Lastbil har kört in i folkmassa i Stockholm – terrordåd enligt statsministern

TERRORISM. Ett fordon har kört in en folkmassa på Drottninggatan i centrala Stockholm. Enligt flera vittnen ska livlösa människor ligga på gatan. – Vi har fått de uppgifterna och har initiala uppgifter om personskador, säger Towe Hägg vid polisen.

Sammanfattning lördag morgon.

 • Den misstänkte gripen och anhållen på sannolika skäl misstänkt för terrordåd och för att ha kört lastbilen. Han är en 39-årig muslim från Uzbekistan som  har visa IS-sympatier.
 • Fyra döda är bekräftat, 15 skadade varav sex har fått lämna sjukhuset. Av de nio som ligger kvar är ett barn.
Polisen har släppt en bild på en man de gärna vill ha kontakt med i samband med terrorattentatet.

Lastbilen ska ha kört in i varuhuset Åhléns. Lastbilen brinner och det är många döda och skadade. Uppgifter om skottlossning finns men de är ej bekräftade.

Lastbilen tillhör Spendrup och levererade drycker till en restaurang. När föraren klev ur bilen, hoppade en person in och körde iväg.

Obekräftade uppgifter om skottlossning på Fridhemsplan. Stora delar av centrala Stockholm är avspärrade.

Säpo bekräftar att flera är döda. Det förekommer uppgifter om 2-5 döda personer.

Statsminister Stefan Löfven som befinner sig i Västergötland på väg mot Stockholm säger att det är ett fruktansvärt terrordåd och en attack på Sverige.

Klockan 17:50 meddelas att ingen misstänkt är gripen. 

Polisen verkar inte ha varit riktigt förberedda. Deras hemsida har brakat ihop

Polisen.se kl. 17:15

Prova Krisinformation.se i stället

Om Taimour Abdulwahab som sprängde sig själv på Drottninggatan år 2010.

Polisen

Attentat på Drottninggatan i Stockholm (Säkerhetspolisen)

Polismyndigheten, Försvarsmakten och Säkerhetspolisen övade terroristbekämpning (Säkerhetspolisen 2017-04-06)

-Pettersson  hör Schyffert säga ”var inte rädda”, Betnér fyller med ”Sverige har aldrig varit tryggare”, Fredrik säger att ”det nya Sverige är spännande och det gamla är bara barbari”, Mona har dykt upp med ett intyg att ”det nya Sverige är berikande” och 87:an säger ”det har vi beställt”…som någon sa en gång – Vår beredskap är god, självgod…

221 thoughts on “Lastbil har kört in i folkmassa i Stockholm – terrordåd enligt statsministern

 1. Jucka Kellman fattar du inte att islam hatar hela världen och hela världen borde hata islam. Det är samma problem i södra Afrika, Västra Afrika, Burma, Fillipinerna, Ryssland, EU, Hela Amerikanska kontinenten, Oceanien, muslimska terrorister begår sina terrordåd med stöd av muslimska brödraskapet, de arabiska oljestaterna, hatpredikande imamer, alla som är för kalifaten, somalier och andra muslimer i förorterna, vi måste hjälpa varandra oavsett om vi är hinduer, buddister, kristna, agnostiker etc. Det handlar inte om ras för vi har alla samma problem. Muslimska terrorister, deras finansiärer och sympatisörer hatpredikande imamer, är våra fiender som vill döda all livsglädje, medmänsklighet,solidaritet och allt som gör livet värt att leva. Alla dessa terroristsvin har fått komma in i icke islamska länder och vad är tacken. Mord, terroristdåd, våldtäkter, asocialt beteende, religiös intolerans, indoktrinering av barn, etc. Har du sett hur det är i muslimska länder?

  • Emiraten är ett paradis för den rätte muslimen för den fattige från ett muslimskt land utanför emiraten är det en annan sak han / hon är träl, kanske att vi kan summera det hela så här enkelt ….en kolossalt rik muslim i emiraten skadar inte sin omgivning så länge omgivningen inte är ”oren” och mussen kan använda sig av trälarna.
   Att de sedan använder sig av ”orena” för att bli ännu mer förmögna , det är tradition och de kan inte själva, tycker inte om arbete.
   (”summa summarum ge mussarna allt ni äger, då blir det lugnare”)
   När inget finns kvar ja …………………….?

 2. Clownen Schyffert skriver ;

  Jag ska upp och köra en humorföreställning som heter ’Var inte rädda’ mitt i vad som verkar vara ett fruktansvärt terrordåd. T.om jag förstår ironin i det”, fortsätter han.

  Hans första tanke var att ställa in showen, men publiken i Sundsvall ska ha uppmanat honom att ändå genomföra den.

  ”Det var inte kul att stå där idag. Det var mitt livs svåraste standup-show. Men också min viktigaste”, skriver Schyffert i sitt inlägg.

  Man borde tvinga denne clown att fortsätta med sin show till tidens ände
  så att han får stå för sina ord(skitsnack)Eller försöker han hitta en gisten eka att ro i nu ?

  • Den ”stackarn” har kommit fel nu han har hamnat i en del av den RÖDA ÅDALEN ……….
   eller är han KANSKE RÄTT ……….

 3. Nu när varaktigheten kommit i kapp och alla inser att gränskontroller i EU är ett måste så bör man för att spara på resurser ägna sig åt att kolla det som kollas bör m,a,o alla negrer/araber ställer sig i en kö för sig och alla ”normala” släpps igenom som vanligt ,det kallas etnisk profilering ”and so what”99% av de senaste terrordåden har ju en viss etnisk struktur så varför ägna sig åt att kroppsvisitera Agda 75 år det ger ju ingenting

 4. Varför har man släppt in en terrorist från Uszbekistan var han en av de ensamkommande barn (skäggebarn) Som flytt från bomber och granater ?
  är han redan på fri fot? Blir det sammhällstjänst i en månad som straff ?
  Får han miljoner i skadestånd ?Varför har det inte varit en manifestation mot rasism ?Råkade dom omkomna vara på fel plats på fel tidpunkt och får skylla sig själva som(IKEA MORDEN)Varför tystas inte också denna ”olycka ”ner det har ju ingenting med islam att göra ?Gynnar detta de mörka krafterna ? Ja frågorna är många men Sverige har aldrig varit tryggare

 5. Det är bara att tacka 7-klövern och deras anhängare.
  Det här är ert fel, hade vi inte släppt in dessa vildar och barbarer hade detta aldrig hänt inte i Frankrike inte i Tyskland inte i England och INTE i Sverige.

  Vi Sverige lojala lägger era namn och era brott på minnet inför revolutionen.

 6. Vilka fullständiga totala dårar de har varit, de som ”styr”, vårt land. Att de svinen inte FATTAR vad de gjort mot SITT FOLK OCH LAND. DET ÄR HELT OFATTBART. Men så är det när man skyddar invandrarsen till varje pris, med en sjuk svenskfientlig lag. HMF-lagen. Då får vi också det vi fått. FRAM FÖR RASISTISK FRIHET, säger jag!!! Död åt den terroriserande HMF-lagen!!!

 7. Med denna nyhet har man en fundering , vad gör alla dessa övre medelålders damer i tv rutan, de verkar som de inte hör hemma där. De har heller ingen möjlighet att förmedla vad som sker och varför. Sorgligt.
  Detta betalar vi TV avgift för, mycket märkligt, vem är det som styr nyhetsförmedlingen ? Utländska medier har en mer rak och rättfram redogörelse, samt mer förståelig även för oss svenskar. Är alla vänstervridna i svensk TV ????

  • Jag tycker att alla ”mediarapportörer” verkar ha missat KURSEN I EMPATI OCH MORAL.
   OBS för att arbeta med människor (äldreomsorg, barnomsorg, skola eller funktionsnedsatta) måste alla anställda genomgå denna kurs.

   Stackars alla drabbade i detta attentat och deras anhöriga ni har mina varma tankar.

   Ni behöver absolut inte bli bombarderade av MSM´s underliga uttalanden som jag inte ens som utomstående är verklighets närvarande !
   Vad vill dessa uppnå ???
   Jag blir bara UPPRÖRD när dessa ”tydliga” och ”kunniga” och HELT KÄNSLOLÖSA lägger ut texten………….

 8. Terror har under lång tid exporterats från Sverige skriver Expressen. Nej, fel igen Expressen. Men Sverige har blivit ett transitland och en fristad för terrorister av utländsk börd. Fake news!
  Om man inte köper Expressen sparar man arbets- och skattefritt dryga
  8 000 kr om året. På tio år ca 90 000 kr. Räcker till en bättre begagnad bil!
  Inte dåligt.

 9. Hur kan Gustaf Fridolin som inte är torr bakom öronen och släpper in varenda människa utan kontroller , stå i tv och vara sorgsen och sedan mana till samling . Vi ska någ mana till samling herr Fridolin . Vi har fått någ . Din samling ska du få se nästa val , hela svenska folket . Snorvalpen Fridolin & vpk ni ska bort . Nu är det någ . Forza Jimmy Åkesson . Svenska folket står bakom dig/er . Kanske dax att börja prata med oss vanliga människor .

 10. Såg första presskonferensen som leddes av Dan Eliasson. Inte en enda gång nämndes islamister, terrorister och attacker – varje gång kallades det för ”en händelse”. Vid nästa presskonferens var inte Eliasson med och då talade man om en ”trolig” terrorattack.

  • Oj oj har herr Eliasson varit tvungen avbryta sin SEMESTER ???

   Det var SYND bättre att han tar en EVIG SEMESTER ,,,,,

   Jag tror att INGEN KOMMER ATT SAKNA DENNA ”MAN” ……..

   • Han kommer så småningom att få sig en evig semester i HELVETET! Liksom de satans anhang till politiker som indirekt är ansvariga för detta dåd och allt annat djävulskap de ställt till med i det här landet.

 11. testa cnn,fox,dailymirror,nytimes mfl mfl så får ni se hur litet detta är globalt medialt. Kom inte å babbla om global agenda. Nä islam har inget med islam att göra. En ensam galning som körde men det var lastbilens fel! Glöm inte det för så är det sa nån..

  • tummar ner? Haha wtf? Kör era tummar upp i röxxn!! Säger det igen för idioterna här inne som inte fattade första gången..
   Islam har INGET med islam att göra, repeter och !! Somna om idioter..

 12. Ringa in datumet i kalendern; det är kanske inte läge att shoppa vid Sergels torg 7/4 2018. Nu är vid med i leken på riktigt, rent symboliskt också. Stoppa EU, stoppa globalismen, stoppa det mångkulturella experimentet. Upprätta en paramilitär styrka med befogenheter, utvisa alla grovt kriminella invandrare, ändra lagstiftningen. NU!

  • Ändra lagstiftningen ???

   HERRE GUD ALLSMÄKTIGE !!!!

   Lagstiftningen finns BARA ATT FULLFÖLJA !!!!

 13. Terrordådet var främst att låta gruppvåldtäktsvetenskapsmannen komma in över gränsen. Dvs. svetsarn är medgärningsman. Mohammed Belkaid bodde också i Märsta (huvudroll i Bryssel)

 14. reinfeldt, löfven and miljöpartiet are responsible for the poor dead and injured, we need a change of government attitude and call a spade a spade. It it islam,!!!

 15. Fredag 7 april nådens år 2017 ett terror attentat i Stockholm. För någon dag sedan så citerade jag Stefan L (S) om att ”knäcka” brottsligheten, det känns inte riktigt som att det går i rätt riktning. Dessvärre vet jag att större delen av svenska folket kommer inte att väga in detta när de röstar 2018. Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk

 16. Varför intervjuar SVT Åsa Romson ?? Är det inte hög tid att terrorister och mördare får ta den yttersta konsekvensen för sina handlingar ? De flesta anser nog att alla rättigheter förverkats när man kör med en lastbil in i en folkmassa UTOM MILJÖPARTISTER OCH VEGANER OCH LIKNANDE LÖST FOLK….
  Socialdemokraterna borde ta sig i kragen, det borde läggas förslag på deras kongress imorgon om att utvisa kriminella; att stoppa massinvandringen; att häkta och sätta IS resenärer där de hör hemma i en cell och ställa dem inför rätta; att sluta upp med daltet och svamlet om gratis bostäder och hjälp med ditt och datt till dessa förbrytare – DET RÄCKER NU!!
  Förbrytare ska ta konsekvenserna av sina handlingar och det ska inte daltas med en muslim och terrorist som kör in i människor med en lastbil, vi är många som blir vansinniga på daltet, det räcker nu!

 17. SVT verkar ha fått uppdraget av sin kommunistchef att definiera när, var och hur död någon är!

  Det är ju fullständigt befängt med SVT rapporteringen, experter, journalister och politiker, den ena mer snurrig än den andra stakar och stammar sig genom floskler och mantran! AKB dyker upp i rutan och säger, vi måste ”tro” att samhället är säkert! Vi får inte låta ondskan segra! Vi får inte låta ondskan påverka våra liv! Jojo vi vanliga dödliga ska inbilla oss och tro att samhället är tryggt och säkert! Är det för att inbilla oss och tro att vi har ett säkert samhälle och välfärd som vi betalar världens högsta skatter? Finns varken säkerhet eller välfärd kvar till svenska folket! Välfärden har överutnyttjas av asylturistparasiter och i dag gick tänket om att Sverige är ett tryggt och säkert samhälle upp i rök!

  Frågan om AKB;s dotters ålder och egna resor in till huvudstaden var nära att avslöjas av den pladdrande programledaren i SVT! Inget säkerhetstänk överhuvudtaget!

  Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning! Sverige ut ur EU nu!

  • AKB menar att vi inte ska fråga var människor kommer ifrån.
   All nedärvd intelligens som människan tillägnat sig under de år människan funnits skall alltså förträngas för att vi ska gå runt och vara korkade och ”integrera” den skit som de styrande tvingat på oss.
   Det finns goda anledningar att alltid börja med att fråga sig var människor kommer ifrån.
   Hade de frågat sig var Reinfeldt kom ifrån ….

 18. Jaha Herr Löfven. Vad blir ditt nästa drag?
  Kanske ge alla blattar gratis körlektioner???.

  • Det kommer att tändas ljus och sen kommer det att hållas en manifestation mot rasism.

  • Nazister har dödat och fortsätter att döda många gånger fler än vad muslimer gör. Varför snackar man inte om det i Sverige, är det lättare att samtycka med nazismens ideologi? Det som ni skriver här ger en bild av hatfull Sverige på väg mot höger extremisters ideologi; vita är bäst, även vita terrorister är bättre än muslimer. Farlig väg att gå och den vägen ökar terrorism på båda sidor. Hur många har muslimer dödat i Sverige?????????????? Alla religioner är utanför mitt förståelse förmåga men man ska inte döma folk pga deras religion. Kristna har dödat och fortsätter att döda flest. Det finns extremister som älskar att skapa hat, i Sverige också, så alla ni som ropar efter hävnd mot muslimer spelar in i extrem muslimers händer. Dessutom, är detta väldig dumt också. ni kan inte tro att dette terror var organiserad???? En lastbil kan döda hundratals människor på en rätt plats, ännu flera med en bomb i lastbilen. Väldig enkelt att se det är en hänsynslös idiot som står bakom denne terror. Skärp er svenskar, ni börjar se skamlig ut i er hat. Politiker i Sverige ser ut att vara mycket bättre än ni som kommenterar på internet. Annars, helt riktig är att svenskarna oftast har ingen direkt kommunikation, man gömmer sig bakom orden för att inte orsaka konfrontation. Man ska prata om saker och ting med riktiga termer men utan att svartmåla olika grupper pga några idiot medlemmar

   • Du skulle nog inte druckit så mycket kosken innan du skrev ditt inlägg.

   • Där spriten går in där går vettet ut! Det har vi svenskar lärt oss av alla de finska filmer som sändes på söndagsmorgnar på sjuttio och åttiotalet!

    Stefan Löfven avgå och resten vet du redan!

  • Herre GUD, du har missat att alla har fått sitt körkort för att kunna ta de ”enkla” jobb som Ylva lovat dom …..

 19. Ängslan över att Svenskarna övertolkar eller feltolkar tycks vara större fråga för några än frågan om vad som kan hända och hur vi effektivast kan förebygga terrorattacker. Är det inte dags att stänga gränsen t.v. sätta upp effektivare elektronisk övervakning, registrering, aktivare uppföljning och spaning av asylsökarna osv. Det största problemet är knappast att civila människor feltolkar eller överdriver, de är ganska sansade för det mesta.

 20. Hoppas att de kulturberikade jobbade i migrationsdomstolen som vänsternämndemän aktivister, som alltid beviljar PUT, utan att ens veta skäl till varför de beviljar PUT (jämför nyligen bakläxa av Migrationsöverdomstolen i målet typ Konvaleskaya Helt utomjodiskt sjukt så kallat rättsväsende)

 21. Att se en hycklande Anna Hedenmo med tårarna i ögonen berättande om
  dådet i Stockholm med förvåning i rösten är mer än man mäktar med,
  hon och den övriga journalistkåren ska visst känna skuld över sina
  och sina medlöpares korkade inställning, att det är inga problem att importera människor som hållit på att mörda i 2000 år.

  Stäng alla jävla Moskeer, och sluta upp med att betrakta alla som varnat för dessa senarier som rasister.

  • Ja. detta har media och politiker ett ansvar för.Hur kan man skicka kondoleanser från utlandet till Löfven när det är han som är ansvarig för detta dåd? Detta har vi medborgare sett och varnat för under lång tid. Men lyssnar man på nyheterna så nämns inte ord ord om det är några muslimer inblandade. Man nämner inget som kan kopplas till något som har med invandring att göra.Jag såg ledaren i Expressen och det var den värsta smörja jag någonsin sett.
   Hon hette Sanna Rayman och en sån stolle har jag inte hört förut efter ett terrordåd. Helt klart att media och Löfven med sitt gäng är skyldig till detta terrordåd.Tillsammans med Dan Eliasson.Det finns en koppling mellan massinvandring och terrordåd. Ungern, Slovakien, Tjeckien och Polen har inga terrordåd. Men dessa länder kallar Löfven för oförståndiga.Jag har skrivit till Expressen och talat om min inställning till ansvaret för detta dåd.Jag nämnde att en större idiot till statsminister och regering har nog inte Sverige haft sen 1800-talet

  • Huhuu Tony, gå tillbaka till skolbänken och lär dig historia; KRISTNA har dödat över 2000 år!

  • När kommer ärlighet och klart tyckande även om det är personligt vara RESPEKTERAT I SVERIGE ???

   Det är det som Josefsson kallar YTTRANDEFRIHET ………

Kommentera