Polisen ber om lagändring – vill ha militärhjälp

TERRORISM. Polisen har bett om en lagändring för att kunna ta mer hjälp av militären vid större terrordåd och frågan undersöks nu av justitiedepartementet, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Inrikesminister Anders Ygeman säger att han kan tänka sig att se över lagen. – Vi måste noggrant analysera det här. Det är inte nånting man ändrar över en dag, säger han till Ekot.

-Pettersson undrar vad det är frågan om? Inrikesministern kan tänka sig…Hur länge har vi varit hotade av terrorattentat? Har inrikesministern och hans företrädare inte planerat för ett stort terrordåd i Sverige? Vill man inte blanda in militär så får regeringen se till att polis och sjukvård har de resurser som finns.

”Det är inte nånting man ändrar över en dag” säger Ygeman. Kanske därför man borde ha börjat planera för 40 år sedan. Vi hade ett terrordåd i Sverige 1975. En av terroristerna som skrivs om på föregående länk, går numera lös på gatorna i Sverige trots dom på livstids utvisning och livstids utvisning.

Polisen kan be militären om hjälp redan i dag, men i begränsad omfattning. Bland annat kan militären sättas att bevaka skyddsobjekt. Nu vill polisen ha en lagändring för att kunna ta mer hjälp av militären kring bevakning. Det skulle enbart användas vid storskaliga attacker.

26 thoughts on “Polisen ber om lagändring – vill ha militärhjälp

 1. Här ett par tips från Jeanders bildblogg hur rikspolischefen Dan Eliasson (S) skulle kunna förstärka polisens motvapen mot de stenkastande ligisterna i no-go-zone-kalifaten.

  https://1.bp.blogspot.com/-Uij9W44bIfY/V0LHgDkMPsI/AAAAAAAAE0M/2QagJYBFk-sVCgODRkbWgq3dYUJBbPGnACLcB/s1600/Slangbella%2BLOW.jpg

  https://4.bp.blogspot.com/-K7WXGn7FpEg/WDa6orlnecI/AAAAAAAAFsI/C0pxTqc6rQIe5OyXU71XFirTzgMoLsuxwCLcB/s1600/POLISFORDONLOW.jpg

  Men varken militären eller polisen har fått några pengar från regeringen till sådan lyx … så det får bli att ligga lågt även i fortsättningen.

 2. Ja, det är nu inte mycket kvar av det Sverige, som vi gamlingar växte upp i en gång. Polisstaten – alltså det samhälle som den anarko-kommunistiska ’eliten’ hela tiden eftersträvat med invandringen från avgrundskulturerna – ligger inte långt borta.

 3. Vi som vågat se förfallet är ju inte förvånade över kravet på bistånd från militären. Hur ska feministerna överleva detta krav? Dom är ju inte kända för att faca verkligheten. Detta har SD uttalat som en möjlighet att komma åt ligisterna. Just go for it. Visa vilka som bestämmer.

  • Feminister är samma pack som anarkister och kommunister: De har ju hela tiden välkomnat våldtäktsmännen till vårt land. Deras propagandalögner, som de matat troskyldiga idioter med i årtionden, var bara fernissa, för att dölja att de hela tiden eftersträvat ett samhälle fyllt av våld, anarki och perversioner. När våldet nu kommer att trappas upp, så jublar de.

   • Visst är det så.Hade en mycket obehaglig syn för några år sedan där bl a flera ministrar i Löfvens socialistjunta gjorde så som du skriver,de jublade,dansade och skrattade högt…

 4. Vad yrslar de om? Det finns redan en lag: Lag (2006:343) om Försvarsmaktens stöd till polisen vid terrorismbekämpning

 5. Ja eller hur! Jättebra idé. Man behöver inte ändra några lagar för det. De som hotar allmänheten med våld, brott och terror eller i övrigt hotar befolkningen, är förstås fientliga och skall elimineras av militär om det behövs. Det kan behövas ett antal färdiga specialförband som klarar hjälpa till i flera områden samtidigt i Sverige.

 6. NU börjar verkligheten att tränga in genom huden på etablissemanget. Vad har vi gjort är den svettiga fråga de ställer sig i ögonblick av sanning. Vad är det för trojansk häst vi i namn av godhet okontrollerat släppt in i landet?

 7. I mars månad talade Stefan L (S) om att ”knäcka” brottsligheten. Är det någon som sett på nyheterna massgripanden av kriminella nordafrikaner som är här illegalt? Är det någon som har läst att polisen planerar massgripanden av tungt kriminella för att reglera tidigare straffrabatt på fängelsedomar? Dessa frågor får samma svar i augusti 2018, frågan är om vi ser en ljusning i oktober 2018? Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk

 8. En bra början ,för sen är det bara att ändra lite på definitionen av vad som betraktas som terrordåd och jag har alltid tyckt att massivmordbrand allmänfarlig ödeläggelse skjutning med skarpa vapen och handgranater är att betrakta som terrordåd och Jag har sagt det förr att det enda som hjälper mot dessa destruktiva mörka krafter är en massiv militär insats
  och det nästan lika effektivt som att dra in bidragen för hela släkten till dom som håller på,men sedan för att backa upp mot våldsamma protester mot indragningen så kallar man in militären och burar in dom man får tag i väntan på deportering till sina ursprungsländer

 9. Det börjar låta som om regeringen vill ha ett terrordåd på Svenska mark, om inget annat än för att få tillhöra ”klubben för terrordåd i Europa”!!!

 10. Ygeman skall ”analysera” och ”tänka efter”…… -Men tänk snabbt då för tusingen, för efteråt är det nog försent.att agera!

  • Planer för olika scenarier ska man ha i förväg. För att kunna agera klokt när något händer. Uppenbarligen har vi en regering som inte är mogen sin uppgift då man alltid blir överraskad och måste tillsätta en utredning i efterhand.

 11. Märkligt att möjligheten ska gälla enbart större terrordåd. I våra grannländer kan polisen be om hjälp av militären i alla situationer där de anser sig vara i behov av det.

  T.ex. så kunde ett tiotal pansarfordon och 100 militärpoliser göra under vid ett genomsnittligt ghettoupplopp.

  • 100 ”militär”poliser räcker inte! Det behövs 100.000 välbeväpnade och motiverade reservister – gärna frivilliga – som gjort sin militära utbildning för att rensa upp nogozonerna. Därefter skall övriga punkter på Agendan – som jag inte tar upp här – verkställas.
   / Frivillig

  • Det är en kvarleva från Ådalen 1931 då Svensk militär sköt en demonstrant, då stiftade man lagen som förbjuder militären att ingripa mot sitt eget folk ,och den lagen kan man gått behålla för att babbar/negrer är inte det egna folket,det blir lite onyanserat när man skriver ,,det finns även svarta och araber japaner kineser mm mm,som jag betraktar som mitt eget folk det är inte pigmenteringen som gäller utan gärningen, och dom som begår illgärningar placeras i kategorin babbar/negren och dom skall ut utan pardon blixtsnabbt
   Jag har absolut ingenting emot invandrare,ba så så ni vet

 12. Har vi någon militär? Vi har en del militär personal
  stationerad i andra länder samtidigt som importerade
  ligister lägger område för område under sig, och polisen
  står maktlös och tittar på? Plocka för fan hem militären
  och använd den här hemma?
  Kan man inte hålla ordning i sitt eget land, så ska man
  inte leka hjälpreda i andra länder. Likadant med
  kustbevakningen stora sträckor av den Svenska kusten är
  obevakad, samtidigt är kustbevakningens båtar nere
  i Medelhavet för att se till så att inga flyktingar drunknar,
  om någon drunknar längs kusterna här har väl förmodligen
  mindre betydelse.

  Hur kan man rösta fram dessa dårar? Jag ger mig fan på
  att dom fullt medvetet vill slå sönder vårt land!
  Sen är det inte förbjudit för Svensken att tänka själv,
  bara för att man röstat på ett visst parti i fem generationer
  så är det ju inte säkert att politiken är densamma idag?

 13. Det är nog enda lösningen att ta in militären och ge dom fria händer med riktigt hårda tag. Så har det blivit i 7klöverns nya Sverige…………..

Kommentera