Stäng

Det som var otänkbart tidigare är nu regeringspolitik. Glöm inte bort dem som brännmärktes för avvikande åsikter

INRIKES. Politiken och samhällsdebatten har gjort en helomvändning om migrationen och tiggeriet. Det som var otänkbart för två år sedan är politik i dag. Glöm inte bort dem som brännmärktes för avvikande åsikter innan så många svängde.

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) föreslår förbud mot tiggeri, i en helomvändning både för regeringen och Shekarabi själv. När en moderat 2003 motionerade i riksdagen om tiggeriförbud, fick han hård kritik av dåvarande SSU-ordföranden Ardalan Shekarabi. Han förärades även SSU:s kalkonpris ”Malmös mest verklighetsfrånvända”. Det var ett skojfriskt sätt att klargöra att den med avvikande uppfattning inte förtjänar att bemötas i sak, utan bör stämplas offentligt som moraliskt förkastlig.

Det är med sådana medel som åsiktskorridoren har upprätthållits i Sverige. ”Den människosynen och attityden är ett solklart fall för den mest verklighetsfrånvända,” förklarade Shekarabi då. Så varför tala om det nu, när Shekarabi har ändrat sig om vad tiggeriförbud vittnar om för ”människosyn”? När regeringen bedriver en migrationspolitik som för mindre än ett år sedan hade avfärdats som otänkbart restriktiv?

Därför att brännmärkandet, uteslutandet ur gemenskapen, på ett otäckt sätt har drabbat människor som inte har förtjänat det.

Ovanstående och mer därtill skrev Paulina Neuding i Dagens Samhälle i augusti 2016

-Pettersson kan bara hålla med…

7 reaktioner på “Det som var otänkbart tidigare är nu regeringspolitik. Glöm inte bort dem som brännmärktes för avvikande åsikter

 1. Den illegala invandraren som av socialdemokraternas partiledare, tillika stadsminister S. Löven, upphöjts till statsråd – Civilminister Ardalan Shekarabi (S) (Länk: http://www.friatider.se/illegal-invandrare-blir-minister), förtjänar en passande benämning. Detta och hans tidigare ageranden ropar ju efter ett smaskigt epitet eller attribut att kopplas till denna hala politiker.

  Vilka dåliga egenskaper ska en politiker ha för att platsa i sossarnas regering? – En sällan nämnd egenskap beskriver Robert Gustavsson i sketchen ”Nate Dog – Kåtast I Kungsängen” från 2009 (?). Länk:https://youtu.be/PzIOfdm5IfA
  PS -Hon heter numera Alice Bah Kuhnke.

 2. Någon genuin omdaning av denne Shekarabis ideologiska förhållningssätt och världsåskådning torde icke föreligga, även om den politiska taktiken skiftats. Detta utspel har iscensatts endast som en avledningsmanöver med syfte att visa sig flexibel och försäkra sig om väljarnas gunst även efter den kommande PK-kraschen. Ett nyanserat ställningstagande som initierats via den populistiska/realpolitiska rörelse som drar fram genom de invaderade nationerna och som förevisar en ny medvetenhet och en folkvilja som kräver förändring.
  Andreas.

 3. Ingen av politikerna har ändrat sig! Vad dom gör styrs hela tiden av väljarna. Nu minskar stödet och då gör politiken det.

  Ni ser det går att påverka!
  Därför är valet 2018 superviktigt!

 4. Vilken tur att civilminister Ardalan Shekarabi och hans ministerkollegor i regeringen från (S) och (MP) äntligen insett att det är SD som lotsat dem in på de rätta vägarna efter alla deras tidigare galna irrfärder inom flyktingpolitiken och EU-migranternas tiggeri, kriminalitet, illegala bosättningar mm.

  När (S) krymper så har partiet blivit fattigare och även Shekarabi har därför behövt ägna sig åt tiggeriet för att stärka S-ekonomin.

  https://1.bp.blogspot.com/-NBViGQK2TWI/V7gg0KR9vDI/AAAAAAAAFPo/QW4x7zxxg-AE3fHur7KCpTzh6M8VaJc1wCLcB/s1600/tiggerietLOW.jpg

 5. Bättre sent än aldrig!
  Att ändra sig är ibland ett bevis på att tankeförmågan hos vissa inte går för högvarv.
  Att tänka om är ett bevis på att det djupa, skadliga har ersatts med något mer realistiskt, för det mesta ej av ondo.

  1. NEJ stopp nu båten är FULLBOKAD SEDAN LÄNGE !!!!
   Regler om stopp av tiggeri har funnits LÄNGE – om man nu kan läsa så har SKL i sina ordningsregler, vilka skrivits under av alla kommuner i detta långa land – DAGS ATT TILLÄMPA DESSA !!!

   1. Exakt – många och lagstöd fixar har alltid funnits men politikerna har varit för fega för att åberopa och använda dem!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: