Stäng

Inte bara IS-krigare är beredda att dö!

27-åriga Kimmie Taylor från Storbritannien  befinner sig utanför Raqqa tillsammans med den Kurdiska kvinnostyrkan. Där strider de mot IS och hon säger att hon är beredd att dö för denna sak. Detta är äkta.  Bild och källa GP

kimmie

Kimmie är inte Kurd utan en vanlig Brittisk tjej som arbetade med att resa världen runt och skriva för vänsterwebbsidor och tidningar. När hon kom till Rijava i Syrien för att skriva om dessa stridande kvinnor hittade hon sitt kall. Efter 3 dagar tillsammans med dessa kvinnliga krigare bestämde sig Kimmie för att stanna.

Från början visste familjen inte att hon avsåg att åka till Raqqa-området men de tog det ganska bra när de fick veta.  Jag vet inte om jag hade tagit det bra om någon av mina döttrar hittat på  en liknande sak.

Vad får en 27-åring från Storbritannien att känna detta kall?  Inget som jag kan svara på men tankarna om att vara extrem vänster och sökande kanske, kanske……men nej.

Dessa kvinnor har inte enbart stridande på sitt ”schema”. De informerar och utbildar kvinnor om jämställdhet

Carl Drott,doktorand vid Oxford Universitetet med stor insyn i de Kurdiska motståndsrörelserna  har varit i Norra Syrien där kvinnorna befinner sig. Han beskriver de kvinnliga brigaderna YPJ och YPG som är modersorganisationen som mycket starka och ideoligiska. Han säger citat;

– Kvinnor är inte dekoration utan en viktig del i kampen mot IS. De är dödsseriösa med jämställdhet. Det handlar absolut inte om att appellera till västerländsk publik. Det är en viktig del av deras ideologi att lyfta fram kvinnor på alla nivåer, organisatoriskt och kulturellt. Det tror jag kommer ha en stor effekt på nästa generation som växer upp och har sett kvinnor försvara territoriet mot IS.     slut citat.

Oavsett vad som driver Kimmie så har hon hittat vad hon söker och säger  – Vi har massor av jobb framför oss. Det är en tung börda men den känns lättare när man gör det hand i hand med världens mäktigaste kvinnor.

Tur att man inte har den läggningen att man vill strida för andra. Jag väljer att strida för mitt land så gott jag kan och just nu är det med penna eller tangentbord.

 

4 reaktioner på “Inte bara IS-krigare är beredda att dö!

  1. Det finns en tendens att se med blida ögon på kurderna eftersom de strider mot islamiska staten och därmed är vår fiendes fiende.
    STORT misstag, Kurderna är till det stora flertalet sunnimuslimer och lika odemokratiska som alla andra muslimer.

  2. Alla dessa livsformer från mellan östern är så kåt på att dö för det ena eller andra.. Låt oss hjälpa dem, i flera länder är det laglig med dödshjälp. Vi ha ju erfarenhet hur man gör.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: