Stäng

Tre afghaner omkomna i trafikolycka utanför Lycksele

TRAFIKOLYCKA. Tre unga personer omkom i helgen i en allvarlig trafikolycka utanför Lycksele. Ytterligare sex personer har skadats, varav två barn. Den allvarliga trafikolyckan inträffade på E12 vid Betseledammen utanför Lycksele. Krocken skedde i en kurva på en 90-sträcka och involverade två bilar. Den ena bilen blev påkörd på långsidan och kraftigt intryckt. Vägen ska ha varit ”något isig”, uppger räddningstjänsten.

– Det var en mycket allvarlig olycka, och tillståndet är kritiskt för flera av dem. Minst två var små barn, som satt i barnstol, säger Ulf Axelsson, räddningschef i beredskap, till TT.

Totalt nio personer var inblandade i krocken. I samband med olyckan fördes flera av de inblandade till Lycksele lasarett och sjukhuset gick upp i katastrofläge. Där konstaterades att tre personer avlidit. Ett litet barn, som är allvarligt skadat, fördes vidare med ambulanshelikopter till Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

De omkomna är enligt sjuhuset alla födda på 90-talet och hemmahörande i Lycksele respektive Sorsele, uppger Västerbottens läns landsting.

Fem personer beskrivs som lindrigt skadade.

Folkbladet

-Pettersson ser att de medier som kallar sig trovärdiga påstår att de tre omkomna hör hemma i Lycksele och Sorsele. Det stämmer inte, de hörde hemma i Afghanistan. Två av de omkomna var bröder och familjen hade som genom ett under återförenats i Sorsele. I bilen med de omkomna satt ytterligare två personer.

12 reaktioner på “Tre afghaner omkomna i trafikolycka utanför Lycksele

 1. Man märker att det när man närmar sig Angered eller andra kultur berikade ställen att det händer farliga saker på vägen och att folk kör dåligt där och saknar ofta trafik-hyfs. Förr kunde man ringa polisen när man såg någon köra livsfarligt men idag så finns det oftast inga lediga polisbilar.

 2. Enligt rättspraxis förekommer att körkort är oviktigt, eftersom Polisen i Sverige (från Syrien) kan byta samlag mot att trafikbrott inte åtalas enligt Nyköping TR B2322-15 (obiter dicta, se foton m.m. FUP) citat:
  citat infotorg,eller dom:
  …Tingsrätten konstaterade att det av ett fotografi som polisen har hittat i polismannens mobiltelefon syns kvinnans körkort, ordningsbotsdokumentet och ett annat rapportdokument med namnunderskrifter och där alltsammans ligger på ett bord tillsammans med öppnade och oöppnade förpackningar av kondomer….
  citat åklagarens….
  …Gärning Polismannen Yalla Yalla har under tiden den 26 augusti 2015 till den 23 september 2015, dels i Nyköping och dels i Vallentuna undanröjt bevis om brott samt på annat liknande sätt motverkat att brott uppdagas eller beivras genom att tillgripa och förstöra dels en godkänd ordningsbot, dels ett beslut om omhändertagande av körkort avseende AnnaAnna samt dessutom dels tillgripit AA körkort och dels i ett platsprotokoll avseende hastighetsövervakning med lasermätare strukit över den mätning som noterats avseende AAhastighetsöverträdelse aktuell dag på ett sådant sätt att texten blivit oläsbar. Åtgärderna har inneburit fara i bevishänseende.
  Brottet är att bedöma som grovt då YYmissbrukat sin ställning som polis

  Förvånande vanligt att aliens kör utan körkort, även många vita, t.ex. efter att ha olovligt kört och stoppats 40 gånger får de någon månad på lyxanstalten Asptuna. Många aliens kör här med brukande av falska urkunder t.ex. betalar till Bulgarien eller köper nåt i England ,
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/samme-man-kan-ha-tagit-40-korkort/
  Citat DN:
  Upptäckten har föranlett undersökningar om mannens verkliga identitet. Det har visat sig att han är invandrad till Sverige två gånger och har då intygat för Migrationsverket att han är född 1987 respektive 1991, och han har tagit körkort för båda identiteterna.
  – Vi tittar på om vi eventuellt ska återkalla körkort om han nu fått ut det på falska grunder, säger Pierre Grönqvist, utredare hos Transportstyrelsen, till Dala-Demokraten…

  Uzbekiska medborgare får straffritt köra här med påhittade pajas körkort hemmautskrivna, enligt
  Luleå tingsrätts dom den 23 april 2014 i mål nr B 209-14, citat dom:
  I hovrätten har åklagaren åberopat ett utlåtande från Statens kriminaltekniska

  laboratorium (SKL) angående det uzbekiska körkort som tingsrätten har hållit syn på. I

  utlåtandet sägs bl.a. följande. Handlingen är i sin helhet framställd i skrivare/kopiator,

  inklusive formulärnummer och signatur. Andra uzbekiska körkort som SKL tidigare
  I hovrätten har åklagaren åberopat ett utlåtande från Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) angående det uzbekiska körkort som tingsrätten har hållit syn på. I utlåtandet sägs bl.a. följande. Handlingen är i sin helhet framställd i skrivare/kopiator, inklusive formulärnummer och signatur. Andra uzbekiska körkort som SKL tidigare har bedömt som äkta har däremot varit framställda i tryckpress och försedda med ett

 3. Enligt HovRättspraxis behöver sovjetmedborgare inte körkort när de kör här i Svedistan, det kan dock kosta 1500 kr i avgift:
  HOVRÄTTEN FÖR ÖVRE NORRLAND

  (Mål nr B 430-14
  08:00–16:00 E-post: hovratten.ovrenorrland@dom.se)

  Luleå tingsrätts dom den 23 april 2014 i mål nr B 209-14, se bilaga A

  PARTER (antal tilltalade 1)

  Klagande (Åklagare)

  Kammaråklagaren Ulla-Karin Lindström

  Åklagarkammaren i Luleå

  Motpart (Tilltalad)

  Tadjimurat Radjabbay Ysupov, 681079-2553

  Medborgare i Uzbekistan Potatisvägen 4 B Lgh 2:3

  961 48 Boden

  Offentlig försvarare: Advokaten Rune Bäcklund

  Box 87

  971 04 Luleå

  SAKEN

  Olovlig körning m.m.

  _____________________________

  HOVRÄTTENS DOMSLUT

  1. Hovrätten ändrar tingsrättens dom endast på så sätt att hovrätten

  a) frikänner Tadjimurat Radjabbay Ysupov från åtalet för olovlig körning, och

  b) bestämmer påföljden för brottet mot fordonsförordningen till penningböter 1 500 kr.

  2. Rune Bäcklund får ersättning av allmänna medel med 8 150 kr, varav 6 060 kr avser arbete, 460 kr utlägg och 1 630 kr mervärdesskatt. Denna kostnad ska staten svara för.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: