Sandor om att id – och gränskontrollerna måste förpassas till historien

INSÄNDARE Malmö 29-4-2017

Samma dag som det femte offret för lastbilsattentatet i Stockholm dog så hade passande nog sju företrädare för Miljöpartiet en debattartikel under Aktuella frågor i sydsvenskan. Artikeln går i sann miljöpartistisk flumanda ut på att id och gränskontrollerna vid landets gränser måste upphöra.

Det femte offret för invandringsdådet i Stockholm visade sig vara en kvinna i 60-årsåldern vid namn Marie Kide och hon var kommunfullmäktigeledamot för just Miljöpartiet i Trollhättans kommun.

Som Miljöpartist så kan man nog utgå ifrån att hon, precis som dom sju miljöpartisterna i sydsvenskans debattartikel, också bl a stödde kravet på att id och gränskontrollerna vid landets gränser måste upphöra och att söka asyl i valfritt land är en mänsklig rättighet. Och naturligtvis så skall denna rättighet inte belastat med några som helst skyldigheter att kunna bevisa vem man är och varifrån man kommer. I denna rättighet skall det också ingå att man kan dra vilka som helst lögner eftersom det viktigaste är att man skall kunna få asyl i det förlovade landet i norra Europa och ta del av den välfärd som ännu finns kvar och som inte hunnit att förbrukas av individer som just lastbilskörande Rakhmat Akilov från Uzbekistan.

Om man nu för en stund lägger alla ömmande känslor till sidan så kan man med fog påstå att Miljöpartiets invandrings och flyktingpolitik var orsaken till Maria Kides död. Eftersom hon ju var företrädare för ett parti som för en totalt ansvarslös och mer eller mindre totalt okontrollerad invandringspolitik så har i varje fall jag lite svårt att känna någon större sorg vad det gäller hennes öde. Det är helt annat som gäller dom andra fyra som gick samma öde till mötes.

Därför är det intressant att ta del av debattartikeln som dom sju miljöpartisterna skriver och där dom förespråkar en ännu mer slapphänt gränskontroll vilket naturligtvis kommer att göra det ännu lättare för våldsbejakande s k flyktingar att ta sig in i landet med förödande konsekvenser för oskyldiga medborgare.

Som miljöpartist tillhörde Marie Kide inte skaran oskyldiga medborgare. Sedan må man tycka hur synd om henne som människa att behöva köras ihjäl av en framrusande lastbil.

Företräder man ett parti och en politik som tillåter våldsbejakande individer i hundratusental från dom lägst stående kulturerna och samhällsbildningar som finns på denna planet att ta sig in i landet och som har resulterat i att ett otal svenskar har blivit mördade, våldtagna, misshandlade, rånade samt att skjutningar, sprängningar, anlagda bränder, bilmålvakteri och bidragsfusk mm har blivit alldagliga händelser då är man inte oskyldig. Långt ifrån!

Det var vämjeligt att se hycklaren Stefan Löfven och tölpen Gustav Fridolin och andra politiker lägga ner blommor vi attentatsplatsen när man betänker att det var just deras partiers invandringspolitik som egentligen möjliggjorde attentatet.

Som om inte denna uppvisning i hyckleri var nog så kan man i dagens tidning läsa uttalanden från tölpen angående hur mycket han sörjer sin partikollegas bortgång. Han beskriver henne som att hon verkligen var en människa som byggde Sverige på riktigt.

På ren svenska är detta inget annat än kvalificerat skitsnack! Sanningen är nog snarare den att hon tillsammans med alla andra miljöpartister var och är dom som håller på att riva allt det som generationer svenskar har byggt upp genom idogt arbete och inbetalningar av världens högsta skatter till statskassan. Med benägen hjälp av i främsta hand socialdemokraterna och vänsterpartiet.

Vid nästa “kärleksuppvisning” liknande den som Rakhmat Akilov genomförde så hoppas jag att bland dom offer som då kommer att skördas kommer att ingå fler skyldiga politiker oavsett partitillhörighet och inte bara oskyldiga medborgare som råkar att befinna sig på fel plats vid fel tidpunkt. För att detta är inte den sista “kärleksuppvisningen” som vi får ta del av kan vi nog vara säkra på.

Man kan ju också hoppas att det finns några miljöpartister som efter att en partikamrat har fått plikta med sitt liv för partiets förda politik omprövar sin inställning angående invandrings och flyktingpolitiken. Dock hyser jag inte några större förhoppningar angående detta.

Till sist måste jag beundra sydsvenskans timing med införandet av dom sju miljöpartisternas debattartikel. Var den medveten eller var det bara en slump?

Sandor Herold, Malmö

7 thoughts on “Sandor om att id – och gränskontrollerna måste förpassas till historien

 1. Ska gränskontroll annpassas så är det skärpning som gjäller och inget annat.

 2. Efter att ha lyssnat till Stockholms Kommunalfullmäktige
  så förstår man vilka flum arsle det finns i den Svenska
  politiken, detta med anledning av att SD bett om att få
  kostnaderna för invandringen redovisad, att det finns så
  många tokiga kärringar av båda könen som tar beslut,
  kan det ju inte gå mer än åt h—-te. Efter som övriga
  Sverige är en Spegling av Stockholm förstår man hur
  illa det står till med landet. Låt dessa hysteriska kärringar
  själva bekosta eländet!

 3. Sanyi !Du har så rätt,gränskontrollerna skall vara kvar.Eu klarar inte av flycktingskrisen,jag vet inte vad dom gör i Bryssel men dom löser inte flycktingsfrågan,bara käbbel som svetsarn orerar.Han borde avgå så fort som möjligt.Mvh Adolf

 4. Sandor:
  Som du ser har nu tydligen de som orsakat allt elände i EU, (Tyskland och Mutti Merkel) nu fått nog med pensionsräddare.Nu stormar det in niggrar som “räddats” på Medelhavet,via Schweiz.Dessa infödningar har tydligen funnit en stig,som leder direkt till lyckan längre norrut ! Från hennes eget parti,vill man nu införa ständig gränskontroll mot alla övergångar till Schweiz :
  http://www.bz-berlin.de/data/uploads/2017/04/83720631_1493451429-1024×576.jpg

Kommentera