Al-Qaida och IS kan gå ihop…..??

Enligt Expressen kan al-Qaida och IS, de gamla fienderna gå ihop.  Egentligen är de inte fiender för de vill samma sak men al-Qaida anser att IS är för råa – hittills.  -Diskussionen har inletts nu. Det pågår diskussioner och dialog mellan budbärare som representerar al-Baghdadi, IS och al-Zawahiri, al-Qaida, säger Allawi, Iraks vicepresident enligt Reuters.  Något har påskyndat det oundvikliga och det påstås vara Iraks regeringsstyrkor som tagit mark i Mosul och den USA-stödda offensiven.

is

Detta har varit oundvikligt om de skall uppnå sitt önskade resultat snabbare.  Att al-Qaida tycker att IS är för brutala må så vara men om de rannsakar sig själva så har inte de varit mycket bättre. Skillnaden är väl att al-Qaida´s attentat oftast varit större och IS fler och mindre men ack så blodiga.

Båda skulle komma att samarbeta förr eller senare, det var/är oundvikligt. Om de vill uppnå sitt mål måste de arbeta parallellt om de inte vill arbeta tillsammans. Frågan är hur denna organisation kommer att se ut? Hur skall al-Qaida kunna tygla dessa vildhjärnor från IS som är vana att öppet mörda och tortera. Det är inte riktigt deras stil så de kommer nog inte att acceptera detta i fortsättningen.

Det finns ingen glädje i övriga världen över dessa samtal.  Detta bygger nog bara upp en större rädsla för vad som komma skall när de blir dubbelt så stora. Samtidigt som de har celler i  våra civiliserade länder som är redo att slå till vid minsta vink från ledarna. Vi skall inte inbilla oss att terrorn kommer att ta slut – det kommer att bli värre. Värre tills någon lyckas slå tillbaka tillräckligt hårt.

Det är ett måste för att vår civiliserade värld skall få finnas kvar. Om inget händer har vi snart sharialagar i vart och vartannat land. Detta är den största drömmen för dem men den största mardrömmen för oss.

 

 

4 thoughts on “Al-Qaida och IS kan gå ihop…..??

  1. De blodtörstigas led har väl tunnats ut av ”naturliga avgångar” och påfyllning utifrån minskar när den fina staten krymper.

    Det spelar nog ingen större roll nu om de slår ihop sina påsar, de kommer aldrig att kunna hålla sams i alla fall. Ingen är så bra på att mörda muslimer som andra muslimer.

Kommentera