Tre poliser skjutna i terrordåd, Paris


ISLAM. Tre polismän har skjutits i Paris, rapporterar franska BFMTV. Flera medier skriver att en av poliserna har dött av sina skador. Paradgatan Champs Élysées har stängts av och polisen uppmanar människor att undvika området.

Polisen säger till Reuters att en gärningsman tros ligga bakom skjutningen, men spanar efter medhjälpare. En polis är död och två allvarligt skadade. En kvinnlig turist skadades också lindrigt.

Gärningsmannen Karim Cherfi, 39, är också död. Han  greps i februari misstänkt för att ha planerat att döda poliser, men släpptes i brist på bevis. Enligt källor ska han dessutom ha dömts för tre mordförsök, varav två var mot poliser, år 2005.

Terrorgruppen IS tar på sig dådet i Paris där en polis dödades och två skadades. IS har för vana att ta på sig attentat och vid flera tillfällen har det ifrågasatts av experter. Omständigheterna kring kvällens attack är fortfarande inte helt klarlagda men Frankrikes president François Hollande säger i ett tal sent på torsdagskvällen att allt tyder på att det rör sig om ett terrorattentat. Samtidigt uppger AFP, med hänvisning till poliskällor, att gärningsmannen var känd av antiterrorpolis.

-Pettersson lyssnar på SR Ekot och de lyckas rapportera om attentatet utan att lämna islam eller muslimer en enda gång. Karim Cherfi är född i Frankrike enligt vissa källor, andra säger att han var belgare. Jag skulle inte kalla honom någondera…

The Local

Länk


24 responses to “Tre poliser skjutna i terrordåd, Paris

 • Mia

  Han tycks ha varit en riktig polishatare med tanke på hans långa fängelsestraff för mordförsök på poliser och att han därefter för bara ett par månader sedan tagits in till förhör för misstänkt planering att döda poliser.
  Han borde kanske inte fått gå fri.

  Gilla

 • Truthfighter

  SJÄLVKLART, att detta attentat gynnar Marine Le Pen!!! Och vem var den första, som var ut med att ställa in kampanjandet idag, av respekt, och för atr hedra de skjutna? Jo, just Marine Le Pen, förståss!!! Den mest hedervärda presidentkandidaten. Inte var det vänstern, eller liberalernas kandidater minsann. DET VISAR VEM SOM BRYR SIG MEST OM MÄNNISKOR, när det gäller!!! Och så är det även här!!!

  Gilla

 • Grune

  Svar till ”Assar”.
  Gör med dessa som man gjorde med vildkaninerna på Gotland på 50 och 60 talen.

  Gilla

 • Grune

  Detta muslimska terrordåd måste ju i rimlighetens namn gynna LE Pen.

  Gilla

 • larsson

  Skjuten på plats, snabbt som en höna skiter.
  Inget tjafs med advokater, tolkar och rättegångar med överklaganden.
  Och släppa ut efter 3/4 straff, med återfall.

  I Sverige vill man hålla på länge och gulla.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Nima Dervish journalist och författare skriver bra i Dagens Samhälle.

  ”Att terrorister är människor vet vi redan.”

  ”Sverige är istället landet där Säpo inte har befogenhet att kalla in en återvändande jihadist till förhör om denne inte har lust, där journalister kallar IS-terrorister för ”resenärer”, där jihadister har fått bidrag från staten medan de stridit, där kommunpolitiker har velat ge terrorister stöd för att komma tillbaka till samhället och där den som anslutit sig till planetens värsta terrorgrupp kan ångra sig och säga att han inget visste. 

  Problemet med Jihadisten är inte att den påstår självklarheter som att IS-terrorister tillhör arten Homo sapiens, utan förutsägbarheten.

  Ännu en gång får vi höra att ”segregation, utanförskap och en känsla av meningslöshet” är faktorer som ”kan utgöra en grund för att välja att ansluta sig till” IS?

  Utanförskap har blivit en så uttjatad standardförklaring att den mest påminner om hur medeltida läkares svar på varje åkomma var blodiglar och åderlåtning. Det vore komiskt om det inte också var farligt. ”

  http://www.dagenssamhalle.se/kronika/att-terrorister-aer-maenniskor-vet-vi-redan-32928

  Gilla

 • Observator X

  Hur länge står vi västerlänningar ut med arabklägget, egentligen?

  Vi ska vara tacksamma för att usling-isis inte begriper att de kan attackera i Sverige hur de vill.
  Jag menar, tre polis-Ida kunde inte ens få ner en(1) arabasiat nånting nyligen, hur är det då tänkt att polisen ska handla en sådan här gång?!
  Penibelt.

  Gilla

 • Eddy S Karlsson

  I alla sammanhang figurerar numera olika typer av blattar. De är tydligen tyckarna som ska styra vad vi tänker o gör. Såg ni blatten som talade på plattans kärleksmanifestation? Han påminde en hel del om Hitler själv i sin demagogi. Hörde ni hur Victoria Kawesa resonerade i SVT? Hennes argument påminner om Mao Tse Tungs kulturrevolution. Vad pågår egentligen? Känner mig bokstavligen rånad på mitt eget land. Varför förbjuds inte tiggeriet – är tiggarzigenarna vid varenda affär det nya normala. På SR kallar man oförblommerat Front National för rasistiskt och antisemitiskt. Och detta av folk som kallar sig journalister. Häromdagen blev en bekants bekant tioåriga dotter antastad av några bilburna blattar. När f-n får folk nog. Jag har fått det.

  Gilla

 • Truthfighter

  Ja, nu har muslimdårarna verkligen gjort sig själva en otjänst. Det bevisar bara vilket sjukt psykopatiskt klientel de är. Alldeles före det franska valet. Och MITT I den sista debatten. De kunde inte valt ett sämre tillfälle. Det bevisar ju bara att Marine Le Pen verkligen behövs, och förstärker hennes valposition rejält. 🙂

  Gilla

 • Siven

  SvD: ”Säpo måste lägga korten på bordet om Akilov”

  Gilla

  • Mimi N.

   Hahaha ! Peter Sellers som kommissarie Clouseau alias Anders Thornberg …

   Gilla

   • Assar Johansson

    Ja, haha. Herregud!
    Jag har börjat önska att väldigt många, helst 1 miljon eller så ville uppmana till mord på dessa förrädare som (van)styr det här landet. OBS! Jag uppmanar EJ till mord eller brott, hyser bara en from önskan att väldigt många andra uppmanar till brott/statskupp/statsministermord/massmord i riksdag och mediehus, alla myndighetspersoner och poliser mm som skyddar och upprätthåller vansinnet etc och jag bara önskar att det hörsammas.

    Gilla

 • Dalmasen

  Det finns inget stopp på det här terroreländet, fatta nån gång ni
  Invandrarvänliga att ni har totalfel i allt ni tar er för med.
  Frankrike står inför val, skulle gissa att det här påverkar rejält.
  Kom ihåg att ingen vet när en muslim slår till, dom är helt oberäkneliga.
  Lamm idag varg imorgon.
  Ut ut ut med muslimerna ur vårt land, och återskapa tryggheten.
  Alla börjar bli trött på det här eländet nu, utom ni som tjänar pengar
  På att försvara invandringen och terrorismen med kärleksmanifestationer.
  Skäms på er alla som försvarar invandringen.
  Ni har en jobbig tid framför er.

  Gilla

  • Stenbock


   I Le Monde en bild med de enorma poliskrafter,som nu bevakar Triumfbågen,och söker intensivt efter en av terroristerna som lär ha flytt i riktning Champs-Elysèe….

   Gilla

   • Stenbock

    Om någon vill se live-bilder från Place le Concorde sändes dessa på de större TV-kanalerna !

    Gilla

 • mari svensson

  misstänkt terrordåd säger polisen i Frankrike. En terrorist dödad av två.

  Gilla

 • Mm

  Muslimer så klart, vilka annars

  Gilla

 • ossie

  Hoppas på mussar rena draghjälpen till Marine LePen

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: