Stäng

Italienska Kustbevakningen lät medvetet 268 dö på medelhavet??!

Idag publicerar  journalisten Fabrizio Gatti en artikel om en händelse i oktober 2013! En fiskebåt som gick under och 60 barn och 208 vuxna drunknade. Trots att de ringde Italienska kustbevakningen så skickade de samtalen vidare till Malta och tillbaka. Hur många har drunknat på Medelhavet de senaste 2 åren?? Mängder, så varför dra upp detta nu?? Italienarna har åkt skylleltrafik och räddat 10.000-tals lycksökare så ge dem lite ”credit”

image (2)

Ombord på fiskebåten fanns 480 människor varav många var LÄKARE från Syrien! Ja, då fick vi svaret på vart de högutbildade flyktingarna tagit vägen. Är detta sant så är det hemskt men det är lika hemskt varje gång som smugglare skor sig på människor som flyr.

Gatti har i den Italienska tidningen Espresso publicerat nödsamtalen från fiskebåten. Vad hjälper det idag?? De flesta ”räddningar” som Europas kustbevakningar utfört har varit med den Afrikanska kusten närmast. Varför inte ”hänga ut” deras kustbevakning för att de aldrig gör en insats.  Kan det vara så att de inte åker ut på larm för att de som är nödställda vägrar räddas av dem. Det är ju fel håll!!?? Håll den tanken en stund.

Efter Gatti´s ”avslöjande” så skall väl ansvariga jagas och åtalas. Inget förvånar mig längre.

GP och TT

19 reaktioner på “Italienska Kustbevakningen lät medvetet 268 dö på medelhavet??!

 1. Tror inte på det för en sekund,Itali har ett mycket svårt jobb och med tanke på kystlinjen möjligen den svåraste.Media är bra på att ”smutsa” till andra även att här i svergie så ör allt utom kontroll av ett arbete som är mycket enklare.Svergie är inte bättre än nån annan öven dom gjör allt i att värka så.

 2. Då hann de inte komma till Stockholm och klaga på städningen och stjäla på ICA.

 3. Allting är EU s fel.Så fort dom blir räddade skall dom skickas tillbaka det land dom tog båten ifrån.Man är väl korkad om man ge sig iväg med gummibåt som är inte ens sjöduglig.Varför ger man 4-5000 usd till smuglarna, varför tar man inte den lagliga vägen.Söker visum ,tar flyget som alla andra världsmedborgare.Det speglar flyktingarnas tankesätt ,och det sättet att tänka tar dom med sig hit.Då blir det som det blir.Man inser inte att det här flyktingpolitiken är bara skit på rent svenska. Svetsarn och hans fan klubb har fortfarande inte upptäckt verkligheten.Det dags att avgå,utlysa nyval.Ha en bra dag.Mvh Adolf

 4. jag har en Syndabekännelse!
  ..det fanns 2 anledningar till att jag röstade FÖR
  EU-medlemskap…i den ena viktigaste utlovades
  en mur(ej bokstavlig) för att hindra invällare, den
  andra va Systembolagets avskaffande
  …ingen av dessa löften infriades, nu är det som
  tidigare, fast ännu dyrare å betydligt jävligare
  …FÖRLÅT MIG MINA SYNDER (?)

 5. Vem bryr sig? Finns hur mycket slask som helst. Deras val deras konsekvens. Bryr mig inte.

 6. Det är väl detta som man så vackert kallar ”Fake news”.
  Jag väljer i alla fall att inte tro på det fören motsatsen är bevisat.

  1. exakt Uffe, detta va i grymmaste laget…om de helt
   enkelt bogserat ”farkosten” till samma plats negrerna
   klev ombord…ett antal dylika transporter skulle betala
   sig lätt, skulle avhålla minst 87% att vandra norrut

 7. Skulden ligger helt och hållet hos smugglarna och de dumdristiga passagerarna själva.

 8. Om detta nu stämmer så har det räddat åtskilliga,mycket mer värdefulla europeiska människoliv.Hatten av i så fall.Europa först.

 9. ”Ombord på fiskebåten fanns 480 människor varav många var LÄKARE från Syrien! ”. Läkera som flyr är inga riktiga läkare. Dom har inte förstått sitt kall.

 10. Den nakna sanningen är den är att om kustbevakningen slutade rycka så skulle kanske några hundratal drunkna och sedan skulle det vara slut på trafiken då ändamålet med resan är en all-inclusive och inte döden på Medelhavet. Ett humanare alternativ är att plock upp dem och sätta fem iland där resan började. Samma resultat, ingen vill betala för en resa utan mål.

  Hur svårt kan det vara?

 11. Det här låter hemskt, men om detta hade inträffat för 15 år sedan så hade vi nog inte haft denna invasion som vi har i dag.

 12. För att ”återuppväcka” 2015 kanske?!?!
  Ber om ursäkt för min cynism kan inte känna annat…. För min familj, släkt, vänner & mina Svenska medmänniskor & mitt land står mig närmast…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: