Fyra i irakisk familj häktade för misstänkt assistans”fusk” på minst tio miljoner

INVANDRARBROTT. Fyra personer häktades i fredags i en ny assistanshärvan i södra Stockholmsområdet. Samtidigt beslutade rätten att minst 10 miljoner kronor av de misstänktas tillgångar ska vara frysta under utredningen.

Utöver de fyra personer som häktades av Södertörns tingsrätt, misstänkta för grovt bedrägeri, är minst fyra personer till misstänkta. En av dem greps så sent som i morse.

Under förhandling gick Södertörns tingsrätt med på åklagarens begäran om kvarstad, att tio miljoner kronor av de nu häktades tillgångar ska frysas för att täcka eventuella skadestånd till Försäkringskassan om de skulle fällas för brott.

Åklagaren hävdar att Försäkringskassan under fyra års tid kan ha lurats på minst tio miljoner kronor. Men åklagaren vill inte kommentera hur mycket tillgångar som kunnat tas i beslag eller vidare detaljer om utredningen.

– Vi har inte hört alla som ska höras, det råder förundersökningssekretess och vi kan inte säga mer nu, säger kammaråklagare Susanne Öhbom.

Utredningen gäller misstankar om att personer fått betalt för att vårda en äldre svårt sjuk kvinna, utan att det mesta av assistansen utförts. Kvinnan har beviljats assistans drygt 30 timmar om dygnet, där sex av timmarna utgör så kallad dubbelassistans då det är två personer som arbetar samtidigt. Men enligt Försäkringskassans misstankar ska kvinnan bara ha fått cirka åtta timmars assistans om dagen.

Enligt Försäkringskassans utredning har flera av assistenterna inte ha befunnit sig på plats hos kvinnan enligt de tidrapporter som lämnats in. Detta ska bland annat ha gått att se genom kontroller mot assistenternas kontoutdrag.

-Pettersson är lite imponerad av SVT som kallar den grova brottsligheten med tio miljoner stulna skattekronor för ”fusk”.

Nåväl, SVT glömmer att nämna att det som vanligt är nybyggare som använder sina talanger till att stjäla av Sveriges skattebetalare.

De häktade är Salem Sehab, Avin Sehab, Leila Sehab och Tara Sehab, boende i Segeltorp men hemmahörande i Irak. 

Målnummer hos Södertörns TR är B 3485-17

Försäkringskassans krav på skadestånd om 10 miljoner kr har säkras genom kvarstad. Alltså familjen hade tillgångar på minst tio miljoner. 

 

37 thoughts on “Fyra i irakisk familj häktade för misstänkt assistans”fusk” på minst tio miljoner

 1. 113 SVT Text Onsdag 29 mar 2017
  INRIKES PUBLICERAD 29 MARS

  Assistanspeng gick till egen butik

  En kvinna som fått runt 16 miljoner
  kronor till assistansverksamhet har
  finansierat en egen butik med
  healingverksamhet för pengarna.

  Bidraget från Försäkringskassan
  skulle egentligen gå till stöd till
  en svårt funktionshindrad person,
  skriver Svenska Dagbladet.

  Det positiva resultatet för healing-
  butiken beror på intäkterna från
  assistansersättningen, enligt Inspek-
  tionen för vård och omsorg. Kvinnans
  tillstånd för assistansverksamhet har
  dragits in, och avslöjandet är bara
  ett av flera med assistansersättning.
  Inrikes 101 Utrikes 104 Innehåll 700

  Bilder och videoklipp på svt.se/nyheter.

  • Ni jagar människor fördömer dem och spottar på dem utifrån hörsägen,rykten och pöbel mentalitet. Ska ni ha folkdomstolar, ska poliser och jurister döma folk utifrån rykten på media.Jag har också hört många poliser, jurister och människor som anser sig ha gått över gränsen. Sprid ett rykte och krossa en människa !
   Vad vet ni om den här familjen ! Vet ni vad hände med kvinnan?
   Ni snackar om 10 miljoner, har dem haft eget företag? nej, dem har fått bara löner för det dem har utfört och det är 8 personer som har fått lön under 4 år, det uppnår knappt 3000,000, resten har gått till företaget som har sköt assistansersättningen som kvinnan var berättigade till. 4 andra assistenter alltså utomstående assistenter som fick också lön. Varför skyller ni bara på familjen utan veteskap om sanningen.Sedan så det visade sig att kvinnan behövde fler timmar än 30 /dygn,kvinnan togs hand om av polisen som placerade henne på ett sjukhem och vårdades av okunniga personal och avled efter en vecka vistelse på sjukhem. Hur fan kallar ni det här för assistans bedrägeri när kvinnan låg i livets slutskede och istället för att erbjuda kvinnan i det här fallet patienten, palliativa vård och lindrande behandling i livets slutskede låta patienten dö ensam utan att vara med sina anhöriga. En hel del samvetslösa som avgör hur man ska behandlas i denna värd. Var tog etiska principer vägen i det här fallet? kvinnan kunde inte tala för sig och för sina rättigheter och kostnadseffektivitetsprincipen har prioriterats här i stället för människovärdesprincipen, alltså det kostade mindre för samhälle och avliva kvinnan på ett sjukhem än att låta kvinnan dö hos sina anhöriga.

   • Åtta personer under fyra år är 32 årslöner vilket skulle kostat 3 miljoner blir i snitt 7812,50 per månad. Detta innebär att många frågetecken måste rätas ut.

 2. Om jag inte minns fel, kunde man för något eller några år sedan läsa om en familj bestående av pensionräddare från Södertälje. De hade lurat försäkringskassan på runt sex miljoner kronor. Advokatkostnader vid följande rättegång kostade oss skattebetalare åttio (80) miljoner!!
  Jag förstår att Anna Ramberg propagerar för import av ännu fler ”entreprenörer”, de ”försörjer” ju snart hela advokatkåren. Men man kan ifrågasätte vem som är värst, dessa bovar eller advokaterna.

 3. Lägger en stat 1000 tals miljarder dollar på import av SKIT så kommer mer SKIT….!
  87:an röstar, 7klövern verkställer att ”Integrationsverket” har OBEGRÄNSADE tillgång till svenska statens kassakista! NU vill Stefan Löven konfiskera AP fonderna och satsa i detta ”lönsamma” projekt då han ser dessa som ”pensions-räddare”!!
  Tror vi på Lövens pensions-räddare??

  • Den ansvarslösa massinvandringen av främst muslimska rötägg från lågkulturer är ett MEDVETET SABOTAGE FRÅN SOCIALDEMOKRATERNA ATT SABBOTERA VÅRT SAMHÄLLE!!
   Stefan Löven är den sämsta sopa som varit statsminister i Sverige men Fredrik Reinfeldt lade grunden till massinvandringen genom invasionsöverenskommelsen med mottot ”NO BORDER!” som gjordes upp med det kriminella muslimska MILJÖPARTIET!!!
   Ni vet vad jag tycker att ni ska ruttna någonstans….

 4. Och för allt fusk som importen åstadkommer, får vi svenskar sota för, genom att myndigheterna jäklas med oss, dvs myndigheterna drar alla över en kam även hederliga svenskar. Därmed inte sagt att det finns ohederliga svenskar också.

 5. Jag begriper inte det här. Varför kan man under fyra år betala ut minst tio miljoner kronor för att hjälpa en sjuk kvinna med 30 timmars hjälp varje 24-timmars dygn. På något sätt kan detta inte vara vettigt. Ingen reagerar hos ansvarig myndighet. Larmklockor borde ringa om prisnivå och timmar. Men man bara betalar utan att fundera över vems pengar det är som man pytsar ut.

  • dubbelassistans dvs. 2 personer á 15 tim/dygn = 30 tim varav man tydligen bara gjort 2 x 4 tim, (om ens det…)

   • Dubbelassistans, det visade sig att kvinnan behövde fler timmar än 30 /dygn,kvinnan togs hand om av polisen som placerade henne på ett sjukhem och vårdades av okunniga personal och avled efter en vecka vistelse på sjukhem. Hur fan kallar ni det här för assistans bedrägeri när kvinnan låg i livets slutskede och istället för att erbjuda kvinnan i det här fallet patienten, palliativa vård och lindrande behandling i livets slutskede låta patienten dö ensam utan att vara med sina anhöriga. En hel del samvetslösa som avgör hur man ska behandlas i denna värd. Var tog etiska principer vägen i det här fallet? kvinnan kunde inte tala för sig och för sina rättigheter och kostnadseffektivitetsprincipen har prioriterats här i stället för människovärdesprincipen, alltså det kostade mindre för samhälle och avliva kvinnan på ett sjukhem än att låta kvinnan dö hos sina anhöriga.

   • Du Maria !
    Dubbelassistans, det visade sig att kvinnan behövde fler timmar än 30 /dygn,kvinnan togs hand om av polisen som placerade henne på ett sjukhem och vårdades av okunniga personal och avled efter en vecka vistelse på sjukhem. Hur fan kallar ni det här för assistans bedrägeri när kvinnan låg i livets slutskede och istället för att erbjuda kvinnan i det här fallet patienten, palliativa vård och lindrande behandling i livets slutskede låta patienten dö ensam utan att vara med sina anhöriga. En hel del samvetslösa som avgör hur man ska behandlas i denna värd. Var tog etiska principer vägen i det här fallet? kvinnan kunde inte tala för sig och för sina rättigheter och kostnadseffektivitetsprincipen har prioriterats här i stället för människovärdesprincipen, alltså det kostade mindre för samhälle och avliva kvinnan på ett sjukhem än att låta kvinnan dö hos sina anhöriga.

  • Ni jagar människor fördömer dem och spottar på dem utifrån hörsägen,rykten och pöbel mentalitet. Ska ni ha folkdomstolar, ska poliser och jurister döma folk utifrån rykten på media.Jag har också hört många poliser, jurister och människor som anser sig ha gått över gränsen. Sprid ett rykte och krossa en människa !
   Vad vet ni om den här familjen ! Vet ni vad hände med kvinnan?
   Ni snackar om 10 miljoner, har dem haft eget företag? nej, dem har fått bara löner för det dem har utfört och det är 8 personer som har fått lön under 4 år, det uppnår knappt 3000,000, resten har gått till företaget som har sköt assistansersättningen som kvinnan var berättigade till. 4 andra assistenter alltså utomstående assistenter som fick också lön. Varför skyller ni bara på familjen utan veteskap om sanningen.Sedan så det visade sig att kvinnan behövde fler timmar än 30 /dygn,kvinnan togs hand om av polisen som placerade henne på ett sjukhem och vårdades av okunniga personal och avled efter en vecka vistelse på sjukhem. Hur fan kallar ni det här för assistans bedrägeri när kvinnan låg i livets slutskede och istället för att erbjuda kvinnan i det här fallet patienten, palliativa vård och lindrande behandling i livets slutskede låta patienten dö ensam utan att vara med sina anhöriga. En hel del samvetslösa som avgör hur man ska behandlas i denna värd. Var tog etiska principer vägen i det här fallet? kvinnan kunde inte tala för sig och för sina rättigheter och kostnadseffektivitetsprincipen har prioriterats här i stället för människovärdesprincipen, alltså det kostade mindre för samhälle och avliva kvinnan på ett sjukhem än att låta kvinnan dö hos sina anhöriga.

 6. Polisen lägger ner utredningarna angående misstänkta bidragsbrott. 73 % utreds INTE. Ett skäl, brottet är preskriperat!

 7. Tio miljoner är knappast någonting av vad dom har fuskat sig till! Dom har ju säkerligen levt gott under tiden detta har pågått och har ändå tio miljoner kvar! Men i meslandet Sverige går väl Försäkringskassan inte längre tillbaka!

  • Du Lars !
   Dubbelassistans, det visade sig att kvinnan behövde fler timmar än 30 /dygn,kvinnan togs hand om av polisen som placerade henne på ett sjukhem och vårdades av okunniga personal och avled efter en vecka vistelse på sjukhem. Hur fan kallar ni det här för assistans bedrägeri när kvinnan låg i livets slutskede och istället för att erbjuda kvinnan i det här fallet patienten, palliativa vård och lindrande behandling i livets slutskede låta patienten dö ensam utan att vara med sina anhöriga. En hel del samvetslösa som avgör hur man ska behandlas i denna värd. Var tog etiska principer vägen i det här fallet? kvinnan kunde inte tala för sig och för sina rättigheter och kostnadseffektivitetsprincipen har prioriterats här i stället för människovärdesprincipen, alltså det kostade mindre för samhälle och avliva kvinnan på ett sjukhem än att låta kvinnan dö hos sina anhörig

  • 10 miljoner är små potatisar för familjen, de har sålt 5 lägenheter i Stockholms regionen under bara ett år,äger även flera villor sedan 1993, så pengarna kommer från fastighetsförsäljning och inte från assistans ersättning, ta reda på sanningen innan ni dömer folk era idioter.

 8. Hur många procent av alla i invasionstrupperna blir avslöjade?

  Ett tips: Gör en helgresa till Södertälje och åk runt i norra förorterna och studera alla småslott med lejon och murar runt – och svart BMW utanför.
  — Det är inte svenskar som bygger så! – Möjligen 2:a generationens
  ”nysvenskar”.

 9. Anade att det var utlänningar! Utlänningar är de likafullt även om de, som det brukar sägas ”är födda här”.

 10. Sossarnas importerade valboskap kan roffa åt sig hur mycket som helst, på vilket sätt som helst, medan myndigheterna tittar åt ett annat håll.
  Skandal att inga åtgärder vidtagits trots flera år av skurkaktigt beteende, som absolut inte kan ha passerat obemärkt.
  Kläm åt all inblandade tjänstemän och läkare så kanske trovärdigheten kan återupprättas.

 11. Hur jävla dum får man vara om det kostar 10 miljoner på 4 år att vårda någon allt tyder på att dom hafr en släkting på Försäkringskassan som hjälp till kolla konteringar och vedimeringar i journalliggaren. Sen skicka tillbaka dom där dom ifrån och skicka med Reinfeldt och Annie Lööv som assistenter under minst 5 år utan att kunna återvända ”allas lika värde” förfan!!!

  • Assistansersättning är otroligt dyrt och hade personen inte fuskat är tio miljoner för fyra år inget ovanligt! En anställd kan kosta uppemot 7- 800 tusen om året och med passning dygnet runt av kanske 5 personer som byter av varandra blir det snabbt pengar!

  • Ni jagar människor fördömer dem och spottar på dem utifrån hörsägen,rykten och pöbel mentalitet. Ska ni ha folkdomstolar, ska poliser och jurister döma folk utifrån rykten på media.Jag har också hört många poliser, jurister och människor som anser sig ha gått över gränsen. Sprid ett rykte och krossa en människa !
   Vad vet ni om den här familjen ! Vet ni vad hände med kvinnan?
   Ni snackar om 10 miljoner, har dem haft eget företag? nej, dem har fått bara löner för det dem har utfört och det är 8 personer som har fått lön under 4 år, det uppnår knappt 3000,000, resten har gått till företaget som har sköt assistansersättningen som kvinnan var berättigade till. 4 andra assistenter alltså utomstående assistenter som fick också lön. Varför skyller ni bara på familjen utan veteskap om sanningen.Sedan så det visade sig att kvinnan behövde fler timmar än 30 /dygn,kvinnan togs hand om av polisen som placerade henne på ett sjukhem och vårdades av okunniga personal och avled efter en vecka vistelse på sjukhem. Hur fan kallar ni det här för assistans bedrägeri när kvinnan låg i livets slutskede och istället för att erbjuda kvinnan i det här fallet patienten, palliativa vård och lindrande behandling i livets slutskede låta patienten dö ensam utan att vara med sina anhöriga. En hel del samvetslösa som avgör hur man ska behandlas i denna värd. Var tog etiska principer vägen i det här fallet? kvinnan kunde inte tala för sig och för sina rättigheter och kostnadseffektivitetsprincipen har prioriterats här i stället för människovärdesprincipen, alltså det kostade mindre för samhälle och avliva kvinnan på ett sjukhem än att låta kvinnan dö hos sina anhöriga.

   • Kanske är detta och liknande ”berikande företag” ,orsaker till att Anderssons ”lada är tom”..Väl att sossarna kan höja vår skatt,för jämna ut det hela.

 12. Det är inte toppen på ett isberg som visas, det är en mikrometer av toppen vi får läsa om i tidningarna.

  Hur många av dessa hundratusentals bidragsparasiter har över huvud taget vistats i Sverige efter de fått uppehållstillstånd och blivit uppkopplade på den svenska välfärdsfontänen? Samhället är ju byggt på kristen ärlighet och utgår från att alla lever efter lagom-principen.

 13. Pensionsräddarna, räddar våra pensioner från oss. När skattkistan öppnas av oss på ålderns höst kommer den att vara tom.

  • Den där nollan till finansminister vi har just nu har inte fattat det ännu. Hon tror ju t.o.m. att vi har massor med pengar i ladorna.
   Ta ifrån henne både lön och pension så blir hon likvärdig med våra pensionärer.

 14. ”Feministregeringen” , FI, AFA, EXPO o kommunisterna kommer demonstrera för muslimernas rätt till alla bidrag, som inte våra egna nära o kära får och mot SD, grattis PK!

Kommentera