaren från Portugal har uppenbart använt veckan som gått till att propagera för en ökad migration och under gårdagens presskonferens uttalade han sig positivt om migranter och hävdar att alla som kommer till EU flyr för sina liv. Kanske han missat att läsa EU-kommissionens rapport från 2016 som sade att 60% av alla flyktingar som kommer till Europa gör det av ekonomiska skäl.

Expressen

Angående Portugals insats för världens flyktingar har inte landet eller gårdagens segrare mycket att yvas över. Förra året var det bara sju EU-länder som tog emot färre. Hela 775 asylbeslut togs 2016 och endast 320 beviljades. Läs mer om statistiken här och i denna pdf-fil

Portugal har något fler invånare än Sverige. Lek med tanken att landet hade samma migration av araber och afrikaner som Sverige. 107 365 asylbeslut, varav 69 350 beviljade. Lek med tanken att detta lett  till samma problem som i Sverige, att de infödda medborgarna sattes på undantag och nedprioriterades, att man dagligen kunde läsa om invandrarrelaterad brottslighet och att portugiserna spåddes vara i minoritet i sitt eget land om 20-25 år. Tror ni segraren varit populär hos sina egna landsmän om han suttit i segerintervjun och propagerat för ett ännu större mottagande?

21 thoughts on “Eurovisionen – en politisk arena

 1. Slutade titta för flera år sedan då de började med den långrandiga procedurenmed att ta ut Sveriges bidrag. Det kostar multum för de städer runt om i Sverige som vill vara med plus att publiken ska rösta om och om igen (kostar väl också pengar till Svt?).

 2. Inte bara det, man utnyttjar tävlingen till att öka de russofobi som redan finns i landet. I går skrev expressen.se “Rysslands kupp kan sänka Robin Bengtsson”, Vad hade Ryssland gjort för att anklagas för att genomfört en kupp. Jo man ställde sig bakom det Bulgariska bidrag.

  Det är som att säga att vid en match mellan AIK och DIF så kommer en supporter från GAIS och håller på AIK och därmed försvinner DIFs chans att vinna.

  http://www.expressen.se/noje/eurovision/rysslands-kupp-kan-sanka-robin-bengtsson/

  • Japp, ytterligare ett bra exempel på Fake news från Expressen, vilket gammelmedia anklagar alternativ media för att sprida.

   Bojkotta gammelmedia!

 3. De enda tidender man som televisionsbefriad hobbyskribent råkar erfara av detta rasifierade praktspektakel, är genom alternativa nyhetsbloggar och man kan således konstatera att man icke missat något av värde för en vuxen normalbegåvad individ med distinkta krav på en kvalitativ fritidssysselsättning.
  Andreas.

 4. Jag har själv inte tittat på detta barnprogram sedan dom tog bort orkestern och att bidragen skulle framföras på modersmålet.
  Nu är det dags att lägga ner hela skiten och jag beklagar Portugal till förlusten, för det är inget annat än en förlust att vinna detta jippo.
  Jag tror att 100 miljarder kronor räcker inte till finansiering av tävlingen i Portugal.

 5. Den förväntade propagandan från segraren och dessutom med den i särklass sämsta låten.

 6. Jag tittade endast några få minuter på slutet för att se och lyssna på “vinnarlåten”. Den var urdålig i min smak och då måste resten ha varit ännu sämre.

  Glad och tacksam att jag inte kastade bort tid på detta sjuka politiserade jippo. En storvinst bara att slippa både se och lyssna till eländet.

 7. Jag vägrar se på eländet.

  Förresten har Portugal och Somalia ganska exakt lika många innevånare, 10,8 miljoner.
  De kan gott ta mot lite fler av dessa frögurkor!

  Jodå, de ligger med i toppen när det gäller att sätta barn till världen, tillsammans med grannländerna. Inte konstigt att jordens befolkning ökar…

  1 Niger
  2 Mali .
  3 Uganda
  4 Zambia
  5 Burundi
  6 Burkina Faso
  7 Malawi
  8 Somalia
  9 Angola .
  10 Mozambique

Kommentera