Påminnelse om Argusrapporten

INVANDRINGEN. Påminner ännu en gång alla yrvakna att läsa den ökända Argusrapporten, från år 2000. Den finns nedan. Ingen regering och knappast någon journalist kan hävda att de är okunniga om detta. 

Argus är i den grekiska mytologin en jätte med hundra ögon av vilka alltid några vakade. Av detta kommer begreppet ”argusöga” med betydelsen ”vaksam blick” och binamnet Panoptes, den allseende. Alltså precis tvärtom mot Migrationsverket och regeringen som inte ser, hör eller förstår något. Nedan en sammanfattning av Argusrapporten, hela bifogas som PDF-fil, och är det någon som tror att det blivit bättre sedan 1999-2000 då rapporten skrevs kan ni tala om det för vårt sovande etablissemang.

Projekt Argus bedrevs i drygt två år. Uppdraget var att skaffa en uppfattning om på vilket sätt och i vilken omfattning utländska medborgare på ett oriktigt sätt får tillstånd och bidrag från myndigheter i Sverige.

En i sig nästan omöjlig uppgift eftersom de personer som fuskar knappast frivilligt låter sig studeras och de som gör oavsiktliga misstag är omedvetna om det.

De vanligaste tipsen och underhandsuppgifterna vi fått har gällt:

Upphörd bosättning. Samarbetet med främst passkontrollen på Arlanda flygplats har resulterat i att vi upptäckt ett stort antal personer som inte längre är stadigvarande bosatta i landet. De bosättnings-utredningar som genomförts visade att det förekommer ekonomiskt bistånd under utlandsvistelsen, till exempel socialbidrag, bostadsbidrag, barnbidrag och pension.

Vi har fått upplysningar att anknytningar köps och säljs på en öppen marknad eller ingås för att möjliggöra följdinvandring.

Illegala vistelser och svartjobb. Antalet utlänningar som vistas illegalt i Stockholm kan vara stort, men hur stort har det varit svårt att få en uppfattning om.

Vi har hittat personer som saknar uppehållstillstånd men som genom att de en gång blivit folkbokförda, har kunnat bo och leva i Sverige. Genom att de inte har blivit avregistrerade från folkbokföringen har de kunnat utnyttja hela det sociala välfärdssystemet.

Personer med två eller flera identiteter. De som ansöker om asyl i mer än en identitet upptäcks ofta genom att fingeravtryck tas på samtliga asylsökande 1997. Däremot är det mycket svårt att upptäcka om de personer som redan har gällande uppehållstillstånd (till exempel genom anknytning) ansöker om asyl i en annan identitet. Det främsta skälet till att skaffa uppehållstillstånd i flera identiteter är att förbättra ekonomin och att möjliggöra följdinvandring. Upplysningar som vi fått tyder på att den är typen av oegentligheter kan ha blivit vanligare.

Här utöver har projektet arbetat med ärenden om till exempel falska asylskäl, sökande som varit bosatta i ett tredje land före inresan i Sverige, dokumentförfalskningar, flyktingsmuggling och utfärdande av falska intyg.

Undersökningen har funnit en rad brister i Migrationsverkets rutiner samt att det nuvarande regelverket inte efterlevs. Få av de asylsökande som får lön anmäler sina inkomster till Migrationsverket. Vi har sett att verket varje år felaktigt betalat ut bistånd.

-Pettersson undrar varför denna statliga rapport verkar ha begravts i historiens glömska?

Argus-rapporten från Migrationsverket 2000-12-31

Ett litet stycke ur Argusrapporten--
Ett litet stycke ur Argusrapporten–

Film från 2009

 

15 thoughts on “Påminnelse om Argusrapporten

 1. finns det någon här som kan säga vilket Land 87:ans
  Barn skall utvisas till?…då inte ens deras hemländer vill
  ha dem i retur (ge gärna ett seriöst och allvarligt svar)
  …jag bävar inför, att även vi tillslut tvingas ta barnen till
  våra hjärtan?

 2. Det är ju lite märkligt att en rapport som så tydligt redogör för massinvandringens negativa sidor, inte uppmärksammas mer?
  Beslutsfattare verkar ha läst den med en gäspning, eller så har dom inte alls förstått problematiken, eller mest troligt inte velat förstå!
  I sig är kanske rapporten ändå ganska värdelös eftersom den bara beskriver vad vi vanliga människor redan visste.
  Men varför skrev Migrationsverket rapporten för att sen kasta den i papperskorgen?
  Led dom kanske av överskott på energi och för mycket ”arbetskraft”?
  Eller fanns det för mycket pengar i kassakistan som ovillkorligen måste förgöras?
  Jag har svårt att föreställa mig att Migrationsverket hade några seriösa avsikter!
  Men hur som helst så exponerar rapporten i alla fall problem som borde ha tagits på allvar!
  JR

 3. Skötsamma fattiga svenskar med tex bostadsbidrag/bostadstillägg skall jagas med blåslampa,förskingringskassan får flera hundra nya anställda för att jaga bidragsfuskande svenskar medan all världens avskum och bedragare av alla sorter med flera falska identiteter välkomnas med put av massinvandringsaktivister på migverket sen får de tillgång till dubbla bidrag av alla sorter via förskingringskassan och allt gratis.Sverige styrs av skurkar som inget hellre vill än skapa kaos och ödeläggelse av vårt land och skada vårt folk.

  Mycket bra och tydliggörande vass krönika av Julia Caesar som vanligt.Julia Caesar är en sanningens röst som ropar i öknen,en oas för alla oss som törstar efter rent klart vatten i en av politikerhelvet och statsmedia förgiftat land där ont gjorts till gott och ont upphöjs och belönas som gott.

  Julia Caesar: Hycklarnas julafton

  ”I det skamlösa hyckleriet från alla som nu säger sig alltid ha tyckt att illegala migranter ska utvisas från Sverige ska vi minnas de högljudda asylaktivisterna och deras kompisar i media och i Sveriges riksdag som stoppade Reva-projektet. Vi ska minnas vänsterns kulturetablissemang som tycker att alla jordens människor har rätt att bo i Sverige. Vi ska till exempel minnas Jonas Hassen Khemiri.
  Låt oss ägna honom några minuters kontemplation i efterdyningarna av fredagens islamistiska terrordåd i Stockholm och det hämningslösa kappvänderi som utspelar sig efteråt. Det är hycklarnas julafton med obesvärade lögner från dem som borde ägna sig åt självrannsakan.”

  http://snaphanen.dk/2017/04/13/julia-caesar-hycklarnas-julafton/

 4. O T
  ”En kärleksmanifestation”, har inte tidigare tagit del av detta önskar att jag fortfarande hade varit ovetande.
  Detta är inte värdigt !

 5. Bidragsfusket är nog mer omfattande än vi tror. Dubbla identiteter, falska identiteter, fejkade skillsmässor, familjer som inhyser släktingars barn så att de kan komma efter som anhöriga. Listan kan nog göras lång

  • @ Nosferatu

   Din kommentar ovan skulle du ha kunnat avsluta så här:

   Listan kan göras enormt lång

   D v s skippat ”nog” och lagt till ”enormt” i din avslutande mening.

   Då hade du kommit sanningen bra mycket närmare … eller hur?

 6. Det här ser lovande ut. Jag tror att Sverige kommer att kunna hävda sig mot Finland i fler saker än bara i ishockey.
  Finländarna är faktiskt världsbäst på självmord!
  Men då man läser texten ovan så tror jag faktiskt att svenskarna kommer att förbättra självmordsstatistiken avsevärt.
  De Svenska politikerna visar faktiskt en sådan beslutsamhet i att förstöra det här landet genom idiotisk invandringspolitik och handfallenhet inför kriminell utnyttjande av välfärden att penningarna kommer att inte räcka till. Bara lite mer av ”öppna gränser” och ”öppna era hjärtan” så kommer sjukvården mm. att vara i ett sådant skick att de som behöver hjälp inte kommer att kunna få det.
  Då kommer svenskarna att lära sig att knyta ordentliga hängsnaror, suga i bösspipor och hoppa från höga höjder.
  Och vips – så är ni ikapp Finland!

Kommentera