Samhället blundar för vänsterns våld


”Den svenska demokratin hotas från både höger och vänster. Men vänsterhoten förnekas eller förringas på ett sätt som aldrig skulle ske med attackerna från höger”.

Så skriver Erik Helmersson i en ledartext på DN. Detta angående en publicerad artikelserie om just den våldsbejakande vänster som inte röner samma intresse bland samhällets makthavare som deras motpart från höger.

Jag tror de flesta av oss känner till detta fenomen och många undrar av naturliga skäl varför det förhåller sig så? Jag vägrar tro att medias väldokumenterade vänstersympatier är en grundläggande orsak eller att politikerna ser den våldsbejakande vänstern som en utomparlamentarisk murbräcka mot vad man kallar ”högerkrafter”. Fast jag kan naturligtvis ha fel.

Helmersson menar att Sverigedemokraternas ”svans” ägnar sig åt hot, hat och att detta inte sällan lyfts fram i medierna, samtidigt som Vänsterpartiets egen ”svans” närmast är osynliggjord i debatten om odemokratiska krafter i vårt samhälle.

”Däremot är det ju grov dubbelmoral att strunta i alla de vänsterpartister som vräker ur sig förakt mot den parlamentariska demokratin…”

DN

Helmerssons ledartext grundar sig på en artikelserie i tankesmedjan Timbro, författad av Erik Segerfeldt. I denna granskning av vänstern beskriver han hur Vänsterpartiet undkommer granskning gång på gång och hur debatten kring den våldsbejakande vänstern är i det närmaste obefintlig.

Läsvärt.

Del 1: Det fina partiet

Del 2: Det fina hatet

Del 3: Det fina våldet

Del 4: De fina forskarna

Ni som vill spara de fyra artiklarna till eftervärlden kan ladda ned denna pdf-fil.


3 responses to “Samhället blundar för vänsterns våld

 • hllviken

  Illuminati grundade Fabian Society som grundade Socialdemokraterna;

  Vänsterns primalskrik;

  Gilla

 • jhonsson

  Vänstern har varit smarta nog att lägga under sig media. Jobbet med detta har pågått under lång tid. Reaktionen från de borgerliga har varit obefintlig. Att vrida detta till normala förhållanden torde ta lång tid. Främst därför att borgerligheten fortfarande tycks acceptera nuvarande förhållanden.

  Gilla

 • larslindblog

  Det är ALLTID vänsteraktivister som hindrar , överfaller , mördar , nationalister och invasionströtta i deras politiska arbete. Om patrioterna någon gång försöker försvara sin egendom och skydda sina kroppar angrips brottsoffren för vänstervåldet av polisen. Brottsoffren grips för HMF och döms till månader i fängelse och 10 000 tals kronor i skadestånd till förövarna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: