Friare hotades med döden


INVANDRARVÅLD. Romansen mellan det unga paret gillades inte av den unga kvinnans manliga släktingar. De lurade in hennes beundrare i en fälla, förde bort, misshandlade och hotade att döda honom om han fortsatte att träffa flickan.

Nu döms far och två söner till fängelsestraff på mellan nio månader och ett år och fyra månader. Det unga paret, båda av syriskt ursprung, hade haft känslor för varandra i ungefär ett år. För rätten berättar mannen om hur de brukade prata över telefon. De fick snart klart för sig att flickans familj inte accepterade någon relation. De försökte fortsätta sina kontakter i hemlighet. På alla hjärtans dag bytte de presenter med varandra.

Flickans bröder kontaktade den unge friaren, misshandlade honom, samtidigt de hotade med att ”vi kan begrava dig här”.

Under tiden hämtade den andre brodern sin pappa. När bilen kom tillbaka fortsatte misshandeln. Den unge mannen fick ta emot sparkar och knytnävslag.

I rätten mildrade han beskrivningen av misshandeln jämfört med polisförhöret. Han motiverar det med att polisförhöret var långt, och att han mot slutet var trött och hade svårt att förstå polisens frågor.

 

Den äldste brodern döms till ett år och fyra månaders fängelse för misshandel, olaga frihetsberövande och för ett dödshot. Den yngre brodern döms till ett år och två månaders fängelse, för misshandel och för olaga frihetsberövande.

Läs mer på VT.se

-Pettersson säger att utvisning är det enda som hjälper…


21 responses to “Friare hotades med döden

 • compulsoryunion

  Jag förstår syrierna som inte vill att deras dotter ska besudlas av ett sådant pack. Jag bor bredvid kommunens syrier, de förstör och missbrukar fast bor gratis på Svennes bekostnad. Jag skulle också inte vilja ens va i närheten av dem. Vi är arabvärldens soptipp och kriminalvård.

  Gilla

 • Jhonsson

  Naturligtvis skall brottslingar av detta slaget utvisas direkt.
  Domstolarnas ständiga överslätande attityd mot ”nysvenskarna” är beklagansvärd.

  Gilla

 • gamgubben

  Straffet borde ha varit utvisning. Varför ska vi behöva acceptera medeltida vanor 2017 i Sverige.
  VT borde också få ett straff, för att de inte med ett ord talar om varifrån sådana brutala och ociviliserade personer härstammar ifrån.
  Eller tar VT för givet att alla svenskar nu vet varifrån sådana typer kommer ifrån.

  Gilla

 • Ståfräs

  FI o ca 80% PK tycker det är helt OK att mordhota ”fel” friare, grattis.

  Gilla

 • Rättsstravningsprojektet

  Dom gillar ju att vara kusiner, att det satter sig innanfor pannbenet har de ingen aning om eftersom dom inget har att jamfora med.
  Incest ar utbrett i mellanoster och har lett till den stagnation vi alltid sett dar.
  Sitter med en engels pekplatta sa ursakta det pricklosa stavandet 🙂

  Gilla

 • Voltaire

  De som verkligen behöver asyl begår inte brott under ansökningstiden.

  Gilla

 • Voltaire

  Flyktingar och skyddsbehövande – utvisas oftast inte

  Bedömmer Migrationsverket att en utländsk brottsling är flykting eller övrig skyddsbehövande utgör ett hinder för utvisning.

  Enligt flyktingkonventionen, svensk lag och EU:regler är du flykting om du har välgrundade skäl att vara rädd för förföljelse på grund av ras, nationalitet, religiös eller politisk uppfattning, kön, sexuell läggning eller tillhörighet till viss samhällsgrupp.

  Enligt Migrationsverket innebär skyddsbehövande att personen löper risk för att straffas med döden, utsättas för tortyr eller skadas på grund av väpnad konflikt.

  Källa: Migrationsverket

  Gilla

  • Ulli

   Mer än 90% utan ID resp. okänd härkomst eller hemländerna tar inte emot sina egna.
   De par % som återstår skulle kunna utvisas efter grövre brott, vilket ändå ofta inte görs.
   Många grova brottslingar har också redan hunnit få svenskt medborgarskap (som flykting efter 4 år utan några som helst krav på integration – språklig, kulturell och egen försörjning).

   Inte konstigt att utvisning av grova brottslingar är mycket sällan, en handfull per år av tusentals eller kanske tiotusentals.

   Gilla

   • Stenbock

    Allt har sin grund i,att man från myndighetssida sväljer deras
    lögner,med hår och hull ! Hur många av dessa som benämnes flyktingar,har verkligen en grund att fly ? Har skrivit det tidigare och upprepar,att en stor del av dem är kriminellt belastade,redan i sina hemländer.Måste vara som i paradiset för dem,att kunna bosätta sig i naiva landet högt uppe vid polarkretsen…Fri mat & logi samt rikliga bidrag !
    En fullständig dåre som statsminister och runt idioten,en massa gamla kärringar som bugar och bockar.

    Gilla

 • Kalasbetalaren

  och snart ska friarens familj hämnas sonens misshandel med blod och sen ska dom som misshandlade pojken hämnas med blod för att dom misshandlades för att dom hade misshandlat pojken och sen ska………

  GRATTIS SVERIGE!

  Gilla

 • Hönsmamman

  I Västervik har särskilda modulhus byggts för ”nybyggarna”. I samma stad finns det pensionärer som gråter av sorg för att de inte kan få avlastning när närstående drabbas av allvarlig sjukdom.

  2018 ska ännu mer slantar pyntas in för att svenskar ska jobba skiten ur sig så att resten får leva gratis. Är det vänster, mitten eller höger eller ett rent jävla vansinne?

  Gilla

 • Hönsmamman

  Även västkustens pärla har fått sin dos av dessa spektakulära dramer. Det förekommer numera även rån av pressbyrån, 7-eleven och andra inslag som orten tidigare varit förskonad från.

  Men mest synd är det om de unga gossar som ridit röv i en av våra äldsta studiesäten Uppsala. Trots alla faciliteter som erbjudits dem har de inte lyckats ta sig ur det socioekonomiska greppet vilket sugit dem in i en värld av våld då de förgrep sig på en gosse. I grupp givetvis. De ska utvisas ur vårt land. Trots att de överklagat:
  ”Pojkarna överklagade domen och hänvisade bland annat till det mycket allvarliga säkerhetsläget i sitt hemland.”

  Jag känner att det är viktigare att våra domstolar tar hänsyn till vårt allvarliga säkerhetsläge. 6-0 till svenskarna.

  Gilla

 • Ulli

  Det motsvarar inte min värdegrund, trots det får jag ofta höra att jag har fel värdegrund.
  Det jag en gång lärde mig vara fel och fortfarande tycker är fel är idag tydligen rätt (hedersvåld/mord är OK och skall accepteras, den svenska kulturen sägs vara blaha blaha och att all kultur har kommit utifrån).

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Tack socialdemokrater,är det ni kallar feministisk regering,kulturberikning ,gemensam värdegrund?Nej tack jag vill ha tillbaka det gamla Sverige som var mycket tryggare än nu.Kämpa på svenskar.Mvh Adolf

  Gilla

 • Fredde

  Här behöver vi svenskar återigen ”utbildning” för att förstå och acceptera att berikarna tänker annorlunda än oss. Vi förstår nog inte deras kultur.

  Förmodligen var denna misshandel inget att yvas över, det var ju som bekant värre i folkparkerna på 70-talet enligt PK-media.

  Betnér hälsar och säger att Sverige aldrig varit tryggare.

  Gilla

 • Stenbock

  Varför skickas inter sådant pack hem direkt ? Nu uppstår förutom alla deras bidrag,fängelsekostnader i 100.000:- klassen !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: