Stäng

Mordlystna Muslimer på Filipinerna

Mordlystna muhammedaner i södra Filippinerna har halshuggit en filippinsk fiskebåts kapten som insjuknade efter att han kidnappades för fyra månader.

Noel Besconde halshöggs den 13 april i staden Patikul på ön Jolo, 1000 km söder om Manila, sade brigadgeneral Cirilito Sobejana, en anti-terrorism befälhavare.

Besconde blev enligt uppgift sjuk efter att han kidnappades i december och hans kidnappare, medlemmar av den muhammedanska gruppen Abu Sayyaf . armen har ännu inte funnit Besconde kropp, men militären har fått en video av halshuggning.

Besconde var kapten på en fiskebåt som kapades av de entusiastiska muhammedanerna i vattnen utanför södra Filippinerna i december.

Hans kidnappare hade krävt 3 miljoner pesos (ca. 1,5 miljoner SKR) i lösen för sin frihet.

Hans halshuggning kommer två dagar efter att en av  Abu Sayyaf ledare Muammar Askali, dödades i en eldstrid med regeringstrupper på ön Bohol, där de påstås tagit sig till för genomföra kidnappningar.

Askali fungerat som gruppens talesman och tros ha legat bakom halshuggningen av en 70-årig tysk gisslan i februari och två kanadensiska fångar i 2016.

Abu Sayyaf militanta fortfarande håller omkring 20 gisslan, inklusive 12 vietnames sjömän, sju indoneser och en holländsk man kidnappades 2012, på ön Jolo.

TheSun

3 reaktioner på “Mordlystna Muslimer på Filipinerna

  1. Vänsterliberaler skriker sig hesa över filipinernas president Rodrigo Duterte men är knäpp tysta över det muslimska dödandet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: