Rakhmat Akilov är den misstänkte terroristen

ISLAM. Rakhmat Akilov är den 39-årige uzbekiske medborgare som under natten mot lördagen greps och nu är misstänkt för terrorbrott genom mord i Stockholm på fredagen, då fyra människor mejades ned och dödades och minst 15 personer skadades. Vad han egentligen heter är oklart, det verkar som han haft dubbla identiteter. 

Enligt uppgifter på lördagen ska han ha varit internationellt efterlyst för terrorbrott i Ryssland dit ryska myndigheter också ska ha försökt få honom utlämnad, tyvärr verkar det som svenska myndigheter har föredragit att tänka på terroristens säkerhet i stället för det svenska folkets välbefinnande.

I sociala medier har han uttryckt sympatier för såväl Islamiska staten som Hizb ut-Tahrir. Han är nu anhållen på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för terrorbrott genom mord.

Hizb ut-Tahrir är stammisar på Petterssons blogg.

Rakhmat Akilov är enligt vissa en asylsökande som fått avslag men som ändå stannat kvar/fått stanna kvar i Sverige. Andra påstår att han arbetar som byggnadsarbetare och sköter sig.

Tidigare la vi ut uppgifter om att den misstänkte var Rustam Akhmedov. (bilden längst ned) Han kunde tidigare idag via sin Facebook berätta att han inte var i polisens förvar och att han inte varit delaktig i terrordådet och att han därmed blivit felaktigt utpekad. I inlägget låter han också hälsa att han ”vill och kräver vederläggning från varje sida och person som har publicerat sån slags information på sociala medier eller webbsidor!” Akhmedov är dock efterlyst av Ryssland och är medlem muslimska terroristorganisationen Hizb ut-Tahrir (Frihetspartiet).

Snaphanen.dk  och Avpixlat

Akilov Rahmat
Rustam Akhmedov säger att han är oskyldig till attentatet på Drottninggatan. Han är dock efterlyst i andra länder.

84 thoughts on “Rakhmat Akilov är den misstänkte terroristen

 1. Mannen på bilden är tydligen inte den anhållne islamistiske IS-sympatiserande Rustam Akhmedov, utan en annan islamististisk IS-sympatiserande Rustam Akhmedov.

  Frågan är väl hur många islamistiska IS-sympatiserande Rustam Akhmedovar det egentligen finns?

 2. Svar till ”Pekka”.Du är mycket dåligt påläst,det är Fredrik Reinfeldt som under sin mandatperiod öppnade gränserna och välkomnade i stort sett alla till Sverige,då är det väl han som borde ha blod på sina händer.På Balkan finns stor population muslimer i form av Albaner som kan liknas vid terrorister och ställer med stor oreda i bla Makedonien,Grekland och andra länder där dom utgör en del av befolkningen.Men där är faktiskt Sverige mycket återhållsam i sin kritik.Vill faktiskt påstå att man samtycker med dom.Tänker mycket på offrens familjer och dom som har blivit skadade,oskyldiga människor som var på fel plats vid fel tillfälle.

  • I ett land där myndigheterna inte kräver korrekta ID-handlingar så blir det just så här tokigt !
   Det är en skymf mot svenska folket att släppa in kreti och pleti på vad de ljuger om 17 -åringar som visar sig vara kring 30-40 årsåldern.
   De väljer det land som gynnar dem bäst !
   Sverige har exakt det inferno som funktionärerna har skapat !

   • Det är därför man inte ska hänga ut människor förrän dom har fallit. Man slipper inte undan ansvar genom att skylla på någon annan.

   • Det är inte att skylla på, det är ett folkutbyte av svenskar mot muslimer, det är skandalöst !

   • Och som vanligt svarar du på något helt annat än vad saken gäller.
    Man ska inte sprida felaktiga rykten på nätet, man ska vara källkritisk.
    Det ser inte klokt ut när Avpixlat och Pettersson helt enkelt bara byter namn och bild och fortsätter som om ingenting har hänt.

  • Så ähoa oskyldig är han inte enligt mig. Möjligtvis till dådet i Fredags, men tydligen är han medlem i ett terrornätverk.

 3. Det är skandal att han inte togs ut ur landet direkt han kom in.
  Det bästa är om han överlämnas till ryssarna och får sona sitt straff. De paxade honom först.

 4. Oavsett vilket kondoleansartilleri makthavarna väljer att avfyra, är dessa teateraktörer och globalistmarionetter direkt medskyldiga till varje brott med islamistiska förtecken som begås. Inga griftetal, kransnedläggningar eller ljusmanifestationer skänker tröst då statskonstnärerna väljer att förevisa sina ytliga sympatier för offren och deras anhöriga först då det är för sent.
  Andreas.

  • Lyssna på TV idag lördag. 39 årig man från Uzbekistan….Alla uppgifter stämmer….Facebooksidan stämmer också……… Vad är fel??

   • Fel person …. det är det som är felet och att du är så dum att du inte ens fattar det.

 5. De verkliga brottslingarna bakom detta går tyvärr fortfarande fria.
  Alla vet vilka det är för det är Fredrik Reinfeldt och Stefan Löven.

 6. Det är två personer som är gripna för dådet enl utländsk nyhetskanal
  skumt det säger dom inte hemma

 7. Ribban ligger inte högt hos svenska migrationsverket.

  Eller så gör den det……så att många bara kryper under.

 8. De första som skulle göras vid asylansökan är att ta dna och fingeravtryck och kolla upp sociala medier, deras mobiler samt kolla internationellt om denne är efterlyst för brott samt och vilka övriga länder personen gjort ansökan i. Tills dess detta är utrett ska de inte få tillgång till annat än en väl isolerad överlevnadsnivå. Bara basbehov skall uppfyllas. En grov sortering skall göras mellan olika religionstillhörighet samt efter kön och ålder.
  I detta skall även deras hemländer kontaktas. Information om personen skall gå till landet. Anhöriga kontaktas och utöver att ta reda på deras kriminella bakgrund och extremistiska engagemang skall undersökas om de försöker undkomma landets plikter såsom militärtjänstgöring. Deras främsta kännetecken är att de rymmer? Finns det uppenbara orsaker till att de rymmer? Rymmer de från sitt ansvar? Skall vara kriminellt att missbruka asylrätten och när felaktiga uppgifter lämnas eller viktig info undanhålla skall de bli betalningsskyldiga för de kostnader samhället haft för deras ärende?
  Utvisning på livstid.

  Utlämnandeavtal med alla länder oavsett om de riskerar dödsstraff. Det har de säkerligen vetat om innan brotten begicks och Sverige skall inte vara ett land som står upp för att skydda kriminella från att slippa sina straff.

  Sverige skall ändra på lagstiftning som ger rätt till multikulti. Det kostar för mycket och går åt helvete. Finns inga fördelar. Integrationen hindras i ställer. Religioner privat och absolut ingen statlig finansiering.

  Avtal med riktiga stormakter om att vara oss behjälpliga när vi pga den politiska misskötsel av vår resurspark som polis försvar vård osv befinner oss i ett försvagat tillstånd.

  Bestraffa de politiker och andra som satt oss i denna situation.

  Och skjut knä, hälar och handleder av stenkastare innan de utvisas?

  • Det var ju inte ens samma namn.. Ta bort min post ovanför är du bussig 😀
   Jag antog att det var hans namn som spreds runt men jag kände inte igen namnet så jag jämförde namnen och insåg misstaget 😀
   Varför delas den där bilden på Facebook då? .. :/

 9. Återigen bevisar Sveriges illegitima regering att de står på grova brottslingars sida,i det här fallet en islamistisk terrorist som med stulen lastbil mejar ner ,dödar och skadar många oskyldiga offer i Stockholm och detta är det andra islamiska terrorattentatet i Sverige sedan 2010.Skräpo fick information om att ett terrordåd kommer att utföras i Stockholms tunnelbana inom två veckor,Nyheter idag fick informationen den 2 april.Varför gick inte polisen och statsmedia ut och varnade och informerade allmänheten om detta,vidtog åtgärder som bevakning och patrullering av de platser/gator som man vet kan bli utsatta för terrorattentat?polisen,skräpo och militären hade ju terrorövning i två dagar innan terrordådet,varför fanns ingen beredskap,hur kunde terroristen och mördaren stjäla en lastbil och hinna köra den så pass långt och döda och skada många människor innan polisen kom? många frågor finns som måste få ett ärligt svar.Om Sverige hade varit en rättsstat och haft en normal regering så hade detta terrordåd aldrig hänt,is terroristen skulle aldrig haft möjlighet att komma in här och söka asyl och dessutom leva som illgegal då han fått avslag,is terroristen skulle ha utlämnats till Ryssland när så begärdes.Sveriges illegitima regim värnar mer om is terroristers säkerhet och rätt att begå terrordåd i Sverige,skräpo hade bevakning på honom och ändå fick terroristen gå helt fritt på våra gator och torg trots att han var en stor säkerhetsrisk och dessutom efterlyst och begärd utlämnat till Ryssland,det är helt galet och kallas folkmord.
  En regim som värnar mer om is terrorister än sin egen befolkning är skurkar och måste avsättas omgående.Hur många människor måste offras ytterligare på det islamska allah altaret innan svenska folket förstår att islam hör inte hemma i vår kultur,vill avskaffa vår demokrati och yttrandefrihet( den lilla vi har kvar).

  Mona Walter har återigen blivit avstängd från facebook.Hon säger fakta och sanningen om islam och då är hon farlig för Sveriges illegitima regering och deras massimport av islam och måste tystas.Medans islamister får skriva och sprida vad barbariska is hat,våld,ond bråd död propganda bilder som helst utan att de blir avstängda.Det säger allt om skurkarna i sjukklöverjuntan.

  • Sveriges befolkning måste informeras om att det finns fler än 500 st
   IS mördare ,islamister(som varit i Syrien/Irak och fått militär/gerilla utbildning)och dom flesta av dom har psykiska problem efter alla halshuggningar/avrättningar dom utfört dom hatar oss och att Islam förordar mord ,dom har automatvapen ,sprängämnen och handgranater och alla dessa går omkring på gatorna bland oss vanliga Svenskar ”sepå”(säpo)Vet vilka dom är och ”serpå”och tillåter detta inte nog med det så föreslår man dessa kräk skall få gå före oss skötsamma skattebetalande hårt arbetande Svenskar i bostadskön och få mera bidrag vad fan är det för fel i huvudet på dom som styr

 10. Hoppsan
  Akilov Rahmat sitter gripen och Johan Eriksson blev hans försvarare Akilov misstänks vara den terrorist som kört lastbilen som rammade och dödade människor på Drottninggatan
  Vem är då Rustam Akhmedov

   • Nja vet e fan om kollar in bilden på killen med huvan som polisen släppte så ser man att näsan ser ut som en stor palsternacka ,medans Rustam Akhmedovja s inte gör det, det skall bli intressant och se vilken av sanningarna är alternativ fakta

   • Det finns troligtvis finger bland annat på ratten, annars annat tex DNA från hud och hår.

 11. Troligen har terroristuslingen hållit terroristhandboken upp och ner med tanke på att det troligen inte gick riktigt som terroristuslingen tänkt sig!

  Inbillade sig kanske att öl är lika brännbart och explosivt som sprit!

  Terroristuslingen stöld av en lastbil, lastad med som Dynamit Harry i Jönssonligan uttrycker det ”haderajan” i stället för sprit är rena lyckträffen för alla människor som vistades på Drottninggatan i samband med terroristattacken!

  Det vart varken för tidig eller för sen utlösning! Det blev ingen utlösning alls, inte ens utlösning hos de 72 oskulderna!

  Antagligen kommer andra våldsverkare att få utlösning i samband med att delinkventen avtjänar minst två livstidsstraff! Delinkventen kanske har samma gränslösa tur som den Norske terroristen Breivik, ensam på sin fängelse avdelning utan någon som helst kontakt med några medfångar!

  Väska med explosivämne hittad på lastbil? Jo det jag menar, troligen var terroristens tanke att explosivämnen skulle explodera i samband med den stora varuhus kraschen!

  Vi får nu trösta oss med att istället för utlösning hos 72 oskulder, lider nu delinkventen av sina lättare skador och sitt eget psyke som ständigt, minst en gång per minut påtalar straffpåföljder för terroristbrott!

  Tur att delinkventen inte förstod innehållet och beskrivningarna i den upp och nervända terroristhandboken och dessutom hade en fruktansvärd otur när hen tänkte! Förödelsen kunde blivit minst tio gånger värre! Det förstår alla!

  Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning! Sverige ut ur EU nu!

 12. Efter en livstidsdom och benådning, om befunnen skyldig, endera förtida pension eller utvisning. Vi vet ju inte vem som styr runt på 2030-talet.

 13. Har inte Facebook en hel armada av folk som censurerar obekväma åsikter? Hur kan då islamisterna få fortsätta skriva och dela sina alster?

  • Facebook är så gott som deras territorium med. En snart blivande ’no-go zone’ för de övriga.

 14. Hoppas att fanskapet o hans sorgliga jävla familj skickas tillbaka till sitt jävla land, att ruttna! Mina skattepengar ska inte e den jäveln husrum i svenskt fängelse

 15. En normal människa hade utvisat alien bara genom att se hans vkontakt hemsida (typ facebook) men de felaktiga SVT-tyckarna talar om för folket att det är omöjligt att förutse detta (som är vardagsmat där mördarna kommer ifrån)

 16. I know you will not believe it, but here it is 🙂

  Even if you work for the SAPO because you believe it is patriotism to work for them, don’t forget that SAPO can be different than you think.
  Therefore they hide their methods of work, even from those who work for them: harassment and poisoning of refugees to make them full of hate and enough crazy to kill. Spies are working with refugees, they prepare food to them, etc. With the pretext of spying to locate terrorists, they harass and poison them, to make them terrorists.
  Terrorism in Europe is manufactured to profit from insecurity, to militarize the police (they sell military equipment to the cops), the change the labor law and to make bigger repression against immigrants, to convert domestic and foreign workers into cheap slaves, French president started first with all of that, it is just copied to Germany, Denmark and Sweden. Shortly, they reverse the system back to 19th century: totalitarian system and cheap labor i.e. bigger profit for billionaires that finance political parties. To achieve that, they manufacture terrorism. Terrorism is just one step that serve them to justify all other steps they do: militarization and repression and abolishing workers’ rights. All of that bring them profit. But let’s focus on some steps that are actual today.

  Ordinary people produce vegetable to make a profit, those corrupted people in the government produce insecurity to make a profit.
  The CIA/DOD manage the private U.S. military industry (Boeing, lockheed martin, General Dymanics, etc) and they manufacture (war and) terrorism.
  Don’t you think that terrorism became a business the same as the war? As long as some people profit form the war, there will be the war, it is the same with terrorism and now Swedes are victims of that.

  sanhtatow.files.wordpress.com/2014/01/704689_201105260014489_922428079_o.jpg

  Even if you think this is just one more conspiracy theory, you know that business rule this world, politicians sell themselves for money. You know that the head of SAPO should have moral responsibility for the failure to stop this terrorist attack i.e. he should resign, the same as the head of Danish PET resigned when Omar El-Hussein killed people in Copenhagen. I am sure, the head of SAPO will not resign.

  The caliphate and ISIS are projects of the CIA for the purpose of building an oil pipeline from Qatar to Europe through Syria and Turkey, Assad was against the pipeline. Even spying tools of the NSA (Facebook, Twitter and similar), were borrowed to ISIS Muslims to recruit European Muslims to go to fight Assad. Al Qaeda could never use Facebook and Twitter as it is the case with ISIS, Al Qaeda would be arrested immediately. But Al Qaeda was misused to justify the war/profit in Iraq, Afghanistan, Yemen, etc. Therefore, Americans kill so many random civilians in Asia, to produce terrorism, to produce anger at people for their dead families, to push them to become jihadists, and to misuse them to make the war and to profit from that. More American soldiers already gave statement to the media that they produce terrorism in Asia with random bombing of civilians.

  Did you personally profited from the war in Iraq or elsewhere? No, you didn’t. Only rich people and people in the Gov profit from that, then you, as an ordinary man/woman, has no reason to support their war and manufacturing terrorism, you should demand resign of the head of SAPO, Anders Thornberg, for moral reasons, if you don’t believe in my ”terrorism as business – conspiracy theory”. Anders Thornberg surely acted by the order of Prime Minister and Minister of Defense who are first ones to be bribed by the CIA companies (Lockheed Martin and similar). You know that already when SAPO set up Jullian Assange for the rape, the CIA corrupted Swedish politicians. Now it is more than Assange, they started to manufacture terrorism in Sweden, they kill your neighbors, your citizens.

  True patriot will stand up against any traitor that took the money from the CIA companies. Everything they did in France and Germany, now they copy it to Denmark and Sweden. You should know better than me: the former Swedish government had 13 ministers who invested their money in the oil companies, they set up Julian Assange and now they manufacture terrorism. People in SAPO are not changed all these years, they know that politicians took the money and they don’t care, they also profit and they don’t care for ordinary people. SAPO helped to the US against Assange, SAPO helps to the US to manufacture terrorism in Sweden. In the name of profit.

 17. Rustam har fått avslag på sin ansökan om asyl. Varför är han kvar i Sverige ?

 18. Vem tror att merparten av de som skadades i Berlin var etniska tyskar?
  Terrorn som skapas skall drabba de som inte tyr sig till Islam. Fd. landsmän som anammat västerlandets ekonomiska regler skall straffas, samt tiggare, tjuvar och annat löst folk. Ger man sig på turiststråken så får man automatiskt gratis reklam som genljuder över världen.

  • Är det ingen som väntar på ett fördömmande från någon moske av en imam? Den som är tyst den håller med.

   • Polisen som ett exempel.

    Om det ni kallar gammelmedia gör ett sådant misstag brukar det få rättsliga konsekvenser.

 19. Sigtuna kommun styrs av S och MP
  samt L.
  Om de tillåter bidrag samt skolgång för hans 4 barn lär det vara dessa partier som kommer att stå med mössan i hand och gråta vid nästa val. Allt annat vore hål i huvudet. Det lär vi som röstar att se till. De har visat att det är utvisning och inte daltande som ska gälla.

 20. Har hans kommun gett honom socialbidrag? Har hans barn fått gå i skola? Förmodligen är det så. Hur skulle han annars försörja en så stor familj.
  Då är det med våra politikers goda minne han vara kvar i landet.
  Det blir många politiker som kommer att ångra denna slapphet vid nästa val.

  • Alla barn som bor i Sverige har rätt att gå i skolan. För de familjer som är gömda pga avslag på asylansökan kan man få försörjningsstöd ändå i vissa kommuner. Får man inte bidrag ger kyrkan till dem. Det kombinerat med svartjobb gör att man klarar sig.

   • Då är det något som är fel. Det måste bli en stor fråga i valet nästa år. Känns som om någon inte har tänkt till här. ”Bara i Sverige” kan detta hända. Känns inte rätt på ett enda vis. ( men tack för din information)

   • Och, vilket jag glömde att säga, vad jag vet råder det inte svält, krig eller något annat som kan äventyra denne terrorists liv väl o ve. Han är ju uppenbarligen på flykt från rättvisan i sitt eget land. Finns det någon i detta land som tycker vi ska använda våra skattepengar att skydda, utbilda och föda denne man eller familj? Verkar mycket tvivelaktigt. Här kommer nog PK att få stå till svars en hel del. Vi gladeligen importerar en terrorist o hans familj samt föder, utbildar och sörjer för hans familj. Verkar i sanning helt utopiskt.

  • Ukrainare som byggjobbar berättade att elaka uzbeker hyr ut ett rum till honom för 5000kr per månad, i kommunalt miljon(förlust)program men skatteverkets anställda i Sthlm har numera också hijab.

  • Idioterna i kändis ”uppropet” lovar att ta hand om mist 2 Uzbekistanare vardera så för dom ju njuta av godhetsknarket dygnet runt

 21. Har blivit kontaktad på telefon idag av vänner i olika länder i Europa, förutom att de inte är förvånade att det sker i Stockholm så är de dock förvånade när de olika klippen har visats, de tycker inte att många människor som figurerar i klippen (passerar på gatan) ser ut som svenskar.
  Min enda kommentar är, ”det är det ”nya Sverige” !

  • Jag reagerade exakt likadant det var nästan bara Neger/babbar på det som man såg på tv och Babbar babbar,,hoppsan ,, där kom Gösta babbar babbar babbar och ännu mera babbar och alla dom intervjuade hade någon form av brytning ,berikande eller hur ?

   • Avskaffa asylrätten, förläng aldrig uppehållstillstånd och ge inte medborgarskap till dem och kör ut de som inte har rätt att vara här få försvinner ju några procent av befolkningen iaf antar jag.

   • För många år sedan tycke en polsk affärsbekant ”det är mång turister från Afrika här i Stockholm”. Grattis PK, nu kan Ni njuta fullt ut av mångkulturen Ni röstat för

 22. Han har använt sig av dubbla identiteter, fått avslag på sin asylansökan i januari och dröjt sig kvar i Sverige som “papperslös” samt att polisen hittat attiraljer som man misstänker är sprängmedel i lastbilen. Alltså kunde gårdagens terrorattentat ha blivit ännu blodigare.

  han skall ha varit internationellt efterlyst för terrorbrott i Ryssland dit ryska myndigheter också ska ha försökt få honom utlämnad.men batikhäxorna grät och skrek deportera inte vårat barn ,,,skämt o sido Svenska myndigheter vägrade utlämningen
  men skit samma Sverige har aldrig varit tryggare än nu

  • Jo det stämmer…Konstigt nog utlämnas inga terrorister till Ryssland.
   Här hade han fått det straff sådana förtjänar.Likadant är det i många andra fall,bl.a. ”Imamen” från Östersund,som någon sökte befria oss från.

 23. Ge fanskapet till ryssen, så är en jävla massa problem lösta. Fast det ska väl daltas på typiskt svenskt manér, och kosta en helvetes massa skattepengar till absolut ingen nytta…

 24. Man borde kolla alla facbook inlägg och alla som har någonting liknande
  Rustam Akhmedov s inlägg borde hämtas in låsas in dömmas och aldrig släppas ut i ett civiliserat samhälle.Jag garanterar att det finns flera som den här jävla typen och som ligger och drömmer om att ta livet av så många oskyldiga som bara är möjligt

  • Jag menar som en första åtgärd ,sen drar man in bidragen för alla Neger/blattar och kastar ut dom som motsätter sig det det minsta
   då har man eliminerat en stor del av risken för att råka ut för dårar som Rustam Akhmedov

   • Någon idiot sade på Facebook att det inte gick att skydda sig ifrån sådant här.
    Jo, man kunde låta bli att släppa in dem.

 25. Hade regeringen verkställt avvisningen, hade alltså mycket lidande sluppits.

  Vem ansvarar för att han inte avvisats? Illegal i landet? I andra, mer normala länder, är ”aiding and abedding a criminal” ett mycket allvarligt brott. tydligen är svenska myndigheter, svenska kommuner och svenska kyrkan aktiva och uppmuntrande istället, för att se till att domstolsbeslut verkställs.

Kommentera