Stäng

”Känns som att sitta i husarrest”

ISLAM/INVANDRING. Nalin Pekgul räds inte att ta debatten om radikalisering, kvinnors rätt till det offentliga rummet eller hedersförtryck. Men det har ett högt pris. Nu undviker hon centrum. Hon har utsatts för hotfulla situationer och när debatten blåser som hårdast lämnar hon inte hemmet.

– Att ta debatten begränsar ens frihet, man får vara beredd på att man kan bli hotad. Men det är inte synd om mig. Jag vet vad jag har gett mig in på.

– Jag är nog den enda som gillar grått regnväder, för då är inte så många andra ute, säger Nalin Pekgul, (S) före detta riksdagsledamot.

Det var hon som 2009 startade en ”talibanprotest” och gick ut i kort kjol i Tensta efter att unga kvinnor vittnat om att de inte vågade gå klädda så i området. 2010 startade hon en fikagrupp för att kvinnor skulle ta plats i det offentliga rummet.

Hon är en stark röst i debatten om radikalisering, var en av de första att uttala sig om före detta bostadsminister Mehmet Kaplans (MP) kontakter med islamister och tar ständigt debatten om hedersförtryck.

-Pettersson tycker att Nalin Pekgul ska ha ett erkännande. Hon bekämpar islamisterna och har bott i Tensta i 37 år. Är det därför hon inte är socialdemokratisk riksdagsledamot längre?

Läs mer på Mitti.se…

Om Nalin på bloggen…

15 reaktioner på “”Känns som att sitta i husarrest”

 1. With a little help from his friends, tror jag att Juholt hade varit Sveriges statsminister, nu blev han inte det och hur det hade gått står skrivet i stjärnorna. Men där tror jag att partiet valde fel i vägskälet, när man inte stöttade honom fullt ut, utan började rota i hans eventuella små misstag och hjälpte fulpressen att sälja reportage. Juholt är en man med glöd och karisma och istället för att använda hans kapacitet och positiva utstrålning ställdes han ensam åt sidan. Att ta den smällen på ett sådant mästerligt sätt som han gjorde i sitt avslutningstal i Oskarshamn är beundransvärt. Han var karl för sin hatt. Nu hörde jag att han skall vara ambassadör på Island. Hoppas att han klarar det med bravur med all sin charm, skrivet av gammal socialdemokrat dock ej längre.

 2. Den som dristar sig till ett ifrågasättande av de dysfunktionella diktat och de faktiska konsekvenser fascistregimen stipulerar och åsamkar, torde bereda sig på fula finter och förödmjukelser. I landet där de självutnämnda värdegrundspoliserna lagt beslag på tolkningsutrymmet existerar ingen demokratisk och öppen debatt inom de offentliga och traditionella arenorna, men väl en illa dold pennalism, vilken drabbar den som opponerar sig mot alla nyetablerade och kvasipsykologiska sanningar. Då hjälper inte ens den nimbusomhöljda minoritetsstämpeln, vilken i detta fall gäller en utlandsfödd kvinnlig politiker.
  Andreas.

 3. Men… har hon inte hört vad Betnér sagt?

  ”Sverige har aldrig varit tryggare!”

  Varför känner hon sig då hotad?

  Eller råkat det vara så att Betnér, Schyffert, Ernman och de andra i PK-maffian har fel?

  Jag vilja höra dem kommentera Nalin Pekguls beskrivning. Fast, de kanske inte har hört/sett den där de sitter inne på Café Opera och mumsar kaviar…

 4. Se hur det gick för Juholt, han ville inte vara med om att Svenska spaningsplan skulle hjälpa till när Libyen skulle bombas.

  1. Hej Christer! Jag vet inte vad som hände med Juholt egentligen. Kan du ta en tid att förklara vore jag tacksam.

 5. Jo partipiskan viner inom alla partier.Den knapptryckare som inte följer direktiven,får lämna sällskapet i Riksdagen,som förtjänar sina slantar lättast i landet.Det är detta som bl.a. benämnes ”demokrati” i Sverige…..
  Även i ”mitt” parti (sd) har vi upplevt hundratals gånger hur PK-pressen tvingar partistyrelsen,att agera mot sina medlemmar. Det sista är det som stör mig som mest,och skulle gärna se att man rensar ut alla de skitstövlar som inte vågar stå upp för sina väljare.Annars tror jag att vi är många som får omvärdera ordet demokrati ! 🙁

 6. Politruckerna inom S tillhör f d ”Tro och broderskap”. Det nålsögat släpper inte igenom folk vilka inte underkastar sig (= gör islam).

  Svaret på avslutande frågan: JA!

 7. Ja det är inte särskilt högt i tak i Absurdistan. Demokrati – ja, för 30 år sedan kanske

 8. kom ihåg filmen då hon står bakom mååna förfalskaren och klappar sina händer frenetiskt, typisk individ som vänder kappan efter vinden.

  1. Jo, jag såg det. För mig såg det ut som hon gjorde narr av Låna Muslim eller att hon fantastisk stod upp för förrädarpolitiken. Vet inte allvarligt talat.

 9. Så yttrar sig mångkultur.
  Den är ju annorlunda än den svenska som många anser inte finns.

 10. Bravo Nalin Pektul, har inte hört så mycket av dig, ställts ut i kylan av sossarna?
  Skamligt hur sossarna behandlat dig, men det var väl så att Måååna, Maaargit visste och kunde så mycket mer än den som äger problemet

Kommentera

%d bloggare gillar detta: