Nu krävs det igen-Frige Dawit!?

På nyheterna idag kommer det upp igen – Krav på att Eritrea skall frige den SVENSKE journalisten Dawit Isaak?!  Jag har aldrig förstått detta?  Dawit Isaak flydde för sitt liv från Eritrea – skaffade ett svenskt medborgarskap – åkte tillbaka till Eritrea med sitt SVENSKA  pass och blev fängslad. Är det någon som tror att Eritrea bryr sig om ifall han har ett svenskt pass eller inte? Finns säkerligen massor av annan information emellan raderna men i det stora hela så  förstår jag inte hur han kunde återvända till landet ”han flytt för sitt liv” ifrån. Bra naivt att tro att det svenska passet skulle hjälpa!  Nästa fråga – lever han??

31 thoughts on “Nu krävs det igen-Frige Dawit!?

 1. Ja, kära nån då, vi ska lalla med allah utom de etniska svenskarna som byggt upp landet, de kan gott svälta ihjäl, ger inga P.K. poäng att mata dem….! Vi ska stå upp för allas lika rätt till Försäkringskassan, de flyr för sina liv dessa unga kåta baaarn för att få ta del av pengarna från den världsberömda svenska socialen….
  OM vilddjuren anfaller våra kvinnor så ger vi dem ett armband – ” tafsa inte…!”
  Det är så Socialdemokrater + V + MP ser på saken….för det värsta vi kan vara är ”rasister” och mot ”öppna gränser” och ”öppna hjärtan!”.
  OCH glöm INTE att de är ”pensions-räddare”, vi har en åldrande befolkning säger såssarna….

  • Denna Dawid har satt sig i en dålig situation och det ändrar inte det förhållandet på att några uppmärksamhetstörstiga P.K.ioter får några minuters massmedial uppmärksamhet då och då….Expressen har gjort det till sin egen fluga, kanske säljer några lösnummer ibland men Dawid sitter där han sitter och ingen kan ändra på det, inte ens den store statsmannen och partiledaren för (S) Stefan Löven!
   Tänk om Stefan kunde få Dawid fri, ojojoj vilka P.K. poäng – Expressen skulle tom bli såssar!

 2. Det märkliga med kravet att frige Dawit Isaac är
  att den mest högljudda är skurkarna på Expressen,
  dom mest odemokratiska skitstövlarna som gör
  hembesök hos privatpersoner för att kunna skandalisera
  dessa som inte har samma politiska uppfattning som dem själva?

 3. Mycket skall man höra innan örona ramlar av.David kommer hit söker politisk asyl,när han får svensk pass åker han tillbaka och gick som det gick.Expressen räknar dagarna för David ,men inte Johan Gustavsson,va fan har dom för värdegrund, samma som svetsarn,inte min värdegrund.Mvh Adolf PS är vi verkligen likabehandlad av Massmedia?..

 4. Problemet med Dawit Isaak kan skyllas på svensk lagstiftning angående dubbla medborgarskap. I Sverige kan man bli svensk medborgare och samtidigt få behålla sitt gamla medborgarskap oavsett vad det andra landet har för regler.
  I Dawits fall så är han svensk och eritreansk medborgare. Eritrea däremot erkänner inte dubbla medborgarskap och när han åkte fast i landet med två pass så är det solklart: han är eritrean.
  Sverige borde inte heller tillåta dubbla medborgarskap. Helst inte alls, men det minsta man kan kräva är att tillåta det om båda länderna tillåter det. Annars blir det bara problem som i Dawits fall.

 5. Inget som vi i Sverige ska bry oss om, en neger i fängelse i landet Afrika angår ej oss.

 6. Här visas lista på Svenska Sidas biståndsländer:
  http://www.sida.se/Svenska/sa-arbetar-vi/Detta-ar-svenskt-bistand/Sveriges-bistandslander/
  Jag ser inte Eritrea, men Sverige stöttade EU när de gav Eritrea drygt 2 miljarder i bistånd i slutet av 2015.
  https://www.blankspotproject.se/sverige-gav-gront-ljus-for-bistand-till-eritrea/
  Man upptäcker till sin förvåning att Malmö har nästan lika stort bistånd från Robinhoodskatten, som Sidas totala bistånd till hela Afrika om jag räknat rätt ( knappt 5,3 miljarder ? ). Man får uppfattningen att Malmö är i samma akuta hjälpbehov, som länderna man hjälper i Afrika.

 7. Sverige klarar att sätta konstnärer i fängelse. Varför bry sig om en afrikan som sitter inlåst.

 8. Lika bra att inse att man som svensk medborgare inte kan lita på att staten bryr sig om en.
  Lika lite som staten skulle bry sig om en ifall man vore tysk, fransk, spansk eller mexikan..
  Som enskild människa spelar det inte någon större roll ifall man blir fängslad på olagliga grunder ifall staten inte tjänar något på at få en fri.

  Dawit kan sitta fängslad tills han ruttnar.

  • Ja, ha-ha när man skulle evakuera inför Saudiarabiens anfall mot Jemen för några år sedan så fick svenskar och andra EU-medborgare evakueras med ryska plan för ryssarna var de enda som vågade flyga in och hämta sina medborgare. Tror ni de ens fick ett officiellt tack för att de räddade svenskarna? Tror inte det…Angående den ”svenska” journalisten Dawit så får han skylla sig själv precis som alla andra s.k flyktingar som tar första flyget tillbaka till sitt hemland när det fått asyl och svenskt pass och råkar illa ut.

 9. Killen har av regeringen tilldelats ett svenskt medborgarskap.
  När han nu fått det måste han ju behandlas som alla andra medborgare oavsett vad han har för bakgrund.
  Men det är alldeles uppenbart att regering och riksdag ”skiter i negern, han är ju ändå inte svensk”.
  Dawit har suttit inspärrad, med största sannolikhet på falska anklagelser.
  Svenska regeringen gör inte ett piss, det enda dom tjatar om är ”tyst diplomati”.
  Det är ju helt klart att den är så jävla tyst att ingen hör den, i synnerhet inte de eritreaianska regeringen.
  Hade han varit en vit svenne hade regeringen rivit upp himmel och jord, massmedierna hade startat drev m.m. Nu görs inget.

  Regeringen fortsätter att ge våra skattepengar till Eritrea och kommer att godkänna att EU ökar biståndet=våra skattepengar till Eritrea.
  Det är skandal!!!

  Dra in biståndet från Sverige, tillse att Sveriges representanter lägger, om möjligt, in veto mot att EU betalar ut bistånd till Eritrea och hota med att hämta hem killen med vapenmakt! Sluta med s.k. tyst diplomati, det är inget annat än förräderi.

  • Johan Gustafsson jag hålls fånge av al-Qaida, kidnappades i Mali den 25 november 2011. Har knappt hört ett ljud från regeringen. Resonemanget: ”Hade han varit en vit svenne hade regeringen rivit upp himmel och jord, massmedierna hade startat drev m.m.” verkar därmed inte riktigt stämma… Regeringen kör med sin ”tysta diplomati” oavsett svart eller vit… Och med tanke på avsaknaden av ryggrad i våra regeringar är jag inte förvånad.

  • Hade han tillhört den rätta kategorin av människor, med åsikter godkända av Expressen, Aftonbladet, SDS, DN och Svenska Dagbladet så hade man rört upp himmel och jord. Alla andra vit som svart får ruttna i sitt fängelse. Ett exempel svenske Johan Gustafsson.

 10. Konstigt (för mig åtminstone) att han får så mycket uppmärksamhet.

  Vem bryr sig, tycker han gott kan sitta fängslad resten av livet.
  Så tröttsamt med alla dessa snyfthistorier kring honom.
  Media borde uppmärksamma alla svenskar som varje år får offra livet pga. mångkulturen och alla dess följder.

  Vem fan bryr sig om en ”svensk” neger som sitter inspärrad i Eritrea? Vad fan hade idioten där att göra från första början? Hade han inte fått socialbidraget i tid eller skulle han ned på semester?

 11. resandet från sverige till mena-länder ökar kopiöst!! Här finns det mycket att undersöka. MEN, i en TV-debatt för några år sedan sades det att
  ” de får åka tillbaka och vara borta i ELVA månader för att se om de kunde återvända”. Tror, inte säker, att det var B. Ask ni vet Moderatskan.

 12. På tal om kidnappade svenskar nu en genuin svensk, Johan Gustafsson.
  Turist på motorcykel kidnappades i Timbuktu i november 2011.
  Tänk vilket ståhej det var när två svenskar, en kameraman och en reporter tog sig in illegalt i Etiopien och satt i 438 dagar. När Johan, en oskyldig turist, har suttit runt 2000 dagar då intresserar sig pressen för annat. Ingen insamling för Johans räddning, total tystnad.
  Att spendera en oerhörd summa på ett antal militärer som gör varken till eller från i Mali det går bra, men att rädda en oskyldig svensk….

 13. Det har ju avslöjats att ett betydande antal ”flyktingar” som under många år tagit sig till Sverige från diverse suspekta länder har ljugit om / undanhållit känsliga uppgifter för handläggarna på Migrationsverket om deras förflutna i de forna hemländerna.

  En hel del oegentligheter har kommit fram i dagsljuset … men först då det varit alldeles för sent, d v s när uppehållstillståndet och det svenska medborgarskapet redan tilldelats. Det går ju fortfarande inte att återkalla ett svenskt medborgarskap enligt nu gällande lagar i Sverige.

  Eftersom Dawit Isaak valde dubbelt medborgarskap genom att behålla sitt ursprungliga medborgarskap i Eritrea och det landets pass … Ja, då har ju svenska UD mycket små möjligheter att sätta press på den diktatoriska regimen i Eritrea och nå några konkreta resultat blivit ganska hopplösa. S. k. ”tyst diplomati” har ju inte heller gett något resultat.

  Eftersom Dawit Isaak var / är journalist så bedriver den svenska PK-journalistkåren kollegiala snyft-kampanjer då och då i en fåfäng tro att de kan utöva några slags verksamma påtryckningar för att ge resultat … något som det svenska UD inte ens klarat av under alla åren som förflutit.

  Dawit Isaak borde från början ha begripit från att skriver man starkt kritiska artiklar i Sverige om sitt forna hemland Eritrea och därefter återvänder dit så är loppet kört. Han hade / har sig själv att skylla … om han nu som sagt fortfarande är vid liv.

Kommentera