Stäng

JO: Socialtjänsten måste hjälpa polisen

INVANDRING. Socialtjänsten måste lämna uppgifter om papperslösa till gränspolisen. Det slår justitieombudsmannen fast, skriver Sydsvenskan. (Betalvägg så ingen länk) 

Metoden att hitta papperslösa genom socialtjänsten har lett till att barnfamiljer utvisats, och har fått kritik för att inte ta hänsyn till barnets bästa. Den JO-anmäldes av människorättsorganisationer och forskare på Malmö högskola.

JO har nu granskat fallet och kommit fram till att lagen är tydligt formulerad och ”inte lämnar utrymme för att socialtjänsten att göra egna bedömningar av barnets bästa i det enskilda fallet”.

Däremot gör socialsekreterare som varnar papperslösa om att deras uppgifter begärts ut inget formellt fel, enligt JO, även om det kan uppstå ”en orimlig situation om en myndighet motarbetar en annan myndighets uppdrag”.

13 reaktioner på “JO: Socialtjänsten måste hjälpa polisen

 1. Det lär ha funnits en hen som sa ”låten barnen komma till mig och förmenen dem det icke”. Fast det är klart det var barn från samma kultur och hen blev inte vårdnadshavare”
  Men det är alltid lätt att vara generös med andras pengar och överklagande kommer väl mestadels från arvodesanställda, alltså sådana som inte ens tjänar in sin egen lön.

 2. Den socialsekreterare som medvetet undanhåller de av polisen efterfrågade uppgifterna och där syftet är att skydda identitetslösa individer, vilka utgör ett potentiellt samhällshot, gör sig onekligen skyldig till såväl tjänstefel som medborgerlig pliktförgätenhet. Att hänvisa till någon intern överenskommelse eller personlig övertygelse avseende den diffusa värdegrunden, vilken utgör en utmärkt plattform för politiserade lagöverträdelser i globalismens oheliga tjänst, är direkt ansvarslöst och i grunden ohållbart argument, vilket påvisar en mycket negativ utveckling som underminerar samhällsauktoriteten.
  Andreas.

 3. Åter igen ett exempel på den totala idioti som råder i Sverige. Att socialsekreterare inte gör fel, om de varnar papperslösa är ju detsamma som att de saboterar polisens arbete. Och detta med JO:s välsignelse.
  Sverige är tyvärr bortom all räddning.
  Rättskipande myndigheter har gett upp, skolan en enda röra, försvaret i stort sett skrotat och vården går på knäna. Ja listan kan göras mycket längre. Tyvärr!

 4. Tänk på han som skulle till Sverige för att laga alla tänder gratis men offrade sin son som drunknade tragiskt………..

  1. Och som sedan utnyttjades som lockbete för diverse insamlingar och för att sälja s k kvällstidningar.
   Och för att berättas om både här och där i de allra naiva se sammanhang.

 5. Det är väl inte vi som är skyldiga till att de ligger på hålet hela tiden.
  Lämplige får de ta konsekvenserna själva.
  Finns bara en lösning: Ut med alla muslimer!
  De försöker – och kommer att lyckas – att befolka våst fosterland
  => med muslimer!
  Dags att agera; Samlas i små grupper och se till att de får en intensiv längtan att lämna vårt fosterand.
  Alternativt; Att de skriftligt tar avstånd från allt som anknyter till islam
  => Och bli välkommen till vårt land.

 6. För några dagar sedan var det ett tårdrypande reportage om en ”stackars pappa” i Syrien som fått begrava sina 9 månader gamla tvillingar med sina bara händer. Om man tänker på barnens bästa kanske man inte ska sätta barn till världen mitt under brinnande krig. Kriget i Syrien har väl pågått i 6 år.

  1. Det är en sak jag också reagerat på – att de skaffar barn mitt i alltihop.

   Inom växtvärlden finns det arter som blommar mest när det är torka. För att säkra överlevnaden på sikt menar forskare. Men däremellan kan de i stället blomma sparsamt.

   Inom deras kultur verkar det vara fullt ös hela tiden?

 7. Barnets bästa? Hur skulle det vara om dom hade börjat tänka på svenska barns bästa, så att inte fler mördas i terrordåd!

 8. Ja det ser man dessa batikhäxor och sandalmafiosos som försöker bryta och ändra våra lagar. Dom vill väl har sharia lagar och bli burkahäxor och sandalsärkmafiosos hela bunten.

 9. ”Ta hänsyn till barnens bästa” – socialens argument, bu-ha !
  Tog babbarföräldrarna någon hänsyn när de fick med barnen på en lång och farlig resa till Europa ? Tog de någon hänsyn när de, genom avskyvärda metoder, gjorde sina avkommor till ’apatiska’ barn som utpressningsmedel mot myndigheterna ?
  Man kan svaret.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: