100 utredningar om grova brott har lagts åt sidan av Stockholmspolisen


BROTTSLIGHET. Stockholmspolisen behöver fler utredare. I bara Stockholm Syd har 100 grova brottsutredningar behövt pausas eftersom polisen behöver minst 20 utredare till. I Stockholmspolisens område Syd finns idag 45 utredare, men enligt en poliskälla till P4 Stockholm så måste det anställas fler.

– Vi skulle behöva 25 utredare till, för just nu har vi 100 ärenden som ligger i balans, det här betyder ärenden som läggs åt sidan, där vi inte utreder aktivt för vi är så upptagna, säger en erfaren utredare.

Utredaren på Grova Brott Syd vill inte gå ut med sitt namn, och säger att det vore ”självmord” att diskutera frågan öppet. Därför har en reporter spelat in hans citat. Den här utredaren säger att Grova Brott Syd självfallet kommer utreda brotten så småningom, men att sinkade utredningar går ut över hur brottsoffer upplever polisens arbete.

I lokalpolisområdet Botkyrka behövs också fler utredare. Idag är man runt 30 stycken, och skulle behöva minst 10 till enligt Erik Åkerlund, som är lokalpolisområdeschef. Han menar att allt mer komplexa fall kräver mer resurser, och tar därför mer tid i anspråk.

-Pettersson undrar vem som ljuger? Polisen som säger att dom inte hinner med trots att de är fler än tidigare eller regeringen, Brå och Jerzy Sarnecki som påstår att brottsligheten minskar? Vad tror ni?

Ovanstående 100 vilande utredningar om grova brott gäller bara Stockholm, hur tror ni det är i resten av landet och hur går det med andra brott…

 


19 responses to “100 utredningar om grova brott har lagts åt sidan av Stockholmspolisen

 • Suzie

  ”Utredaren på Grova Brott Syd vill inte gå ut med sitt namn, och säger att det vore ”självmord” att diskutera frågan öppet.”

  Så om alla 45 utredarna av grova brott hos polisen i Stockholm skulle göra gemensam sak och gå ut öppet med sina namn och bild och informera svenska folket om hur illa ställt det är ,skulle då alla 45 bli falskeligen anklagade för att begå brott av sina högre chefer? skulle då deras högre polischefer släppa allt annat för att jaga dessa 45 utredare och anklaga dem för alla möjliga brott? och ge dem sparken?med tanke på vad som hänt Peter Springare där polisledningen gång på gång försökt sätta dit honom för olika påstådda lagbrott han bevisligen inte gjort bara för att han går ut med fakta och sanning så är det inte osannolikt.Man måste då dra slutsatsen att det viktigaste för polisen är således att upprätthålla ”värdegrundsdemokratin” och sekt floskeln ”alla(h)s (o)lika värde ,vilket i praktiken betyder att brottslingar är mer värda än skötsamma och laglydiga medborgare allt medan landet blir alltmer laglöst pga all massimport av världens grövsta brottslingar som vill bo i brottsparadiset Sverige.Det är således bättre att Stockholm står utan grova brottsutredare om de inte följer ”värdegrundsdemokratin” och alla(s) (o)lika värde bullshit flosklerna till punkt och pricka som av tidigare Ruinfeldt och nuvarande Löfvenjuntan håller högre än Svea rikes lagar.Förstår svenska folket vilket sinnessjukt dårhus Sverige har blivit? därmaktfullkomliga narcissistiska galningar styr ,där brottslingar åtnjuter skydd och förmåner som skötsamma laglydiga medborgare inte har.I Sverige lönar det sig att vara brottsling och straffar sig att vara laglydig och arbetsam.Ont har gjorts till gott och gott har gjorts till ont.Inga protester,inga demonstrationer, svenska folket är väl nöjda med det stora förfallet som pågår mitt framför deras ögon och öron,skådespel och bröd verkar de vara mest intresserade av.Inte underligt att ondskan får härja fritt i vårt land.Bara svenska folket själva kan ändra på allt ont som sker via socialistjuntan som liskom i det gamla sovjet kommunistdiktaturen tycker att brottslingar har mer värde än laglydiga och strävsamma medborgare.

  Gilla

 • Ingemar

  Enl PK så har ju brottsligheten gått ned !!!! Då är det ju mycket märkligt att både polis- och rättsväsendet inte hinner med !!!!!! detta trots att många brott inte ens beivras, och polisen ingriper inte ens !!!!! Slutsats : Den verkliga brottsligheten har troligtvis ÖKAT MÅNGDUBBELT !!!!!!
  långt utöver det som kommer fram !!!!

  Gilla

  • Billy Boy

   Inrikesminister Anders Ygeman (S) och rikspolischefen Dan Eliasson (S) är mycket bekymrade och sitter i djupa funderingar …

   …. hur dilemmat du pekar på skall kunna bemötas med en typiskt diffus och intetsägande politiker-undanflykt som i förlängningen befriar dom från att sätta in nödvändiga konkreta och verkningsfulla åtgärder.

   Gilla

 • Lena

  Det är för osäkert i de länder de har flyttat ifrån, alltså ingen utvisning.

  Då ställer jag mig frågan, är deras länder inte säkra mycket beroende på att folket där består av samma som de som har kommit hit ?
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4302128/Foreigners-not-deported-Sweden-rapes.html
  Problem löser man inte genom att sprida dem.

  Gilla

  • Lena

   Intressanta kommentarer efter artikeln, bland annat en från Florida…..”ingen rök utan eld”, kanske kan kallas självbevarelsedrift…..

   Gilla

 • Pekka

  Som vanlig skötsam Svensson är man rättslös, blir man utsatt för brott lägger polisen ned utredningen direkt.

  Det är ingen vits att kontakta polisen längre.

  Fy fan vad ruttet Sverige har blivit, det blir värre för var dag..

  Gilla

 • Lugn natt i Malmö, bara… | Petterssons gör skillnad!

  […] KNIVRÅN. Tidigt på söndagsmorgonen hotade två okända män hotade en kvinna med kniv och tilltvingade sig både kontanter och värdesaker. Rånet skedde på Kung Oscars väg i Malmö. Åtminstone den ena mannen var maskerad. Kvinnan är oskadd sånär som på en rispa på kinden, och behövde inte uppsöka sjukhuset. Rånarna kom över plånbok med en okänd summa pengar, en mobiltelefon och måltidskuponger. 2017-03-12 00:55, Rån, Malmö […]

  Gilla

 • Grune

  Sverige har aldrig varit tryggare och säkrare!!!!!!!!!!

  Gilla

 • Bror

  Alla måste inse att ”polisväsendet” knappast är till för oss vanliga människor längre. Så därför måste var och en sörja för sin egen och sin familjs säkerhet.

  Gilla

 • Håkan

  Det är väl bara att anställa de högutbildade flyktingarna som poliser!

  De kan alla möjliga lagar! T.ex Sharialagarna!

  Gilla

 • ossie

  Man måste ju hinna med alla bagatellbrott så då får man ju offra grova brott som ju är mycket svårare att utreda.

  Gilla

 • Jhonsson

  Ja, så var dom 100 brotten avklarade. Allt för,att förbättra statistiken.

  Gilla

 • per22

  Kostnaden för 20 brottsutredare till, skall naturligtvis adderas till den övriga invandringskostnaden, samt öppet redovisas. Allt annat är bedrägeri mot det svenska folket.

  Gilla

 • Billy Boy

  Polisinspektör Lisa Reventberg kan bara bekräfta läget:

  Hon började larma om detta för drygt ett år sedan.

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  No-go-städer…. ? Problematiken sprider sig geografiskt – och nedåt i åldrarna

  ———————–
  Marie Andersson, polis

  ”Vi väntar tyvärr på den första skjutningen”

  Hon berättar att det i dag handlar om killar i 12-13-åldern beväpnade med knivar och knogjärn. Det gjorde det inte för tio år sedan. Hon berättar om skjutvapen som är i omlopp.

  – Jag har haft unga grabbar framför mig som säger ”Jag räknar med att få en kula i huvudet för så är det i det här kretsarna”.

  – Man kan ju hoppas att skjutningarna av det slag vi ser i dag håller sig till storstäderna, men det finns folk här som inte skulle banga. Vi väntar tyvärr på den första skjutningen.

  Något som också blivit allt vanligare i brottsliga sammanhang är att äldre killar utnyttjar de som är under 15 år och alltså inte straffmyndiga.

  – Då kommer de undan. För dem som är under 15 år hamnar ju hos socialen, och soc har man ingen respekt för. Men de har ändå mer respekt för soc än för polisen, fortsätter Marie Andersson.

  – De brott vi förr kunde leta bevis på måste vi släppa nu. Då kunde vi ta in folk och förhöra i mycket större utsträckning. I dag räcker inte resurserna. Och vad ger det de unga för uppfattning?!

  ———————

  Staden är Hässleholm, i Skåne

  http://www.nsk.se/2017/03/11/vi-vantar-tyvarr-pa-den-forsta-skjutningen/

  Gilla

 • ÅMÅL

  Vi vanliga är maktlösa mot vanstyret av vårt land.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: