Stäng

Bussar kan sluta stanna på utsatta hållplatser

INVANDRARBROTT. Efter den senaste tidens oroligheter på bussar i Borlänge varnar bussförarnas skyddsombud nu för att bussar kan sluta att stanna på vissa särskilt utsatta busshållplatser i västra Borlänge. Efter förra veckans angrepp och vandalisering på bussarna i Borlänge har Dalatrafik förstärkt bemanningen på och kring bussarna.

– Det innebär att vi har extra personal på bussarna eller servicefordon i området, som kan köra fram och hjälpa till vid behov, säger Bengt Benjaminsson, vice vd Dalatrafik.

Men trots förstärkningen har det varit incidenter under den gångna helgen. Bland annat så utsattes den extrainsatta personalen för hot.

Många av bussförarna mår nu så dåligt att de blivit sjukskrivna.

Ingen vill köra och det finns till och med de som är sjukskrivna på grund av psykisk ohälsa på grund av de här händelserna, säger Madeleine Wibecker.

Dalatrafik har suttit i samtal med Polisen, Borlänge kommun och Brottsförebyggande rådet för att få till en långsiktig lösning på problemen. Bland annat genom att jobba förebyggande i bostadsområden och i skolorna.

Läs mer på SVT…

-Pettersson tycker de som bråkar ska skickas hem till Mogadishu så får de åka buss där, det kallas signalpolitik och är effektivt och billigt…

26 reaktioner på “Bussar kan sluta stanna på utsatta hållplatser

 1. Glöm hjälp från överheten. Deras intresse för Sveriges ursprungliga folk innebär bara BESKATTNING. Vi är prisgivna.

 2. ”Sverige har aldrig varit tryggare” hälsar PK-maffian.

  Det måste naturligtvis vara svenska ungdomar som uppför sig illa, det har Sverige som en lång tradition.

  Berikarna är fridfulla och välutbildade och kommer att rädda vår pension.

 3. Stäng alla vägar till gettona, stäng också av el och vatten. Sätt militären att bevaka utsidan av området, kommer någon ut är den fredlös.

 4. Börjar bli vanligt med indragna busslinjer pga hot och våld runt om i Sverige. Förstår verkligen att bussförarna inte vågar köra vissa linjer och för kvinnliga förare måste det vara ännu värre. Finns det några svenska passagerare som vågar sig på att åka buss i dessa områden? Steg för steg förlorar vi allt sånt som vi har tagit för givet, allt ifrån att tryggt kunna åka kommunalt, gå till biblioteket och låna böcker, ta med barnen till badhuset osv. Småsaker kan tyckas men typiska exempel på hur invällarna tar över alla offentliga rum.

 5. Lite intressant tittade några minuter på detta och liknande klipp, finns inte ett modernt hus utan höga murar runtomkring och järnportar med toppiga spetsar.
  Tänk vilket eldorado Sverige är för vissa folk, allt ligger oskyddat bara att förse sig !

  1. Det är ju synd om SVENSKARNA.
   Men ser man krasst på det så verkar det ju vara så här SVENSKARNA vill ha det. 87%.

 6. När muslimerna tar över styret i Borlänge stannar bussarna endast på deras hållplatser, och då åker alla fritt.
  Minst 10% av allas inkomst går till den Islamska staten och 30 % till kommunfullmäktige som eventuellt fördelar till närmaste släkten.

 7. Jag undrar om det har stått om detta i DT eller dalademokraten. Borlänge är näst på tur att bli som Malmö. Svenskarna flyr från utsatta områden och man undrar om biljäveln är uppbränd när man ska till jobbet på morgonen. Det har gått fort här i Borlänge med förfallet. Ja de som har röstat för detta bor naturligtvis inte här i det härliga mångkulturella paradiset. Fan ta er som ställt till med allt skit.

  1. Södertälje är inte långt efter. Idet område som jag bor i finns det närmare 400 lägenheter och när jag flyttade in bodde här 4 utländska familjer och dom var Finska. I dag bor här kanske 20 Svenska familjer kvar resten tillhör invasionsstyrkorna.

 8. Ett tips:
  Sök på Owe Thörnkvist, Sverigebesöket!
  Jag lyssnar på den lite då och då. Det är fantastiskt att han beskrev situationen i Sverige i dag, redan för 35 år sedan.
  Förutseende kan man säga!
  T.o.m. frågorna i texten är relevanta i dag.

  1. Det var så redan då. De observanta visste.

   Dock är det värre nu. Den gode Owe är en av mina favoriter.

   Nu framlidne Östen med rösten var också en av mina favoriter. Han var också medveten. / T

 9. Dvärgen har kommit på att nu skall den grova brottsligheten stävjas.
  Han han skjuter till ytterligare flera hundra miljoner för samma verkningslösa daltande.

  1. Först ställer dom till ett helvete i Sverige och sedan tar dom våra pengar för att dom inbillar sig att dom skall användas till att få slut på detta helvete. Dom biter sig själva i svansen dessa apor.

 10. Det bästa vore att dra in hela linjen så får Negrerna lite motion genom att gå till jobbet på socialkontoret eller försäkringskassan

 11. 2Bland annat genom att jobba förebyggande i bostadsområden och i skolorna”. FÖREBYGGANDE…. inte ett ord om att straffa de skyldiga och kasta dem ut ur Sverige.

 12. Löven m fl fattar inte hur det är att vara beroende av en trygg kollektivtrafik, de åker ju gratis med Taxi och Flyg mm. Tänk er in i att vara åldring kanske har svårt att gå mm (färdtjänst är svårt att få och är inte tillräckligt bra) och så drar regimen (det är de som är ansvariga) indirekt in busstrafiken !!!! De saknar verklig Empati, det syns ju bl a på vanvården av en stor del av våra åldringar, som finns på hem !!!!!

  1. Men vad då?
   Svenska pensionärer, handikappade och mammor med barn, barnvagn och matkassar kan väl släpa sig genom snön.
   Något måste vi ju offra för att våra pensionsräddare inte ska känna sig kränkta.
   Dessutom är faktiskt många av pensionärerna och handikappade kvinnor. ;=> i muslimernas ögon är ju kvinnor inget värda (utom att de ska våldtas). Så kvinnorna ska väl inte åka buss.

   Som jag skrivit tidigare flera gånger: De ”ensamkommande” (muslimska) soldaterna är placerade, jämnt fördelat över hela vårt fosterland = en strategi!
   De har till uppgift att skrämma befolkningen, att skapa oreda och att skapa konflikter i befolkningen.
   De lyckas, och regeringen (den muslimska) hurrar.
   Sverige hinner nog bli helt muslimskt innan nästa val —
   och då blir det inget nästa val!
   Då inträder sharialagar och vi försvinner!

   Var finns SÄPO?
   Jag trodde att SÄPO var till för att skydda landet och svenska
   medborgare – men tydligen inte!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: