Mordlystna Muslimer på Filipinerna


Mordlystna muhammedaner i södra Filippinerna har halshuggit en filippinsk fiskebåts kapten som insjuknade efter att han kidnappades för fyra månader.

Noel Besconde halshöggs den 13 april i staden Patikul på ön Jolo, 1000 km söder om Manila, sade brigadgeneral Cirilito Sobejana, en anti-terrorism befälhavare.

Besconde blev enligt uppgift sjuk efter att han kidnappades i december och hans kidnappare, medlemmar av den muhammedanska gruppen Abu Sayyaf . armen har ännu inte funnit Besconde kropp, men militären har fått en video av halshuggning.

Besconde var kapten på en fiskebåt som kapades av de entusiastiska muhammedanerna i vattnen utanför södra Filippinerna i december.

Hans kidnappare hade krävt 3 miljoner pesos (ca. 1,5 miljoner SKR) i lösen för sin frihet.

Hans halshuggning kommer två dagar efter att en av  Abu Sayyaf ledare Muammar Askali, dödades i en eldstrid med regeringstrupper på ön Bohol, där de påstås tagit sig till för genomföra kidnappningar.

Askali fungerat som gruppens talesman och tros ha legat bakom halshuggningen av en 70-årig tysk gisslan i februari och två kanadensiska fångar i 2016.

Abu Sayyaf militanta fortfarande håller omkring 20 gisslan, inklusive 12 vietnames sjömän, sju indoneser och en holländsk man kidnappades 2012, på ön Jolo.

TheSun


3 responses to “Mordlystna Muslimer på Filipinerna

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: