Biblioteket stänger efter hot och våld


INVANDRARVÅLD. Biblioteket i Fittja i Botkyrka kommer hålla stängt i två veckor på grund av ordningsstörningar. Bakgrunden är hot och våld, både mellan besökare och mot bibliotekets personal.

Det handlar om upprepade incidenter under en längre tid. – Vi behöver lite tid att samla oss, att samla andra aktörer i området, sätta förhållningsregler och öka samverkan, säger bibliotekschefen Anja Dahlstedt.

Biblioteket i Fittja kommer att vara stängt åtminstone till den 12 maj. Under tiden ska kommunen arbeta för att lösa ordningsproblemen. Låntagare hänvisas under tiden till de övriga biblioteken i Botkyrka kommun.

-Pettersson undrar varför inte Sveriges Radio skriver vilka som hotar och bråkar?

Om Fittja på bloggen 


6 responses to “Biblioteket stänger efter hot och våld

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Aldrig tidigare i den svenska biblioteksepoken har något dylikt förekommit och de destruktiva yttringar massinvasionen genererar kan bara beskrivas som direkt samhällsfarliga. De värdegrundsskyddade vandalerna kommer inte att retirera med mindre än utplaceringen av beväpnade vakter och biometriska passager för att säkra ordningen. Utvecklingen är fullkomligt skandalös och visar med största evidens det totala sammanbrott regimen åsamkat nationen.
  Ett helt samhälle befinner sig i traumatisk förvirring och tillgriper den enda lösning det känner, nämligen det traditionella projekt- och samordningstänkande som i dylika fall kommer att visa sig lika ineffektivt som malplacerat. De procedurer och problemlösningar som anpassats till normala förhållanden kan knappast tillämpas då landet befinns i ett slags undantagstillstånd.
  Andreas.

  Gilla

 • Jhonsson

  Smart är väl hela Sverige stängt på grund av våld.
  Utom våra gränser förstås.

  Gilla

 • eva

  Är någon förvånad?

  Gilla

 • assad

  Hahaha!!! Nu stängs bibliotek också. Babbe är duktig, han stänger och/eller förstör det mesta.

  Banan!

  Gilla

 • dave

  Bor inga svenskar i Fittja, så bibblan kan läggas ner.

  Gilla

 • Tony

  Dom är så urbota fega och ynkliga på SR/SVT så dom tar bara
  upp händelser som utförs av infödda Svenskar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: