30-tal ungdomar attackerade polisen med stenar och brandbomber


INVANDRARVÅLD. Oroligt i Hammarkullen, Göteborg under kvällen/natten. Nedan följer ett urval ur polisens arbetsuppgifer under kvällen/natten (22.00-07.00) Presstalesman under helgen är Stefan Gustafsson.

Kl 23.28 Göteborg, våldsamt upplopp,skadegörelse, våld mot tjänsteman mm
En polispatrull på Hammarkulletorget larmar om att man är utsatt för stenkastning mm och behöver biträde. Man uppger att tio till femton ungdomar ingår i den grupp som kastar sten. De är maskerade och har hämtat sten från en närbelägen byggarbetsplats. Det ska även förekomma även sk molotovcocktails.

Polisen sänder förstärkning till området där det även ingår helikopter. Räddningstjänsten tillkallas. Det börjar bla brinna i en soptunna. Polisen får tillkalla förstärkning i form av skyddade fordon.

Vittnen ringer in om smällar i området och en bil antänds vid Bredfjällsgatan. Vad dessa smällar handlar om är inte fastställt.

Strax före midnatt så har gruppen av ungdomar splittrats och räddningstjänsten kan släcka den bil som brinner.

I sammanfattning så uppges totalt sett ca 20-30 ungdomar varit involverade. De har kastat sten och anlagt bränder, två rutor har krossats till ett kafé. De involverade ungdomarna har varit maskerade. En polisman träffas av en sten i bröstet men blir inte skadad.

Polisen upprättar anmälan om grovt våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, våldsamt upplopp, skadegörelse samt skadegörelse genom brand.

Ingen person gripen.

Polisen

-Pettersson undrar varför inga babbar grips. Har de amnesti och är fridlysta?

Nåväl, vi kan konstatera att forskarna har fel när de påstår att neandertalarna är utdöda…


11 responses to “30-tal ungdomar attackerade polisen med stenar och brandbomber

 • Nytt invandrarupplopp i Göteborg – brandbomb kastad mot polisen | Petterssons gör skillnad!

  […] lördagskvällen kastade 20 till 30 maskerade ungdomar stenar som de hämtade från en närliggande byggarbetsplats och anlade bränder med […]

  Gilla

 • jhonsson

  Under många år har vi i media kunnat läsa om stenkastning, raketskjutning etc mot polis och annan blåljuspersonal. Artiklarna avslutas med orden: ”Ingen misstänkt, ingen gripen”. Jag vet inte, att jag läst, att någon gripits, än mindre att någon dömts. Hur kan de rättskipande myndigheterna i åratal låta polis,och räddningspersonal utsättas,för,detta? Är det ungdomar, så ställ föräldrarna till ansvar. Dra in eventuella bidrag.
  Ta till utvisning om inget annat hjälper, Dra tillbaka svenska medborgarskap. Kraftsamla och fånga in ett antal. Döm dem till utegångsförbud, till att börja med på kvällarna. Hjälper det inte skall de på helger utbildas i hur man skall bete sig i Sverige. Som lärare kan man använda några frivilliga ur godhetsapostlarnas skara. Så kan de sistnämnda passa på och få lite närkontakt med multikulturen!
  Sluta med daltet, visa musklerna! Vårt land håller ju på att gå,i kvav!

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  7klövern och hatmedia KRÄVER att polisen daltar med dessa, OM de skulle ingripa så skulle SVT och deras vapendragare Expressen och Aftonbladet rycka ut och kalla polisen ”rasister”!
  Sveriges befolkning mellan 15-25 år är djupt indoktrinerade under lång tid och alla åtgärder från samhällets sida mot dessa kriminella gäng blir i deras ögon ”rasistiska” eftersom de lever i en bubbla med en fullständigt förvrängd verklighetsuppfattning.
  Jag tror det måste gå mycket, mycket, mycket långt innan det kan hända ngt eftersom Sveriges befolkning idag stödjer terrorister och mördare, det behövs många fler lastbilar innan dessa mjukryggade mähän kommer att vakna upp och ana allvaret!

  Gilla

 • Pirouet

  CITAT:
  Poliserna ska få utbildning i hur man sköter dialoger,
  och motverka rasism i kåren,
  så inga stackars skäggbarn hamnar på båren,
  för att polisen skjuter i låren,
  det sa Eliasson den dåren,
  det gillar fåren,
  de med rosa avklippta håren,
  nu kommer våren,
  ner för kinden rinner tåren,
  strö lite salt på såren.

  Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Min gode Pirouet!
   Oaktat de versifikatoriska kvaliteterna lämnar en del övrigt att önska, kan man ej annat än lyfta på sin chapeau claque som erkänsla för ådagalagd kreativitet och entusiasm. Den putslustiga versens innebörd, vilken icke torde ha kunnat gå någon förbi, är ju det väsentliga.
   Andreas 😉

   Gilla

 • Ruth Magnusson

  Nu är det väl hög tid för vattenkanoner, gummikulor och ett ordentligt kok stryk. Nu om någonsin borde polisen ta makten över buset. Vad ohämmat ”bus” leder till vet vi ju, 4 döda och 15 skadade på Drottninggatan i Stockholm,

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  UT ur landet omedelbart, hela familjen.Alla som inte sköter sig ut på en gång.Jag ser svetsarn i tv det är sorgligt att han får hålla på,jag mår illa när jag ser han att han inte avgår.Dom som applåderar är dom blinda eller utkommenderade av KGB.Svetsarn har blod på sina händer när får han sitt Straff??Jag mår illa hur kann man förstöra en så vackert,underbart land som Sverige.Nej fy fan.Mvh Adolf

  Gilla

 • Nisse

  Vid dagens Presskonferens medelade polisen att terroristen som nu sitter annhållen. hade fått avslag på asylansökan och skulle utvisas omgående men polisen kunde inte hitta vedebörande. Har man fått avslag måste man för i helvete låsa in folk som skall ut tills transport skall ske till hemlandet. Har detta skett då hade inte fredagens vansinnesdåd aldrig skett. Undrar hur många liknande individer som går lösa i Sverige……………

  Gilla

 • Fredde

  Fem brott men ingen person gripen???

  Vaf-n är detta??

  Är det OK numera att bryta mot lagen som man vill, utan efterräkningar?

  In med kravallpolis och ta hand om hela bunten istället!

  Gilla

 • ruben

  Vad gör ”ungdomarnas” föräldrar? Alla ungdomar, som var med skulle väl varit gripna och husrannsakan inledd i deras hem. Mordförsök och fara för andras liv och våldsamt upplopp är väl vad de ungefär skall ha 4-15 års fängelse, följt av utvisning. Då vore vi av med hatbrott och överfall på polis i det bostadsområdet. Det kan bli ett utbrott till som ett efterskalv av yngre wannabes , men kanske bara en gång till. Sedan är det lugnt och Sverige kan få tid att börja syssla med samhällsutvecklande saker igen.

  Gilla

 • Lars

  Det bästa med allt det här är att det är oerhört billigt, dvs. helikoptrar och sådana saker.

  ”Ni får vänta två år i vårdkön för vi måste köra helikopter istället”

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: