Stäng

Sven-Ingvars sångare Sven-Erik Magnusson död

Sven-Ingvars sångare Sven-Erik Magnusson har dött, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen. Han blev 74 år. Magnusson blev värvad till Sven-Ingvars av trummisen Sven Svärd och gitarristen Ingvar Karlsson redan som 14-åring och firade 60 år som artist förra året med bandet Sven-Ingvars.

-Pettersson minns folk-rock på Cupol i Oxelösund på 1970-talet, 800 personer och publikrekord än idag…

Vi börjar med världens första rocklåt från 1948…

10 reaktioner på “Sven-Ingvars sångare Sven-Erik Magnusson död

 1. Är övertygad om att sveTsaren och feministiska ’hovet’ har inga sådana vackra minnen – och de kallar sig svenskar. De är lika svenskar som ”svenskarna”.

 2. Tänk så många fina trallvänliga, kärvänliga och oförglömliga låtar de har gjort tillsammans !!! Många med en komisk underton och samtidigt ej alls lika ”töntiga” som så många andra gruppers dansbandslåtar !!!! Honom minns vi resten av livet, jag ska också förmedla detta till mina barn !!!!!!

 3. Så trist Sven Ingvars är nog bland det bästa som detta land haft. Vill inte kalla dem dansband för dom hade en helt egen stil lång ifrån dansbandsmjäk typ Lasse Stefanz eller ThorLeifs, RIP Sven Erik M.

 4. Fruktansvärt sorgligt. Jag vet inte hur många gånger man buggat loss till sven-Ingvars sedan jag var 15 år. Vilka minnen!!! En riktig legend

  1. marie,
   detta gör att jag fäller tårar för vart man än var i Sverige under 80 och 90 talen (och även senare) så kunde man uppsöka något ”danspalats” där SVEN-INGVARS spelade ,,,,,,,
   Detta är och förblir en STOR DEL AV SVERIGES KULTUR ……

   En STOR FÖRLUST FÖR HELA LANDET´S musikälskare !!!!!!!

 5. I natt dog Sven-Ingvars.
  Varför jag skriver så är att även om dom andra fortsätter med en ny sångare så blir det ALDRIG som det varit utan Sven-Erik Magnusson.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: