Hoppas Expressen har fog för sitt ”avslöjande”


Jonas Sjöstedt, V, tog upp den privata gynkliniken  Ultragyn  i riksdagen idag och om att de opererat kvinnor i onödan.  Detta visade sig komma från Expressen som fått ett tips som löd – Ultragyn vid Sophiahemmet i Stockholm utsätter systematiskt kvinnor för omotiverade kirurgiska ingrepp.  Ett påstående som man måste ha bevis för innan man sätter på pränt. Lite tvetydigt hoppas jag att de har bevis men innerst inne hoppas jag att de har fel. Har de fel så åsamkar allt detta stor skada för Ultragyn.

Kan det vara så att de är skickligare än många andra kliniker? Det finns ortopedkliniker som gör många fler operationer än andra just på grund av deras skicklighet. Många frågetecken dyker upp. Varför är det all som oftast privata kliniker som får skit? De som gör ett mycket bättre jobb än många andra.  Privata skolor är det samma visa med.  Där har alla barn samma skolpeng men ändå……

Nu säger inte jag att Ultragyn är oskyldiga för det vet jag inget om, man bara undrar om detta verkligen kan stämma.  Expressen har fått fram vad de kallar uppseendeväckande siffror i statistiken över ingrepp. De säger också att läkarna har ett bonussystem för utförda operationer på mellan 21 och 27,5 %. Detta säger Vd och delägare Sophia Ehrström är lön och de diskuteras inte som bonus i sammanhanget, det är lön.

Det vore olyckligt om Expressens ”avslöjande” stämmer.  Olyckligt för alla privata vårdinrättningar som gör ett fantastiskt jobb om man jämför med de kommunala jag kommit i kontakt med. Vi får avvakta och se men jag sätter en peng på att det är en missnöjd anställd eller patient som vill hämnas. Jag hoppas verkligen det är så,  för allas skull!!!


9 responses to “Hoppas Expressen har fog för sitt ”avslöjande”

 • Fredde

  På tal om Expressen så ser jag att de idag skriver om ”extremvädret”.

  På vilket sätt är vädret extremt just nu? Några plusgrader och mulet är inte extremt.

  Hade det varit plus 25 i Kiruna – då kanske det kan anses extremt.

  Men, som de själva säger: alternativ media sprider Fake news, traditionell media kan man lita på.

  Inte undra på att gammelmedia tappar läsare.

  Gilla

  • Billy Boy

   Ynkligt av Expressen att skriva om ”extremväder” i Sverige när andra länder i tropikerna drabbas tusenfalt värre … t ex Filippinerna i Asien i november 2013 . Videon nedan visar de fruktansvärda effekterna människorna fick uthärda när det dödsbringande extremvädret i form av orkanen ”Yolanda” drabbade dem.

   Gilla

 • Kapten Bölja

  Som vanligt så vet man inte om det är Fake-News det som
  står i kvällstidningarna.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Fatimahemmet på SöderSJUKHUSET, hijabers vallfärdsort, du pröjsar:
  http://www.sodersjukhuset.se/Avdelningar–mottagningar/Mottagningar/Mottagning-for-konsstymade/

  du betalar:
  UR Skola- Kvinnlig könsstympning – UR Skola
  https://urskola.se/Produkter/188543-UR-Samtiden-Kvinnlig-konsstympning-AMEL-hjalper-konsstympade

  Gilla

 • Asa

  Sophiahemmet i Sthlm är mycket välskött och väl organiserat. Hade förmånen att få opereras där, ibland har man tur. Förstår inte varför Expressen skulle vilja granska Sophiahemmet när de blundar för allt annat som pågår i vårt samhälle.
  Jonas Sjöstedt Vänsterpartiet Kommunisterna ännu en politiker som vi aldrig kommer att bli av med. Nej Jonas kommer vi att få försörja i evighet. Såg att Göran Persson Socialdemokrat en sk Sosse nu får ännu ett attraktivt jobb med mycket höööög lön. Inte Systembolaget för familjen denna gång utan mer macho gruvan. I gruvan gräver man gropar.
  Snart får vi säkert höra vad Mona Sahlin kommer att få göra. Vad det blir spelar ingen roll men en rejäl lön till Sosse Mona minst 100 000 i mån för att göra ingenting.
  Mer pengar från det arbetande folket åt våra politiker nuvarande eller fd politiker.
  Drönare efter drönare och ännu fler parasiter, de växer snabbt och förökar sig genom celldelning. Bli politiker i lagom landet Sverige och miljonerna kommer att regna över dig och din familj och alla dina vänner som manna från himlen, i evighet, amen.

  Gilla

 • kbrel

  EXPO-expessen ja ja denna skitblaska är kommunistisk så det passar Sjökisten :p

  Gilla

 • JEX

  Kan vara kvinnor som behöver opereras pgv förlossningsskador i underlivet .Detta görs gärna inte på vanliga landstings sjukhus för att det klassas som skönhets opererationer.

  Gilla

 • dave

  Låter litet könsstympning över det hela.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: