Kina bygger 136 nya flygplatser till 2025

Kina planerar att bygga 136 nya flygplatser till 2025. Anläggningarna skall bli ett världsledande flygplats komplex, ett internationella och regionala transportnav, enligt en plan från Luftfartsverket i Kina.

Kina började en stor utbyggnad av flygplatser under 2008 när regeringen började sattsa på infrastruktur för att kompensera för den globala finanskrisen. Men nuvarande flygplatserna är långt ifrån tillräckliga och ojämnt spridda över hela landet.

I slutet av 2015, hade Kina 207 civila flygplatser och beräknas ha runt 260 till 2020.

2015, hanterade Kinas flygplatser 910 miljoner passagerare och förväntas ta itu med 1,5 miljarder passagerare 2020 och 2,2 miljarder 2025.

ChinaDaily

6 thoughts on “Kina bygger 136 nya flygplatser till 2025

 1. Skillnaden mellan kineserna och svenskingarna: Är att, kineserna är intelligenta och smarta medan svenskingarna är dumma och lättlurade.
  Därför har Kina en framtid in futuro till skillnad mot Svenstia vars ”framtid” går baklänges till medeltiden. Allt medan 87 utbrister i högljudda ovationer
  ( gapar och skriker) i ren glädje över förväntade skattehöjningar. Denna galenskap liksom det mesta vad dumsvensken företar sig kommer att, vara kontraproduktiv. Några expl. Kastrup är redan idag största flygplatsen i Norden och totalt överlägsen inom det mesta vad man kan förvänta sig av en flygplats. De har redan insett vad, som väntar när dumsvenskarna med sitt storhetsvansinne sagt sitt. Därför genomför de en stor utbyggnad av Kastrup för att, kunna ta emot alla dessa miljoner nya resenärer från Svenstian. Om en resa till expl USA och övriga långlinjer blir ca.500:- kr dyrare per resa retur 1000:- kr. + moms för ett par 2500:- kr. dyrare från Arlanda än från Kastrup. Det märks att, den svinska skolan inte fungerar nämnvärt tillfredsställande. Ett aber för turistnäring, företagande, resande etc. Det är rent av lustigt att, se de lär sig aldrig någonting av tidigare misstag. Enligt Einsteins teori är de idioter.

 2. Kina ska alltså mer än fördubbla passagerartrafiken på 10 år.

  Detta medan MP vill höja flygskatten i Sverige och dessutom lägga 250 Miljarder på höghastighetståg (som vi inte behöver, lägg pengar på att förbättra normal tågtrafik)

  Sverige hade 2015 23 miljoner passagerare, Kina 40 ggr så många…

  MP’s dumhet känner inga gränser och var är logiken??

 3. Här vill regeringen införa flygskatt p.g.a. utsläppen. Det finns lika många licensierade pingispelare i Kina som det finns invånare i Sverige. Löfven och anhang forsätter ljugandet för att betala för folkutbytet.

Kommentera