Stäng

12 500 praktskandaler

Av Thoralf Alfsson

Jimmie Åkesson har i flera intervjuer sagt att det är en praktskandal att en person som har fått avslag på sin asylansökan i varje möjlig instans och som dessutom har ett utvisningsbeslut mot sig inte utvisas, utan istället begår ett fruktansvärt terroristbrott i Stockholm. Nog är det en praktskandal!

Skandalen är ju att utvisningen inte verkställts. Enligt polismyndigheten finns det ytterligare 12 500 som skall utvisas, med andra ord 12 500 fler praktskandaler. Hur många praktskandaler behövs det för att avsätta ansvarig minister?

Östra Småland skriver i en artikel att utav dessa 12 500 personer som gått under jorden finns sannolikt ca 2 000 inom polisregion Syd. Det säger Michael Mattsson chef för gränspolisen i region Syd. Nu tar man hjälp av socialtjänsterna i kommunerna för att hitta de personerna som gömmer sig.

Sedan säger Michael Mattsson något annat mycket intressant enligt artikeln.

”Det handlar inte bara om dem som fått avslag på sina asylansökningar. Migrationsverket menar att det under den stora vågen med asylsökande också kom 40 000-60 000 personer som aldrig registrerade sig. En del av dem kan vi hitta i dag vid olika tillslag.”

Det är alltså fyra gånger så många som de som skall utvisas. Då blev det ytterligare ca 50 000 praktskandaler om man vill uttrycka sig även så om dessa personer som uppehåller sig illegalt i Sverige.

Polisen har ett stort jobb framför sig genom att rensa upp i det här träsket. Där många säkert utnyttjas av oseriösa företagare och många brott begås sannolikt också av personer som befinner sig illegalt i landet.

Det är beklämmande att läsa alla artiklar och lyssna på radio eller att se på SVT och TV4 och hur de nu analyserar det islamistiska terrorattentatet i Stockholm. Hur många kommer ihåg hur SVT själva slog sig för bröstet för ett antal år sedan med Fri Television.

”Fri television var en kampanj och slogan från Sveriges Television (SVT) som avsåg att ”det ska fortsätta att finnas TV i Sverige som står fri från politiska påtryckningar och kommersiella krafter”, som SVT själv beskrev det. Kampanjen inleddes den 12 februari 2005. Den bestod av ett antal reklamfilmer som visades mellan programmen i SVT samt en hemsida på Internet.”  Wikipedia.

Idag framstår SVT som minst sagt statsstyrd TV-kanal. SR, Sverige Radio borde döpas om till Stats Radion då den inte är Svenska folkets radiokanal längre. TV4 är väl i praktiken statens egna reklamfinansierade TV-kanal. TV4 är inte mycket till alternativ till SVT.

De senaste dagarna och de senaste månaderna har vi gång på gång fått höra att Sverige aldrig varit tryggare. Samtidigt har de politiska partierna, förutom Sverigedemokraterna ständigt bjudit över varandra om hur många fler anställda det skall bli inom Polismyndigheten.

Sverigedemokraterna har hållit sin linje med 7 000 fler anställda inom polisen och att effektivisera polisen så att poliser gör polisjobb och de administrativa uppgifterna kan skötas av civilanställd personal. Många Sverigedemokrater kommer säkert ihåg att SD drev en kampanj för detta med polisen ”Tryggve”.

Under det senaste året har övriga partier så försiktigt närma sig Sverigedemokraterna. Moderaterna tog i stort steg när de nyligen föreslog 5 000 fler anställda inom polismyndigheten. Igår slog Socialdemokraterna till med 10 000 fler anställda fram till 2024 trots att Sverige bara för några veckor sedan aldrig varit tryggare. Vilket förbannat hyckleri!

När statsradion, SR rapporterade om detta igår i sina långa reportage i EKO-sändningarna eller i Studio Ett nämndes inte med ett enda ord de förslag som Sverigedemokraterna lagt när det gäller Polismyndigheten. Däremot alla allianspartiers förslag lyftes fram. Vilket förbannat hyckleri!

Statsradion är i maskopi med socialdemokraterna och pk-etablissemanget! SD skall i allra största mån tystas! Detsamma gällde SVT Rapport ikväll.

Kanske dags för en ny kampanj från SVT om Fri Television 😉

Thoralf Alfsson

34 reaktioner på “12 500 praktskandaler

 1. Minst en person i min lilla bygd fikk avslag förra pret men är fortfarande här,varför kommer inte polis eller ännu bättre tull/gränspolisen?Hämta dom till forvaring tills resan ut är klar.Australisk verson är mycket effektiv och består ”inte” av att skicka dom brev om avslag och info om att lömna landet inom 4 veckor Det är ju det dummaste i hela systemet all pappers arbete som ruinerar iverksställningen av utvisning!

 2. Om dessa 12500 åstadkommer samma skada avseende människors liv och ca 20 pers skadas/dödas för varje illegal i vårt land.
  250 000 personer skulle drabbas. Varav 100 000 skulle dö. Givet att 20 är en snittsiffra. Den är ju långt mycket lägre än motsvarande terrorattacker som genomförts i andra länder. Människor med skador 150 000. Alla 12500 kommer inte att begå terrorattacker utan väljer i stället att söka igen som vår civilminister gjorde för att hålla sig fast här.

  Vilken regering vill offra sina medborgares liv? Vilka medborgare kan lita på en regering som utsätter människor för dessa risker?

  Då blir det jobbigt med alla sjukskrivningar som kommer att kosta en del. Här har man ju varit beredd att ignorera människors skador och sjukdomar för att polera fernissa (statistiken). Regeringen vill undvika att detta kontos saldo ökat ytterligare?

 3. GW i intervju:
  ”– Det är ju ingen slump att Dan Eliasson sitter med på alla presskonferenser. Han har svårt att dölja sin belåtenhet. Vad har han där att göra egentligen? I saklig mening pratar han bara en massa skit.”

  Han känns verkligen som fel man (Dan E) på fel plats (trygghetsskapande) vid fel tillfälle (alltid).

  1. Eliasson är inte fel man på fel plats, utan rätt man på den plats Löfvén & co vill ha honom – där han kan åstadkomma värst skada. Allt är genomtänkt noga, planenligt: att förinta svenska folket genom att inte reformera polisväsendet. Poliser med samvete och pliktkänsla är nedtystade, förföljda och tvingas att sluta. Kanaljen Eliasson kommer att sitta kvar så länge sossekompisen sitter på högsta tronen.

   1. Men för den som önskar något annat än det du beskriver så är det som jag skrivit. Det är ur den synvinkeln jag utgår ifrån angående rätt eller fel.

 4. I januari 2016 lovade Löfven och Ygeman att 80 000 personer, som vistades i Sverige skulle utvisas. Det utvisades inte mer än en handfull. De, som är kvar i landet, försörjer sig på svartarbetet och annan kriminalitet, vilket inte på något sätt tycks besvära regeringen. Om man tagit tag i problemet på allvar, hade kanske terrordådet på Drottninggatan kunnat undvikas. Löfven och regeringen måste ta på sig ansvar för det som hänt.
  Löftesbrott begångna av regeringen har blivit vardagsmat, liksom ljugande ministrar med statsministern i täten.

 5. Den största praktskandalen är att ge ”papperslösa” dvs illegala, socbidrag, gratis vård och skola.
  -Där kan man tala om att skapa incitament för att stanna trots att man inte har rätt till det! -Och sedan låtsas politikerna förvånade när illegala inte lämnar landet!?

  1. Som svensk medborgare men boendes och skriven i annat EU land måste jag i det nya landet visa att jag kan försörja mig själv, har en bostad och en privat sjukförsäkring. Vid pension ska jag betala omkring 20% skatt i Sverige innan pensionen tas ut i EU landet. Om jag blir sjuk vid vistelse i S. måste jag betala min sjukvård själv trots att jag betalar skatt i Sverige utan att vistas där mer än under tillfälligt besök.
   I Frankrike tas ingen skatt ut i de flesta andra EU länder en mycket låg. S. tar alltså ut skatt som pensionären sparat. Man kallar det för att skatten inte tagits ut på pensionen. Jag tycker det är konstigt då det kallas för löneförmån etc. från arbetsgivarens sida-man avstår en del lön. Du kan inte deklarera eller göra avdrag och åtnjuter inga förmåner alls. Denna skatt dras oavsett pensionsbelopp. Att vara svensk kostar en del oavsett var du bor och oavsett om du utnyttjar systemet eller ej. S. kallar det för att pensionen inte har beskattats förut. Jag köper inte det då jag anser att pensionen har betalats in istf att medborgaren tagit ut den i lön. Att ta ut pngarna i lön och stoppa dem i madrassen hade varit en bättre lösning för den enskilde men det finns väl inget val?

 6. Innan svenska politiker fattar något beslut, undersöker de först, vad media kan tänkas säga. Inga beslut får nämligen uppröra journalistkåren. Det är med andra ord media, som regerar vårt land. Då denna gruppens förmåga att tänka är starkt begränsad, är det inte konstigt, att det går utför med Sverige och dessutom i allt snabbare takt.
  Löfven och hans feministiska regering måste bort!

 7. För några år sedan försökte Polisen i Sthlm få fatt några och gick mot de mest troliga, folk med icke Skandinaviskt utseende. Då skrämdes Nomenklaturan av reaktioner från godhetsapostlarna ”varför antastar bara polisen oss med avvikande utseende” detta ger vid handen att Nomenklaturan är lika dum som de klagande.
  Så länge Media har den makt de idag har och att deras representanter är för en icke svensk politik vittrar vårt land sönder.
  Glöm ej heller att åtskilliga av folket valda, har suttit och sovit med öppna ögon på sina stolar i Riksdagen, endast vaktat sin plats genom att inte tänka.

 8. Det största felet är att man har tagit hit många fler än man kan hantera, som t.ex nu när man ska försöka få alla de som inte har rätt att stanna utvisade.

  Även i många andra sammanhang har det blivit stora problem p.g.a det stora antalet nyanlända. De som kommit hit skulle också haft fördelar av att Sverige inte hade tagit hit fler än de klarar av.

 9. Och svenska regeringen jobbar mer på bilden av Sverige än på verkligheten.

  När barn drabbas i andra länder fylls det på med bilder i media. Barnen används som exempel på hur våldet drabbar och de används i reklam som genererar pengar. De nyttjas kort sagt i kommersiellt syfte. Här tycks inga gränser för exponeringen finnas.

  Annorlunda är den när bilder är tagna i Sverige. Inte nog med att all politisk kritik skall stigmatisering och partier skall mobbas öppet. I linje med detta ligger problemhanteringen att bilder på vad som hänt inte ska förmedlas – förbjudas. För att bris fått många samtal.

  I stället borde de förklara regeringens ansvar i det hela. Vad som ligger bakom. Barn vill veta varför. Vill förstå. Regeringen vill att de inte ska förstå. Regeringen vill till varje pris skydda dig själv.

  Gossen som dog i Medelhavets vatten (follow the money) bär spår till svensk bidragspolitik som lockbete. Många media har utnyttjat bilden i kommersiellt syfte. Inga lagförslag märks från regeringen. Ingen reaktion.

  När bilder i Sverige sprids mellan människor för att kunna bilda sig en uppfattning om vad som hänt helt utan ekonomisk vinning. Då vill regeringen förbjuda.

  Vad är grejen?

  Det är enligt min mening bra att de som önskar kan få se förstörelsen för att om inte anvat inse att det är dags att ta tag i det verkliga problemet. Vilket inte är bilderna utan orsaken till att människor massakrerade i vårt land. Det är regeringens ansvar.

  1. Jag var i Frankrike då och hörde på radion i lastbilen. Där hade man en kritisk syn på den bilden.Dels om exploatering och utnyttjande av ett barn i propagandasyfte. Dels om bilden skapade känslor som kanske var felriktade. Det visade sig ju att pappan var flyktingsmugglare, att han satte hela sin familj i en överlastad båt som han som smugglare tjänade pengar på. Att då den sjönk tog sig pappan iland medan flera, hans fru och barn inräknade, drunknade. Han hamnade i en rättegång och drog visst vidare men det förtäljer inte historien (MSM medierna).
   Att göra människor till viljelösa fän utan personligt ansvar och omyndigförklara dem tyder på ett visst ubermensch perspektiv tycker jag.

 10. 7klövern har tidigare välkomnat allt jävla drägg utan några som helst krav på identitetspapper. Vi har nu säkert 1000 tals terrorister i Sverige. Nu skall man snabbutreda vadå det hade varit bättre om man lyssnat på oss Sverigedemokrater från början. Jag är rädd att det blir nya terrordåd med dödsoffer som följd tyvärr.

 11. Jag är övertygad om att det finns minst 500 000 illegala invandrare i Sverige som myndigheterna inte har en blekaste aning om att dom existerar, mycket mindre vilka dom är eller var dom kommer ifrån, vad dom gör här och om dom är kriminella.
  Dessa analfabeter är mycket väl kapabla att utföra samma typ av brott som det i Stockholm och alltihop arrangerat av 7-klövern.

 12. I den Centerpartistiska lokaltidningen Norrtälje Tidning kallar man det jihadistiska / muslimska terroristdådet på Drottninggatan för lastbilsdådet. Det finns säkert hjärntvättade läsare som inte upptäcker den inkorrekta försköningen.

   1. Jag tycker att alla som kommit hit och inte vill göra rätt för sig är illegala invandrare.Går dom på bidrag utan att kämpa för att bidra till samhället så spelar det ingen roll om dom har papper eller uppehållstillstånd.Dom är illegala invandrare.
    Det som gör en bestört är att dessa politiker som ser att deras politik gör att samhället kollapsar,fortsätter ändå bara av ideologiska orsaker.Dom bryr sig inte om sina barn bara deras politik får härja. Annie Lööf, Ebba Busch Thor,Ygeman och säkert fler bryr sig inte om att tänka på sina barn när dom önskar sig ett samhälle som dom ser idag håller på att förgöras.Märklig inställning.Dom kanske vill att deras barn ska gå i Koranskolor och ställas inför rätta av Shariadomstolar.

  1. Det gäller att inte genera Annie Lööf för hennes tidigare hån mot Jimmie Åkesson om illegala asylsökande.

  2. Fy f-n vilken SKYMF för alla dessa människor som blev utsatta för detta TERRORDÅD!!!!
   😠😠😠

Kommentera

%d bloggare gillar detta: