Snabbspår tar tio år


REGERINGENS BUDGET. I går presenterade finansminister Magdalena Andersson regeringens vårbudget. Allt ser ljust ut och problemen är få enligt regeringen som verkar ha börjat valrörelsen. 

Bland annat minskar brottsligheten och Sverige har aldrig varit tryggare och därför, med socialdemokratisk logik får polisen mer pengar.

Arbetsmarknaden går kanon säger regeringen, arbetslösheten minskar men vi behöver undersköterskor, plattsättare, kranförare och 5000 kockar. Riktiga utbildade kockar inte självlärda eller praktiserande pizzabagare. Så  regeringen har infört något som kallas snabbspår så nu tar det endast tio år för lågutbildade att komma i subventionerat arbete med socialdemokratisk politik.

Finansministern påstår att vi har ett rejält överskott i statens budget och enligt känd S-taktik så vill Andersson då höja skatten lite grann för de som redan har världens högsta marginalskatt. Precis som det brukar stoppa med en hundring eller två när S är igång. Enligt S så är det bara rättvist att de som tjänar lite mer betalar mer i skatt.

-Pettersson som gick i skolan tidigare än finansministern har dock inte svårt att räkna ut att den som tjänar 40.000 i månaden betalar mer i skatt än den som tjänar 20.000 även om båda betalar 30 procent i inkomstskatt. Sedan att den totala skatten är betydligt högre för både låg och hög är en helt annan sak.

För övrigt undrar jag om och hur Sveriges tidigare bostads- och stadsutvecklingsminister i regeringen Löfven, Mehmet Kaplan röstade i den turkiska folkomröstningen…


6 responses to “Snabbspår tar tio år

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Om Anderssonskan med fullaste allvar påstår att allt ter sig ljust och att Svea Rikes finanser är de bästa tänkbara samt att brottsligheten minskar, far ifrågavarande fruntimmer med de grövsta osanningar och ren propagandistisk desinformation. Medvetet begångna ogärningar, vilkas sammanlagda skuldtyngd borde vara mer än tillräckligt för att detronisera denna av megalomani behäftade madam. Detta oavsett vad hon så storvulet säger sig ha informerat de kungliga om.
  Finansministern, som hon tituleras, desavoueras i samtliga avseenden.
  Andreas.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Nu är ju inte matte min starka sida. Men det är inte länge sedan Magdalena med kvasten sa att ladorna gapade tomma. Hur har hon räknat för att fylla dem, det undrar jag.

  Gilla

 • ruben

  Just det. Mycket vill inte klargöras för väljarna, man pratar utan att ljuga och utan att avslöja sanningen.
  ”Det finansministern inte heller berör, men det är å andra sidan inte regeringens ansvarsområde, är hur kommunernas budgetar påverkas från och med 2018 då statens ansvar för de migranter som anlände 2015 förs över på kommunal nivå. När det kommunala etableringsstödet upphör och den nyanlände inte kommit i arbete ännu. Siffrorna är en mardröm för vilken kommunal ekonomichef som helst.”
  https://ledarsidorna.se/2017/04/varbudgeten-alternativa-fakta-och-felciteringar/
  Det bäddas för ytterligare ekonomisk kris i de flesta kommuner nästa år.

  Gilla

 • jhonsson

  Matematik har väl aldrig varit politikers starka sida, i synnerhet inte de socialdemokratiska

  Gilla

 • gamgubben

  Båda dessa politikerbroilers är så långt från verkligheten som någon kan vara. De talar sig varma för arbetsplatser till ingen kostnad för arbetsgivaren, eller enkla jobb.
  Ett enkelt jobb vore för ungdomar eller bidragstagare att, som i många länder, plocka varor i gratis kundkassar på varje större affär eller varuhus.
  Enkla jobb är också att hjälpa till med trädgårdssysslor för de äldre som lagt grunden till dagens ”rika Sverige”
  Ännu enklare att sätta stopp för inflödet av tiggare och annat löst folk som väller in i vårt land och att snabbt finna och utvisa de närmare hundratusenden som uppehåller sig här illegalt.

  Gilla

 • eva

  Problem finns inte i dagens Sverige. Allt är därmed frid och lycka. Däremot finns utmaningar men lyckas man klara dem är allt därmed frid och lycka. Tycks det. Även om det dröjer…….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: