Media och verkligheten

”Ja, jag är 22… fast i Sverige är jag 17 år. Sjutton och lite till, säger Zia, rycker lite på axlarna och ler ursäktande”

Meningen är hämtad från Expressens artikelserie om ensamkommande afghaner som utvisats för att de inte har asylskäl.

Bilden hämtad från Expressens artikelserie

Zia på bilden ovan fick 30 000 kronor när han återvände, trots att han återvände frivilligt. Känns det som avskräckande för afghaner när de väljer land?

Helt klart är att Zia ljög om sin ålder för att få uppehållstillstånd i Sverige. Därmed lyckades han lura till sig alla de förmåner de ”barn” som väljer vårt land överöses med. I 16 månader befann sig Zia i Sverige och under de 16 månaderna betalade Migrationsverket ut drygt 900 000 i direkta kostnader. Indirekta är som bekant högre än så. Hade Zia nu valt/fått stanna hade han med hjälp av lögnen kunnat ta hit sin familj från Afghanistan, eller om FI får som de vill, välja ut vilka som ska ingå i ”familjen”.

Under kaosåret 2015 publicerade samma tidning en artikel där dessa rader kunde läsas.

Patrik, många ser inte bara äldre ut. De ÄR äldre och erkänner det själva när allt inte gått som de vill. Frågan är hur många av dessa ensamkommande som ljugit och fortfarande ljuger om sin identitet?

Om media förvränger verkligheten eller blundar för den, vet de bara själva och det är därför ingen mening att spekulera.

Kaosåret 2015 publicerade DN en artikel med denna rubrik.

Detta trots att såväl Säpo, utländska säkerhetstjänster, utländsk media och flyktingar själva vittnade om att just jihadister och terrorister gömmer sig i flyktingbåtarna. Idag vet alla bättre och även på DN fanns det olika syn på detta. Tidigare under kaosåret 2015 kunde man i DN läsa en artikel med denna rubrik.

Om de stora medierna själva har svårt att avgöra vad som är rätt och vad som är fel, hur ska deras kunder (läsarna) då kunna avgöra vad som är sant och vad som är ”fake news”?

15 thoughts on “Media och verkligheten

 1. Anledningen till att världens största och kostsammaste asylbedrägeri ,ensamkommandebluffen kan pågå år ut och år in och tom eskalera i antalet beviljade uppehållstillstånd för de ljugande männen som låtsas var barn och endast i Sverige blir tagna som barn bar för att de säger så även om de ser ut som 40-45 år är för att politikerhelvetet som består av de grovt kriminella socialistjuntan sjukklövern och deras medlöpare systemmedia ständigt agerar och propagerar som de massinvandringsaktivister de är för den totalitära politiska sekten massinvandringsideologin som av regimen satts högt ovanför Svea rikes alla lagar,internationella avtal mm.Om regimen i Sverige hade velat ha ordning och reda,lagar skall följas och gälla lika för alla,brytt sig det minsta om svenska folkets och rikets säkerhet och välfärden hade de aldrig i decennier tillåtit en totalt ansvarslös bidragsinvandring av människor som inte har asylskäl/skyddsbehov,inte tillåtit grova brottslingar få skydd i Sverige och få allt gratis på svenska folkets bekostnad.Svenska folket måste nu vakna upp och inse att de grovt kriminella sjuklöverjuntan vill enbart sitt eget folk illa och störta vårt land ner i avgrunden,allt tyder och visar på detta,de skapar total segregation,total kaos,bryter emot alla lagar för att släppa in miljontals människor/män från tredje världen utan minsta krav på äkta id handlingar, asylsökandes fingeravtryck körs inte mot eurodacs register varför? anhöriginvandrare behöver inte ens fingerprintas,de kan söka asyl i flera falska identiteter år ut och år in och få all in clusive,men en svensk medborgare kan inte hämta ut paket på postutlämningsställe utan id kort,invasionsaktivisterna sätter främlingar från tredje världen före svenska folket som tvingas stå tillbaka och inte få tillgång den välfärd de betalar för,bostäder skall gå till främlingarna trots att det råder en enorm bostadsbrist i stort sett hela landet.
  Läs merit Wagers text idag och läs vad hon och miggorna larmat om i minst 10 års tid när det gäller asylbedrägeriet,lagbrott,miggorna måste vara anonyma när de berättar om allt orättfärdigt som pågår på migverket.Sverige är ett mycket sjukt land som styrs av galningar.

  http://meritwager.nu/allmant/en-migga-vips-sa-har-man-styrkt-sin-identitet-vips-sa-har-man-tva-identiteter/

 2. Vad är nästa drag mot Sverigevänliga partiet? Retoriken med rasism osv. kanske bara är en dimridå, det som gnager mest hos globalisterna kanske är viljan att träda ur EU. Vad är tanken med att bogsera båtar överfulla av afrikaner strax utanför Libyens kust ända till Italien? Varför bogseras inte båtarna tillbaka till Libyen släpp av afrikanerna och förstör båten. Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk

 3. Häromdagen stod jag i kö på ICA och framför mig stod en neger tillika bidragstagare som skulle handla cigaretter, enligt mig så kan han ha varit 13 till 14 år men inte äldre, jag skrattade inombords och tänkte glöm det dom säljer aldrig cigaretter till barn, märkligt nog lämnade han fram ett körkort och kassörskan gav han cigaretterna, där blev jag sjukt förvånad och när han gått frågade jag kassörskan hur detta var möjligt och hon sa då att han enligt körkortet från Migrationsverket var 25år …snacka om falska kort från Migrationsverket, det är ju sjukt som bara fan.

  • För något år sedan (i Kalmar?) var det en skara ”barn” från ett HVB-hem som inte kom in på en nattklubb p g a åldern.

   Så nu har M-verket börjat utdela flera id-kort med varierande ålder att använda vid behag….

 4. De ljuger i det mesta de säger. Han vill tillbaka hit där han hade allt, bostad, jobb (väktare), flickvän, bil, etc. Hur kunde han köra bil förresten som 17-åring?

 5. Många sjuka och skadade människor har stämplats som fuskare och tvingats att lajva friska. Man ville spara in ett par miljarder

  Samtidigt har myndigheter tolkat att vuxna män utan id-handlingar är barn. Man ville p endera ganska många miljarder.

  NARRATIVET är som ett sjäkvsprlande piano. De är fast i sitt eget nät av lögner. Vem? Alla som medverkat till att besluten fattats.

 6. Han skrev på ett papper där han lovade att aldrig mer komma tillbaka till Sverige. För det fick han 30 000 kronor.
  Innan dess skrev han under på att han var 17 år. För det fick han betalt uppehälle till en kostnad om 1.3 miljoner per år i Sverige. Men det fanns svenskar som inte tyckte om honom.
  Innan dess var han 22 år och jobbade som mekaniker. För det fick han så han klarade sig.

  BB i Sollefteå hade behövt 15 miljoner. Om vi skickat hem 10 st av dessa afghaner hade BB kunnat finnas kvar? Och vi hade kunnat hjälpa våra egna medborgare.

 7. Minst 90% är bedragare som han, och detta fick bara pågå under flera år utan att man gjorde ett skit för att sätta stopp för dessa bluffmakare.

Kommentera