Geert Wilders blev inte störst i valet, tyvärr.


I valet i Nederländerna gick Wilders Frihetsparti framåt men inte så mycket som opinionsmätningarna förutspådde. Det blev det sittande Mark Rutte som verkar bli valets vinnare. Detta resultat får  Rolf Fredriksson på SVT att spekulera i om den populistiska vågen är slut i Europa?? Den har bara börjat………..

geert

Det är inte så att Fredriksson säger att populistvågen är slut men antydningar att den är på väg tillbaka är bara nys. Att Brexit skulle få folk att bli avskräckta är spekulationer som det kan ligga en del i. Det kan också vara så att  Wilders gått lite för långt i sin plan på att förbjuda koranen och alla moskeer mm  så att många valde att rösta på Rutte som har stramat upp invandringspolitiken en hel del men inte lika aggressivt som Wilders.

Vad gäller Marine Le Pen och hennes Front National så rider de just nu på en framgångsvåg. Inte säkert att hon vinner valet till våren men en stor framgång är att vänta. Vi får väl se hur stor skada Fillon har tagit av sina ”löneaffärer”. Fillon har ju också en relativt tuff invandringspolitik men Le Pen är lite mer aggressiv men inte lika mycket som Wilders.

Populistvågen gror i våra stugor och kommer inte att avta. Man märker när man pratar med andra människor vilket parti de sympatiserar med men folk är fortfarande rädda för att rösta på SD. Nu är SD inte på långa vägar lika aggressiva som Le Pen och Wilders men det är de övriga partiernas och massmedias skrämsel propaganda som får en del att tveka.

Trump kommer, när han blir lämnad ifred av media och ”mobbare”, att bana en bredare väg för de patriotiska partierna.  Är det någon som orkar stå emot ”stormen” så är det Trump. Vi får hålla tummarna.

Valet i Sverige 2018, det är bara 18 månader kvar, kommer att bli ett ödesval för Sverige och vilken riktning vi kommer att gå. Inte många tror att SD kommer att bli ett mindre parti än 2014. Tvärtom, de flesta undersökningar visar på största eller näst störta parti i Sverige och det visar inte på något sätt att den populistiska vågen är slut eller börjar avta. Tyvärr Rolf Fredriksson så kommer ni i media att få acceptera att vågen kommer att växa mer och mer.


31 responses to “Geert Wilders blev inte störst i valet, tyvärr.

 • br

  Ta av dig skygglapparna ida! Det är inte synd om dig.det är synd om alla unga svenska tjejer som blir våldtagna av araber och afrikaner.ibland filmar de och lägger ut på Facebook.du tittar väl då ida!? Och känner hur bra du mår av detta.nästa gång kanske det blir du ida? Då ska vi titta alla här på petersson och tänka att oj vad det är synd om oss som tittar.
  Ida!! Grow up or fuck off!!

  Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Märkligt att kalla ett val en förlust om man ökar sina mandat? Men då blir det väl en supervinst när miljöpartiet de gröna åker ut 2018? (hoppas jag) Det kanske är nyspråket som är i gång igen.

  Gilla

 • Ida

  Är folk här så dumma att de tror att alla tänker som Petterson?
  Tack att folk gick man ur huse för att visa att alla inte tänker som Wilders! Det finns en större kraft i kärlek än hat. och framför allt, möjligheten att bli lycklig!

  Gilla

  • dave

   Kärlek och hat är samma sak, en känsla.

   Gilla

   • Ida

    Skillnaden är mest att man mår bra av kärlek och mår dåligt av hat! Men här verkar folk vilja att må dåligt, för det är faktiskt ett aktivt val även om de inte förstår det. Tycker synd om de flesta här faktiskt.

    Gilla

  • Nisse

   Ida, den politik som globalisterna driver kommer att få Europa att kollapsa. Den drivs av hat mot generationers slit för att bygga upp ett väl fungerande och humant samhälle. Men du och övriga globalister kommer inse det för sent. Och då kommer vi alla sitta fast i ett totalitärt diktatursamhälle med antisemitism och rasism.

   Gilla

  • Cinna

   Tillskriv inte alla här att de skulle hata, hat är något helt annat än att ha invändningar mot förd politik!

   Att ha invändningar mot förd politik gör en inte till ”hatare”. Folk kan också ha olika skäl till invändningarna.

   Att avfärda folk som har invändningar mot förd politik gör inte dig till ”god”. Möjligen ignorant, naiv och intolerant.

   Gilla

  • Svensk lösen

   Kvinnor med rösträtt i Sverige är en del av problemet. Fortsätt gärna att kommentera här så att fler får upp ögonen hur en del tänker, jag menat KÄNNER.

   Gilla

  • Skåningen

   Till Ida: Är det någon det är synd om, så är det dig. Tänk att vara så enfaldig som vad du verkar vara. Ta du upp ämnet kärlek med alla de unga flickor och vuxna som blivit antastade, misshandlade och våldtagna av de oskyldiga små muslimkräk som letat sig hit till bidragslandet nummer ett.

   Gilla

  • Peter Skoglund

   ”IDA”. Alla som kommenterar här, tänker inte som Pettersson.

   Det trodde jag du kunde räkna ut.

   Här tänker vi själva vad vi vill och utrycker det själva, utan att någon censurerar dig för det. Om du då håller dig till bloggens enkla regler.

   Hur gick det nu för de holländska socialdemokraterna?

   Tack Holland, för att ni gick man ur huse för att rösta ner dem.

   Gilla

  • Ingemar

   Ida !

   Visst är det viktigt att älska sina medmänniskor !!!! Om du tror att du ska bli älskad tillbaka av alla migranter så tror du fel !! Ni som gör det kan ju försörja alla också då, prova så får ni se hur det går, det är var och en fritt !!!!!!
   Ni kommer att bli ”uppätna”, förr eller senare !!!!

   Gilla

 • Kent

  Jag tror att GW inte gick fram så mycket som det spekulerats om av två skäl.
  Hans negativa inställning till EU skrämmer. Holland är ett öppet land och så även majoriteten av befolkningen. Men någon islam stat vill man inte ha.
  Rutten indikerade att han kan vara beredd att ta kampen mot islam i slutet av kampanjen.
  Sen tycker jag att mångkultur är fel när det gäller islam det är väl i högsta grad en monokultur.

  Gilla

 • Ingemar

  En tråkig nyhet, men de gick iaf Framåt !!!!

  Från det ena till det andra: 4 av 5 kommuner låser nu sina dörrar pga ”samhällsutvecklingen som inneburit hot om våld mot personalen”.
  ,
  Ingen vågar dock beröra orsaken, i censurradion !!!!

  Gilla

 • ossie

  En del av de andra största partierna har ju pressats att gå åt Wilders håll sen kanske att Wilders ibland är lita väl extrem.

  Gilla

 • mari

  Funderingar kring det ökade våldet. Inflyttade ligister.
  Media som dagligen serverar sin propaganda. Jag kan bara säja Tack, men Nej Tack, jag tänker hellre själv. Inget jävla inflyttat dravel via media. Nu läser vi ofta om hur synd det är om dessa föräldrar som oroar sej för (sina ligister) min notering.
  Tänk jag tror att dessa ”föräldrar” struntar i allt vad uppfostran heter. På bussen sitter två kvinnor i schal.ca 40år. Jag har säkert inte världens mest underdåniga blick men utmanar inte heller. Registrerar snabbt att jag av någon anledning stör dom. Hur jävla korkad är man när man tisslar o tasslar o sedan försöker i smyg titta tillbaks ”på hatobjektet” När jag stiger av stannar jag till framför dom o frågar ” vad tittar ni på”
  Dom har inte med sej i bagaget ”Social kompetens”
  Dom har inget vett o lära ut o säkert inget intresse av detta heller.
  Det är den egna klanen utöver det är människovärdet inte högt.
  Dessa ska in i landet i parti o minut. Smart????? Skulle inte tro de.

  Gilla

 • Cinna

  Nederländerna har fått ett ett parti, Denk, som vill upprätta ett ”rasist register” och förbjuda folk som ifrågasätter mångkultur att arbeta i offentlig sektor. Ett turkiskt parti, i Nederländerna. Alltså ett parti som företräder en annan folk grupps intressen ( källa Fria tider, idag).

  Om motsvarande sker i Sverige, vilka hamnar då i registret? Använder man Expos/researchgruppens register eller räcker det att ha ifrågasatt politik på nätet för att bli av med sitt arbete? Vänstern är nog positivt inställda till ett register av motståndare och gör de gemensam sak med andra som vill införa ”mångkultur” är detta inte ett omöjligt scenario i Sverige.

  Denk vill bl.a. att alla barn i skolan ska erbjudas att lära sig arabiska. Och därmed säkra jobb för arabiska lärare/sympatisörer. De vill registrera motståndare och ta ifrån dem deras arbete. Låt detta sjunka in ett ögonblick.

  Detta, mina vänner, är vad de rent ut säger: övertagande…

  Liked by 1 person

 • Tony

  I Holland har man sett vad extreminvandringen fört
  med sig ändå röstar man fram partier som är
  ansvariga för det, och jag är säker på att sju klövern
  här hemma som är grovt ansvariga för förfallet ändå
  kommer att med medias hjälp och Svenskens enorma
  Dumhet och blåögdhet kommer att se till så att dessa
  samhällsförstörare får för mycket makt, och Sverige
  fortsätter att rasa ut för.

  Liked by 1 person

 • Johan

  Kanske vill inte Europa räddas…

  Gilla

 • Suzie

  Destroying a society – ‘Media Rapes your mind’ – Yuri Bezmenov (former KGB agent) Föreläsningen är från mitten av 80 talet men minst lika aktuell idag om inte än mer.Yuri Besmenov vet sannerligen vad han talar om.Han försvann mystiskt i början på 90 talet,undras vad som hände honom/vart tog han vägen?

  The video also explains how Media can be used to brain-wash the masses! Saying they have tremendous power ! He has actaually quoted – ”The Media has tremendous power ,Who gave them this power ? They have the power to ‘Rape your mind’ and they do it !”

  Gilla

 • Svensk lösen

  Finns inen anledning hymla med att PVV:s resultat blev något av en besvikelse. Har valet föregåtts av en smutskastningskampanj liknande det som händer i Sverige före ett allmänt (dvs populistiskt) val?

  Gilla

 • RäddSomFan

  Ingenting spelar någon roll ändå eftersom det är försent att ändra riktning på detta sjunkande skepp, bättre fly och överleva och försöka starta om sitt liv i ett annat land med möjligheter och där man inte behöver vara livrädd för att gå och handla en mjölk och just nu ser Ungern otroligt lovande ut, med stenhårda lagar, taggtrådsbeklädda staket, murar och gott om jobb som bla gränsvakter, och inte minst så bjuder dom ju faktiskt in hederliga européer och att vi är välkomna att flytta dit, Sverige behöver inte oss hederliga arbetsamma utbildade svenskar längre, det är i alla fall den känslan och det jag hör från politikerna här i Sverige, och dom är absolut inte värda oss längre, dom har ju trots allt hittat ny ”arbetskraft” även om dessa är 100% kriminella.

  János Áder is my new president and my
  new Prime minister is Viktor Orbán.

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  ”Wilders förlorade valet men går fram med flera mandat”….. ??

  Hatmedia är duktiga på rubriklögner.

  Gilla

 • Lena

  Amsterdam kommer att styras av grön vänster, det är unga kvinnor som har röstat för den dårskapen, de saknar självbevarelsedrift.
  Ett muslimparti har också tagit sig in med tre platser, riktigt kusligt.
  http://nos.nl/artikel/2163332-tk17-bekijk-de-uitslagen-per-gemeente-en-vorm-je-eigen-coalitie.html
  Tydlig och intressant statistik !

  Gilla

 • Jhonsson

  Nej Rolf Fredriksson det är inte slutet. Det är inte ens början på slutet. Men det är kanske slutet på början!
  (Citat Churchill)

  Gilla

 • white lady

  Holländare är idioter. Har de glömt morden på Pim Forteuyn och Theo van Gogh? Massor av unga kvinnor röstade på Grön Vänster och dess ledare Klaver, som är halvmarockan. Han är ung och snygg och de tjejerna blir alldeles hysteriska när de tittar på honom, skriker och applåderar. Och Grön Vänster är för massinvandring. Nu är bara att vänta när Erdogan öpnnar slusserna och en gigantisk våg av araber ska skölja över Europa och Nedeländerna med.

  Gilla

 • Trodé

  Nederländarna får fortsätta gilla läget. Liksom i Sverige bor de flesta ännu på avstånd från invandrare och välja där för att rösta för lägre skatt eller större bidrag.

  Gilla

  • Skåningen

   Jag tror nog också att det är som du skriver, att de flesta svenska ute på mindre orter bryr sig nog mer om skatter, vård och skola, än om muslimer. Synd att Wilders floppade i valet. De låg kring årsskiftet på 20%, men fick bara 13%. Men sossarna fick ju tackolov enbart 6%. Alltid något kan man tycka.

   Gilla

 • BJ

  Om bara Le Pen undviker att flörta med Putin så kommer hon att vinna med en bra marginal. SD är redan nog det största partiet i Sverige. Man börjar vara ordentligt trött på svetsaren och hans regering till svammel.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: