Trygghetsvärd åtalas för rån och vapenbrott


INVANDRARBROTT. Igår ställdes en 21-årig man inför rätta, anklagad för grovt rån och vapenbrott. Den unge mannen var var anställd vid en av Fryshusets skolor och arbetade även som trygghetsvärd inom Lugna gatan, med uppdrag att vägleda unga i socialt utsatta områden. 

Mannen greps strax efter ett brutalt rån mot en firma som säljer lyxbilar i Älta i södra Stockholm. Ägaren hade blivit bunden, misshandlad, hotad med pistol och bestulen på tre exklusiva bilar. När polisen gjorde husrannsakan i 21-åringens bostad hittades en laddad k-pist.

21-åringen erkänner vapenbrottet, men nekar till att ha deltagit vid rånet.

-Pettersson läser lite i åtalet B 236-17 från Södertörn Tingsrätt och där står…

Gärning: Sekou Sidibeh har innehaft skarpladdad helautomatisk kulsprutepistol utan att ha rätt till det. Det var den 7 januari 2017 på Mariehamnsgatan i Kista, Stockholms stad. Brottet bör bedömas som grovt eftersom det avsåg en skarpladdad helautomatisk kulsprutepistol av särskilt farlig art utan legalt
användningsområde samt att det funnits risk att vapnet kommit till brottslig användning. Sekou Sidibeh begick gärningen med uppsåt.

Sekou Sidibeh har tillsammans och i samförstånd med i vart fall ytterligare två okända gärningsmän stulit tre stycken Audi RS6 personbilar, tre stycken mobiltelefoner, en kamera, diverse smycken samt nycklar till ett uppgivet värde om ca 1 100 000 kronor från Auto Super Car Stockholm AB (Bilfirman)
och Dino Saleh.

Härvid har tre maskerade gärningsmän, däribland Sekou Sidibeh, varav en beväpnad med ett pistolliknande föremål tagit sig in i Auto Super Car Stockholm AB:s lokaler. Vid tidpunkten befann sig endast Dino Saleh i lokalen. En av gärningsmännen riktade ett pistolliknande föremål mot Dino Saleh och sa något i stil med att om han inte gjorde som de sa skulle de döda honom och skjuta honom om han inte öppnade kassaskåpet.

Efter det beordrades målsäganden ner i sittande position där han fick motta flera slag i huvudet och ryggen. En av gärningsmännen riktade även en kniv mot hans ansikte samtidigt som de övriga gärningsmännen tömde kassaskåpet och Dino Salehs ytterjacka på bland annat mobiltelefon och hemnycklar. Gärningsmännen forcerar sedan porten till Bilfirman med en Audi RS6:a som lämnas kvar på platsen.

I samband med att gärningsmännens ska köra iväg med tre stycken andra Audi RS6:or startar inte ett av fordonen. Dino Salah tvingas med det pistolliknande föremålet riktat mot sitt huvud att starta bilen samtidigt som gärningsmannen säger ngt i stil med att han måste starta bilen. Gärningsmannen med pistolen gör även en mantelrörelse med det pistolliknande föremålet i samband med att han riktar det mot Dino Salah.

Två av gärningsmännen binder därefter Dino Salah till händer och fötter och samtliga gärningsmän som befunnit sig i lokalen lämnar därefter platsen i tre Audi RS6 personbilar med reg nr WSA642, SWO889 och HBO987. Hotet var sådant att målsäganden kände allvarlig fruktan för sin personliga säkerhet.

Av misshandeln fick målsäganden svullnad samt rodnad. Det hände den 7 januari 2017 i Auto Supercar Stockholm AB:s lokaler på Vattenkraftsvägen i Stockholm. Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningsmännen visat synnerlig råhet då de på ett hänsynslöst sätt under en inte alltför kort tidsrymd dels dödshotat målsäganden verbalt då man riktat vapen och/eller pistolliknande föremål mot målsäganden, dels verbalt hotat målsäganden samtidigt som en gärningsman gjort mantelrörelser på ett pistolliknande föremål, dels misshandlat målsäganden med slag mot huvud och kropp samt genom att gärningsmännen bundit målsäganden till händer och fötter.

Sekou Sidibeh framförde vid tillfället personbil WSA642 utan att ha rätt till det. Det hände den 7 januari 2017 från Vattenkraftsvägen till Skrubba Malmväg i Stockholms stad Sekou Sidibeh begick gärningarna med uppsåt.

***

Sekou Sidbeh är muslim och har denna film på sin Facebooksida. Den talar för att han har lite förstånd i behåll.


11 responses to “Trygghetsvärd åtalas för rån och vapenbrott

 • Lena

  Beriknarna och entreprenörerna är i sann och svensk anda verkligen aktiva för att rasa det svenska korthuset, ja jisses vad galet landet är !
  Svenskarna har ”öppnat sitt hjärta” med förväntat resultat och mussarna gnuggnar händerna, en av deras käraste sysselsättningar när de inte är upptagna med att förföra svenska damer, röka vattenpipa, dricka kaffe eller snacka övertagande av värdlandet när de inte jobbar på att flerbarnsbidragen !

  Gilla

 • dave

  Oj! Förvåningen är stor.

  Gilla

 • Nisse

  Det finns ingen gräns för vansinnet Sverige är nog det enda landet i världen som betalar kriminella individer. När skall 7klövern inse vad man ställt till med…………..

  Gilla

 • Nadacomprende

  Nu igen

  Gilla

 • age

  Fryshuset, där är väl den duktige med vitt risigt hår och som bruka vara Bror Duktig på TV, föreståndare, eller var tidigare?

  Grabben är tydligen muslim !!!
  Alla muslimer är muslimer!

  Muslim är skyldig att följa koranens ord och direktiv;
  D.v.s. att islam/ muslimerna ska ta över världen, inte delar av den,
  utan hela — och om så behövs, MED VÅLD!

  Grabben, förlåt, babben, fullgjorde sin plikt enligt direktiven från koranen.

  Vi har dem omkring oss, nära oss och hos oss i vårt fosterland!
  Varje muslim ska bekräfta sin hjärntvätt 5 ggr/dag att han/hon är trogen koranen!
  Muslim ska, enligt koranen, betrakta oss, ”otrogna” som fiender!

  D.v.s. vi har fiender hos oss, nära oss och omkting oss!
  När och var och hur kommer du eller jag eller vår familj att bli utsatt för
  muslim som gör sin edsvurna plikt mot koranen/islam?

  Känner du dig trygg?
  När känner du dig trygg?
  Var känner du dig trygg?

  Vi måste göra något!
  Ingen kan göra allt.
  Alla kan göra något!
  Tillsammans kan vi göra Sverige svenskt igen!
  Håll Sverige rent!

  Gilla

 • Jhonsson

  Ja, då vet vi vad man nuförtiden menar med Lugna gatan.
  Och politikernas naiva syn på invandringens ”nytta” bara ökar.
  Stäng landets gränsar!

  Gilla

 • Ulli

  Vem som helst släpps in i landet, dessutom svenskt medborgarskap efter 4 år till asylmigranter (andra 5 år) utan krav:
  – Utan klarlagd härkomst + utan medborgarskap => utvisning omöjlig vid brott
  – Med klarlagd härkomst + utan medborgarskap + hemlandet tar inte emot sina egna => utvisning omöjlig vid brott
  – Utan eller med klarlagd härkomst + redan medborgaskap => utvisning omöjlig vid brott

  Hur många grova ”importerade” brottslingar utvisas resp. kan utvisas i slutändan, 1 %? Mycket mer lär det inte vara.
  Kostnad i fängelse 1-2 miljoner per år om de springer fria oftast än mer (direkta och indirekta kostnader/lidande).
  Förutom den grova brottsligheten har vi övrig brottslighet, skyhögt bidragstagande, dessutom subversiv verksamhet med målet islamsk stat i slutändan.
  Den totala kollapsen är nu mycket nära för Sverige.

  Gilla

  • Billy Boy

   ID-kontroller eller inte … Det tycks ju inte spela någon som helst roll. Detta hände medan de s k. ”gränskontrollerna” pågick tidigare.

   Här undviker UG:s Lena Sundström enkelt gränskontrollen
   Publicerat: 29 mars 2017 och inspelat för SVT UG ännu tidigare.

   Journalisten Lena Sundström lyckades utan ID-handlingar, d v s som papperslös resenär ta sig hur enkelt som helst från Danmark till Sverige på tåg, i bil och vattenvägen i en vanlig liten motorbåt över Öresund utan att bli upptäckt och stoppad.

   Med flyg från Köpenhamn till flygplatser i Sverige fanns / finns ingen ID-kontroll. För Lena Sundström gick det alltså att välja 4 olika färdsätt för att som papperslös ta sig in i Sverige utan att bli stoppad av någon ID-kontrollant. SVT UG-reportaget var rena lektionen för illegala immigranter och deras medhjälpare hur man skulle göra för att undgå ID-kontroll.

   Länk:

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-undviker-lena-sundstrom-enkelt-granskontrollen-1

   Nu upphör de tidigare utförda ID-kontrollerna och skall ersättas av gränskontroller bemannade med polis- & tullpersonal + teknisk övervakning med kameror (ännu ej installerade).

   Det svenska regeringen och dess myndigheter sysslar med är ren fars, desinformation och bedrägeri mot de svenska medborgarna och skattebetalarna.

   Gilla

 • ulsansblogg

  Det behövs en hel del handfasta och kloka beslut för att få en ändring på den allt mer ökande kriminaliteten.
  Nuvarande regering har inte förmågan eller viljan att se varifrån hotet kommer.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/05/04/brander-lagskalig-terror/

  Gilla

 • Mr Jordan

  Trygghet var ordet…

  Gilla

 • gamgubben

  Extra plus för godhetsapostlarna som utsåg den unge kriminelle till trygghetsvärd.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: