Stäng

Etanol från kol i Kina

Kina har skapat världens första produktionslinje för att förvandla kol till etanol, dvs drick alkohol.

Skapad av ”Institute of Chemical Physics i Liaoning-provinsen”, togs en  produktionslinje i drift i januari och den har kapacitet att göra mer än 100.000 ton ren ethanol per år, enligt Liu Zhongmin, institutets vice direktör.

År 2020 kommer Kina att bygga en fabrik som kan producere en miljon ton etanol varje år med hjälp av samma teknik.

Landet producerar för närvarande 7 miljoner ton etanol varje år med hjälp av andra metoder, men man ”knappt tillfredsställa” sin industriella och energibehov.

”De flesta länder producera etanol med hjälp av livsmedel, såsom majs eller sockerrör, men detta är inte ett hållbart alternativ för Kina med tanke på dess enormt stora befolkning”.

”Genom att använda Kinas resurser av rikliga kol för att framställa etanol, kommer tekniken att hjälpa skydda vår energi och livsmedelsförsörjning”

Förutom alkoholhaltiga drycker, kan etanol användas för att producera tusentals vardagliga produkter från plast till tvättmedel. Det kan också ersätta mer giftiga ingredienser, såsom metanol, i industriell produktion.

ChinaDaily

FjärranÖsternRedaktören som bott i Kina ca. 1,5 år säger: Sämre än den inhemska sprit de producerar nu kan det knappast bli!

7 reaktioner på “Etanol från kol i Kina

 1. Apropå ny teknik……………..

  Elbilsbolaget Uniti etablerar en bilfabrik i Skåne.

  Tillsammans med Siemens bygger man en fullt automatiserad fabrik som ska leverera de första fordonen under 2019.

  Bortsett från lyxbilstillverkaren Koenigsegg i Ängelholm har det inte tillverkats bilar i Skåne sedan Saab lade ner sin bilfabrik i Malmö 1991.

  Men nu kan Di Digital avslöja att en ny och modern bilfabrik etableras i antingen Malmö eller Landskrona, när elbilsbolaget Uniti tillsammans med Siemens bygger en fullt automatiserad produktionslinje som ska klara av att tillverka 50 000 elfordon under det första året. 

  http://digital.di.se/artikel/elbilsfabrik-etableras-i-skane-vill-ta-in-en-halv-miljard

  1. Vad säger tuppen Hahahohaaaaaahoha är det verkligen fullvuxna människor vid sina sinnens fullabruk i kommunalarbetarförbundets styrelse? Kommunalarbetarförbundets styrelse måste på något sätt inbilla sig att de ska tillvarata intressen för en grupp mindrevetande arbetstagare! När det i självaverket är kommunalarbetarförbundets styrelse som tillhör gruppen mindrevetande arbetstagare!

   Jo så går det när de som ska tillvarata arbetarklassens intressen inte har någon som helst verklighetsförankring i den verklighet som kommunalarbetar förbundets medlemmar lever och verkar i, dagligen och stundligen!

   Stackars hårt arbetande arbetstagare som har ett förbund där styrelse och ordföranden inbillar sig att det är någon form av lekstuga för sinnessvaga de bedriver!

   Dårarna i kommunalarbetar förbundets ledning får mig att associera till Magnus och Brasses lågflygning över domkyrkan i Uppsala där Magnus säger ”tuppen hälsar”! Fast det är ju klart en annan tupp var ju tidsstudiemannen i filmen ”tuppen” med Magnus Härenstam i huvudrollen! Jo så har vi ju tuppen i pajasregeringen Stefan Löfven! Hela skiten är ju ett enda stort djävla skämt!

   Stefan Löfven respektera svenska folkets vilja avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: